Cu sacii în căruță, Șelimbărului îi e greu să se motiveze în ultimele meciuri din acest sezon. Claudiu Niculescu, după eșecul de acasă cu Metaloglobus: ”S-a simțit o ușoară lipsă de concentrare. Atât s-a putut!”

Adrian MUJEA 23 Apr. 2023, 12:55 Liga 2

Invincibilitatea echipei CS Comunal Șelimbăr în play-out s-a dus pe Apa Sâmbetei, sâmbătă, pe teren propriu, la Râmnicu Vâlcea, unde a pierdut cu scorul de 1-2 meciul cu Metaloglobus București, iar primul loc în Grupa A a fost pierdut și el.

Șelimbăr, învinsă ”acasă” de Metaloglobus

Bucureștenii, aflați în lupta pentru evitarea retrogradării, au condus cu 2-0 la pauză, după reușitele lui Răzvan Milea, în minutele 23 și 36. Ambele echipe au avut și câte o bară, la scorul de 0-0.

Jordan Gele a marcat, în minutul 75, al cincilea său gol din acest an, în șase meciuri disputate de el, dar Șelimbărul nu a mai reușit să egaleze, astfel că Metaloglobus a obținut trei puncte mari în lupta pentru menținerea în Liga 2. Francezul doar a îndulcit eșecul echipei sale, unul văzut cu multe semne de întrebare dinspre Slatina, de către una dintre adversarele bucureștenilor în bătălia evitării retrogradării.

Echipa lui Eusebiu Tudor a tras de timp toată repriza sceundă, iar antrenorul a fost auzit de toți spectatorii prezenți pe stadion cum striga la jucătorii săi să stea mai mult întinși pe gazon. Până la urmă, scopul a fost atins, toate punctele luând drumul Bucureștiului.

Claudiu Niculescu, supărat: ”Niște greșeli individuale au făcut să primim două goluri”

Claudiu Niculescu a fost supărat la finalul partidei din Zăvoi, în special pe jocul din prima parte al echipei sale, în care s-a încasat două goluri.

”Este supărător, am pierdut trei puncte care, dacă le câștigam, ne-ar fi consolidat primul loc în grupă. A fost așa cum mă așteptam, un meci de luptă, am întâlnit o echipă foarte motivată, noi am încercat pe parcursul întregului meci să punem presiune, să avem ocazii, am și reușit în repriza secundă, dar și în startul jocului. Însă, niște greșeli individuale au făcut să primim două goluri în prima repriză, după aceea Metaloglobus nu a mai contat în faza de atac în repriza secundă. Sunt puțin supărat, dar băieții au făcut tot ce a depins de ei, în special în partea secundă, au muncit, au pus presiune, și-au creat ocazii, am avut și puțin ghinion”, a spus antrenorul echipei CS Comunal Șelimbăr.

Acesta spera ca jucătorii săi să depășească rapid aceste momente: ”Vom face și noi o analiză a acestui meci și mergem mai departe. Echipa trebuie să ridice privirea sus, pentru că a muncit mult în această primăvară și am reușit să rezolvăm menținerea mai repede decât preconizam.”

Portarul Roșca a debutat la Șelimbăr

Cu echipa salvată de la retrogradare de runda trecută, Niculescu și-a propus ca în ultimele meciuri rămase din acest sezon să dea mai multe șanse și unor jucători care au prins mai rar echipa în acest an. În meciul cu Metaloglobus, în formula de start au apărut portarul Alexandru Roșca, aflat la debut, dar și Igor Arhirii, utilizat doar într-un alt meci în acest an. Portarul a greșit la primul gol, iar basarabeanul a fost înlocuit la pauză. În prelungiri, pentru a se trage de timp, a primit minute și veteranul Bogdan Vișa, utilizat în acest sezon doar în patru meciuri, timp de 14 minute!

