Metaloglobus e la cel mai slab start de sezon de când e în Liga 2, Ovidiu Herea speră ca echipa să-și revină: ”Avem niște ambiții!” Atacantul scrie istorie la clubul bucureștean

Marius ANGHEL 31 Aug. 2022, 11:54 Liga 2

Metaloglobus are un început dezastruos de campionat, cel mai slab start de când a promovat în Liga 2. După patru etape, echipa bucureșteană preluată în vară de antrenorul Eugen Trică are acumulat un singur punct și din cauza golaverajului, fiindcă tot un punct strâns are și Ripensia, este pe ultimul loc în clasament.

  • 1-1 la Steaua, 1-3 cu Gloria Buzău, 0-1 la Unirea Slobozia și 0-1 cu Minaur Baia Mare sunt rezultatele înregistrate de Metaloglobus în acest debut de campionat, al șaselea la rând de când activează în Liga 2.

Ovidiu Herea, despre început slab de sezon al Metaloglobusului

În ciuda rezultatelor deloc bune, Ovidiu Herea (37 de ani), atacantul, căpitanul și antrenorul secund al echipei din cartierul Pantelimon, spune că la Metaloglobus atmosfera este una bună. Speră ca situația să se îndrepte, iar formația sa să reintre pe drumul pe care și l-a stabilit la începutul sezonului: accederea în play-off.

Ovidiu Herea a vorbit la ProSport LIVE și despre cum își mai găsește motivația să joace în continuare la această vârstă destul de înaintată chiar și pentru Liga 2.

”În primul rând e un grup extraordinar acolo. S-a format ca o familie, să spun așa. Au venit foarte mulți băieți cu caracter, e și fratele meu implicat, și atunci îmi găsesc motivația prin colegii mei. Plus că avem niște ambiții, cu toate că anul acesta nu am început bine deloc, dar sperăm să ne revenim și, totuși, să ajungem acolo unde ne-am propus”, a spus Ovidiu Herea.

Ovidiu Herea scrie istorie la Metaloglobus

Fost jucător la FC Național și Rapid, Ovidiu Herea evoluează pentru Metaloglobus din vara anului 2018. Acum este la al cincilea sezon în Liga 2 în tricoul echipei bucureștene, în campionat strângând 104 meciuri și 46 de goluri.

”Fac istorie!”, a glumit Ovidiu Herea. Însă cu adevărat el face istorie pentru Metaloglobus, fiind cu siguranță golgheterul echipei din estul Capitalei. Este, de altfel, și cel mai important fotbalist care a evoluat vreodată pentru clubul prezidat de Marius Burcă.

Cele mai multe meciuri la Metaloglobus le-a avut în primul sezon, 2018-2019, 33 la număr, când a înscris 11 goluri. Cele mai multe goluri le-a dat în ediția 2020-2021, 14 goluri în 23 de meciuri, iar în sezonul trecut, 2021-2022, a avut 22 de jocuri în campionat și 8 goluri.

În actualul sezon de Liga 2 a evoluat ca titular în toate patru jocuri, o dată a fost înlocuit și a marcat de două ori.

Două momente de cumpănă în cariera sa. Fratele său și Bogdan Andone l-au convins să nu se retragă

Prezent marți seară la emisiunea ProSport LIVE, Ovidiu Herea a povestit și cum a ajuns să joace în Liga 2 și care este povestea semnării contractului cu Metaloglobus.

Acesta a spus că a avut două momente în care a vrut să își încheie cariera de fotbalist. Primul a fost atunci când Gheorghe Hagi l-a inclus pe lista de jucători de care s-a despărțit la scurt timp după ce începuse sezonul și echipa a avut un parcurs scurt în cupele europene. După numai 11 meciuri în toate competițiile (7 în campionat, unul în Supercupă, două în preliminațiile Champions League și unul în preliminariile Cupei UEFA), în care a și înscris o dată, Ovidiu Herea se despărțea de Viitorul, actuala Farul, campioană în acel moment.

A semnat cu CS Balotești, convins de fratele său, Claudiu, care juca pentru ilfoveni. În restul acelui sezon 2017-2018 de Liga 2 contribuia la salvarea Baloteștiului de la retrogradare prin cele 5 goluri marcate în 11 meciuri în care a evoluat.

A vrut să se retragă din nou, însă cel care l-a convins de această dată să continue a fost antrenorul Bogdan Andone, care preluase Metaloglobus în acea vară. Ovidiu a mers cu fratele său Claudiu de la CS Balotești la echipa bucureșteană, acum amândoi fiind la al cincilea sezon la clubul din Pantelimon.

”După ce am plecat de la Viitorul, – cum era pe vremea aia, Viitorul – am vrut să termin, să mă las! A venit frati-miu și m-a convins, m-a îmbârligat, să jucăm împreună. Am jucat. După aia, am decis să termin. Și m-a sunat Bogdan Andone, m-a chemat la o cafea: «Haide, vino, te rog frumos. Ajută-mă!» Începuse campionatul. M-am dus, am jucat și, ușor-ușor, m-am atașat și de oamenii care sunt în conducere și de colectiv și am decis să rămân acolo. Cu toate că, de-a lungul timpului, am avut oferte și din Liga 1”, a povestit Ovidiu Herea la ProSport LIVE.

Ovidiu Herea și Claudiu Herea joacă împreună pentru al cincilea sezon consecutiv la Metaloglobus

În cariera sa, Ovidiu Nicolae Herea a activat pentru FC Național, Rapid, FC Sion (Elveția), Xanthi (Grecia), Pandurii Târgu Jiu, Concordia Chiajna, Viitorul Constanța, CS Balotești și Metaloglobus București.

Cele mai multe meciuri și goluri le are pentru Rapid, pentru care a jucat în cinci sezoane consecutive (2008-2013), iar apoi urmează Metaloglobus.

Foto: George Filip / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 31 Aug. 2022, 11:54 Liga 2
Pe aceeași temă