Ovidiu Herea a înscris contra Stelei și motivat de înjurăturile primite de la suporteri: ”Până la urmă, de asta e frumos fotbalul.” Căpitanul Metaloglobusului vrea echipa din Ghencea în prima ligă: ”Și locul lor e tot în Liga 1”

Marius ANGHEL 10 Aug. 2022, 00:47 Liga 2

Metaloglobus a plecat cu un punct din Ghencea, după meciul cu Steaua, din prima etapă a noului sezon al Ligii 2, ediția 2022-2023.

1-1 s-a terminat jocul, după ce în prima repriză, în prelungiri, a înscris Ștefan Bodișteanu (45+2′), iar în partea secundă, în debutul ei, Ovidiu Herea (50′) a egalat. Putea fi însă un eșec pentru Metaloglobus, însă în minutul 90+2 portarul Gavrilaș a parat lovitura de pedeapsă executată de Chipirliu.

Ovidiu Herea e mulțumit cu egalul obținut de Metaloglobus în Ghencea

La finalul jocului care a închis prima etapă a noului sezon, din partea clubului Metaloglobus a vorbit și Ovidiu Herea, jucător care a început al cincilea său campionat de Liga 2 în tricoul echipei din cartierul Pantelimon, pentru care se dovedește a fi în continuare principalul ei marcator.

”Așa a fost să fie în seara asta, să-i încurcăm. Până la urmă, și noi tragem pentru play-off. Din punctul meu de vedere, avem o echipă bună, chiar dacă în prima repriză, chiar dacă nu am făcut o repriză strălucită. A fost o primă repriză slabă făcută de noi, au controlat jocul, puteau să înscrie de mai multe ori. În a doua repriză, din punctul meu de vedere, am echilibrat jocul, puteam să mai înscriem și noi. Până la urmă, pentru noi este un rezultat bun acest egal”, a spus, la microfonul DigiSport, Ovidiu Herea.

Acesta crede că jucătorii Stelei sunt afectați de faptul că echipa nu are dreptul de a promova în prima ligă. ”Normal. Îi apasă și lucrul acesta, pentru că e greu să te motivezi atunci când știi că nu ai un obiectiv, dar eu cred și sper, pe viitor, ca și CSA să ajungă în Liga 1, având în vedere că are un stadion frumos, au niște suporteri în număr mare și cred că și locul lor e tot în Liga 1”, a declarat Herea.

Herea, înjurat de suporterii Stelei: ”M-au făcut să mă motivez mai mult”

Atacantul a fost înjurat în Ghencea nu neapărat fiindcă a înscris împotriva Stelei, ci mai degrabă pentru trecutul său rapidist. ”E altceva când joci pe un stadion frumos. Chiar dacă am fost înjurat în seara asta, până la urmă, de asta e frumos fotbalul. Poate că și înjurătorile lor m-au făcut să mă motivez mai mult”, a comentat Ovidiu Herea.

Pus să facă o comparație între atmosfera din Ghencea și cea din Giulești, Ovidiu Herea a fost clar în favoarea echipei pentru care a jucat mai mulți ani în cariera sa și de la care a plecat în străinătate, la FC Sion. ”Am fost și pe Giulești, ei joacă la fiecare meci cu casa închisă. Este o atmosferă extraordinară și, după părerea mea, sunt cei mai frumoși suporteri”, a comentat Herea, care n-a luat însă în calcul și faptul că cele două echipe joacă în ligi diferite, iar arena din Ghencea este mai mult decât dublă privind capacitatea locurilor pentru spectatori decât cea din Giulești. Herea s-a abținut în discursul său să facă aprecieri pentru galeria Stelei, ”scăpând” doar că echipa are suporteri în număr mare.

Coechipierii de la Metaloglobus, precum niște frați pentru Ovidiu Herea

Jucătorul de 37 de ani a spus și cum își mai găsește motivație să continue. ”Avem un colectiv minunat aici, sunt, practic, ca și frații mei, prietenii mei. Îl am și pe Clau (n.r. – fratele său, Claudiu Herea) alături de mine, în seara asta ne-a lipsit foarte mult. A fost suspendat. Sperăm ca atunci când va reveni și el să arătăm cu totul și cu totul altfel”, a spus Ovidiu Herea, care a avut și cuvinte de mulțumire pentru George Gavrilaș, cel care a adus un punct echipei în acest meci prin intervenția sa de la penalty-ul din prelungiri: ”Gavrilă este un portar bun, ne ajută foarte mult, ne-a ajutat și sezoanele trecute, își face treaba foarte bine și ținem să-i mulțumim pe această cale, pentru că și în seara asta a făcut un meci mare.”

În sezonul trecut, Ovidiu Herea a jucat în 22 de meciuri, în toate ca titular, și a înscris 8 goluri, cele mai puține per campionat de când e la Metaloglobus. În total, în campionat, are 101 meciuri și 45 de goluri marcate, acum începând al cincilea sezon în tricoul verde-albastru.

Foto: George Filip și Eduard Vînătoru / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 10 Aug. 2022, 00:47 Liga 2
Pe aceeași temă