”Le-am spus înainte că o să încep să văd și jucători care au avut puține minute până în acest moment, probabil ei nu au avut ritmul de joc necesar, de aceea s-au mai făcut niște greșeli, dar vom face o analiză împreună”, a spus Claudiu Niculescu, care în afară de cei doi jucători amintiți în schimb a utilizat fotbaliștii pe care i-a tot folosit în precedentele șase meciuri din acest an.

CS Comunal Șelimbăr în eșecul din play-out cu Metalglobus: Al. Roșca – Arhirii (Natea 46′), R. Crișan (cpt.), Lumbu (Palmeș 46′), Buzan – Al. Luca (Vișa 90+1′), Fl. Mitrea – Monea, N. Popescu (D. Ursu 46′), I. Năstăsie – Gele. Rezerve: Mitrovic – C. Soare, Rob. Gliga, Ad. Voicu, Răducioiu.

Lui Niculescu îi e greu să-și motiveze jucătorii, cu obiectivul îndeplinit

Antrenorul echipei din județul Sibiu spune că îi este extrem de dificil să motiveze echipa, în momentul în care jocurile nu mai au miză. Șelimbărul și-a asigurat matematic menținerea în Liga 2 de runda trecută, după victoria de la Timișoara cu Poli.

”S-a dovedit că este foarte greu să motivezi o echipă după atingerea obiectivului, deși prima repriză a fost una echilibrată, am început mai bine, apoi Metaloglobus a pus ceva presiune pe noi, dar repriza secundă ne-a aparținut în totalitate. Așa e la fotbal, când faci greșeli, ești pedepsit. La noi s-a simțit o ușoară lipsă de concentrare, deși am vorbit toată săptămâna cu băieții, să îi fac să înțeleagă că sunt trei puncte importante și că trebuie să câștigăm toate meciurile până la final, dar atât s-a putut”, a mai spus Claudiu Niculescu.

CS Comunal Șelimbăr a căzut pe locul 2 în Grupa A a play-out-ului

În urma înfrângerii cu Metaloglobus și a rezultatelor din etapa a 5-a a play-out-ului, CS Comunal Șelimbăr a coborât pe locul 2 în Grupa A, unde lider a redevenit Unirea Slobozia, cu un punct mai mult, 34 față de 33. Tot 33 de puncte are și FK Miercurea Ciuc, care a stat în această rundă. Aceste trei echipe și-au asigurat matematic menținerea în Liga 2.

Poli Timișoara (19 puncte) a retrogradat în Liga 3, iar pentru evitarea ultimului loc retrogradabil direct și cel de baraj de menținere se luptă CSM Slatina (31), Metaloglobus (26) și Minaur Baia Mare (22).

În ultimele două etape, CS Comunal Șelimbăr are meciuri cu Minaur Baia Mare (deplasare, 29 aprilie, ora 11:00) și FK Miercurea Ciuc (acasă, 6 mai, ora 11:00).

Foto: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-retrogradat-o-matematic-pe-poli-timisoara-antrenorul-daniel-oprescu-se-teme-ca-nici-echipa-sa-nu-e-scapata-de-emotii-si-arunca-sageti-se-spunea-ca-dispar-jocurile-de-culise-19267755

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-victorios-cu-brasovul-la-timisoara-pune-degetul-pe-rana-banatului-este-rusinos-ar-trebui-sa-fie-un-moment-zero-19267934

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-matematic-in-barajul-pentru-mentinerea-in-liga-2-19267931

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-cojocaru-a-recunoscut-cu-barbatie-ca-viitorul-pandurii-a-facut-greva-discurs-manifest-dupa-esecul-dur-cu-dumbravita-despre-problemele-jucatorilor-sai-si-ale-fotbalului-banatean-timis-19267885

https://liga2.prosport.ro/liga-3/stadionul-municipal-bacau-adus-din-nou-in-discutii-pentru-a-fi-reconstruit-19267867

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-din-play-out-astazi-putem-afla-inca-o-retrogradata-dar-si-doua-noi-echipe-care-sa-se-salveze-matematic-19267599

Adrian MUJEA 23 Apr. 2023, 12:55 Liga 2
Pe aceeași temă