Ovidiu Herea, reacție după depărțirea de Metaloglobus: ”Personalitatea mea începuse să deranjeze puțin. Să dea Dumnzeu să facă puncte că am plecat”

Marius ANGHEL 21 Sep. 2022, 18:39 Liga 2

Cu cel mai slab start de campionat de când evoluează în Liga 2, acum aflându-se la al șaselea sezon consecutiv în acest eșalon, Metaloglobus încearcă o reorganizare în această pauză generată de meciurile echipelor naționale. Clubul bucureștean se despărțise deja de săptămâna trecută de Eugen Trică, iar în startul acesteia a ajuns la un acord cu antrenorul Eusebiu Tudor.

Pe lângă aceste hotărâri, Metaloglobus a luat și o decizie surprinzătoare: s-a despărțit de frații Herea, principalii marcatori ai echipei în precedentele patru sezoane.

Ovidiu Herea susține că îndepărtarea sa de la Metaloglobus a fost dorința noului antrenor

Ovidiu Herea avea un cuvânt important de spus în cadrul echipei, între timp și-a luat licența B de antrenor și conducerea clubului avea în plan chiar varianta de a-l lăsa pe el în funcția de ”principal” după despărțirea de Eugen Trică, lucru care s-a putut remarca la ultimele două jocuri, cu Afumați din Cupa României și cu CSM Slatina din campionat. Atacantul și căpitanul echipei a fost mult mai vocal atâta timp cât a fost pe teren, iar apoi a dat indicații de pe margine, când s-a schimbat.

Conducerea s-a răzgândit și a dorit numirea unui nou antrenor principal, iar Ovidiu Herea susține că îndepărtarea sa și a fratelui său de la echipă au survenit la dorința lui Eusebiu Tudor.

”Am avut o discuție ieri (n.r. – marți) cu cei din conducere. Am înțeles că antrenorul care vine nu poate să se impună în vestiar și că ar fi o problemă pentru el. Și am decis că plec eu. Automat și frate-miu. A zis că nu stă.

Poate scoate antrenorul echipa din situația asta. Personalitatea mea începuse să deranjeze puțin și cred că asta a fost. Până la urmă e strategia și alegerea lor și eu nu m-am opus. Să dea Dumnzeu să facă puncte că a plecat Ovidiu Herea de la Metaloglobus”, a spus Ovidiu Herea pentru Fanatik.

”Anul ăsta nu știu ce s-a întâmplat, dar așa e în fotbal”

De curând, la finalul lunii august, Ovidiu Herea spunea la ProSport LIVE cum își mai găsește motivația să joace în continuare pentru Metaloglobus la această vârstă destul de înaintată chiar și pentru Liga 2, dar și faptul că face istorie la clubul bucureștean. Vorbea despre o familie, chiar dacă echipa suferea și la acel moment privind rezultatele.

Ovidiu Herea a semnat cu Metaloglobus în luna august 2018 și acum se afla la al cincilea sezon în tricoul echipei bucureștene unde a fost golgheter în primele patru. A stâns 107 meciuri în Liga 2 pentru formația din cartierul Pantelimon și a marcat 47 de goluri.

În acest sezon, Metaloglobus a înscris doar trei goluri, toate fiind reușitele lui Ovidiu Herea.

”Eu cred că am avut un rol important în rezultatele de la echipă, plus în aducerea jucătorilor. Din păcate, anul ăsta nu știu ce s-a întâmplat, dar așa e în fotbal. Fiecare club are strategia lui și nu am nicio problemă. Am reziliat pe cale amiabilă, ne-am strâns mâinile și la revedere. Eu nu am fost niciun loc unde nu am fost dorit. Mi s-a spus că vine un antrenor care nu se poate impune în vestiar atâta timp cât sunt eu acolo. Să se impună și să facă treabă! Eu nu am nicio treabă!”, a mai spus Ovidiu Herea.

Regretă că nu a rămas Eugen Trică!

Nici după plecarea lui Eugen Trică Metaloglobus nu a reușit să câștige puncte în clasament, să obțină prima victorie în acest sezon. Golgheterul echipei în ultimele sezoane spune că regretă despărțirea de Trică și crede că inclusiv după plecarea sa și a fratelui său Metaloglobus poate să-și revină.

”Mie îmi pare rău că nu a rămas Eugen Trică la echipă. Am avut o relație foarte bună și i-am și spus că îmi pare rău că nu au fost rezultate. Cred că a fost conjunctura de așa manieră să nu avem rezultate. Eu cred că echipa are calitate și se poate să își revină”, a comentat Ovidiu Herea pentru Fanatik.

Ovidiu Herea vrea să mai joace fotbal: ”M-aș înhăma la un proiect frumos, dacă nu, mă voi axa pe antrenorat”

Ovidiu Herea încă mai vrea să joace fotbal. Va putea reveni pe teren într-un meci oficial abia la finalul lunii februarie a anului 2023, când începe partea a doua a sezonului în Liga 2. Fiindcă perioada de transferuri s-a încheiat, nu are dreptul de a evolua pentru o altă echipă până atunci.

”Eu am și licența B, urmează să mă înscriu și la licența A. Dacă va veni vreo ofertă interesantă mă voi duce să mai joc, pentru că eu consider că pot să mai joc. M-aș înhăma la un proiect frumos, dacă nu, mă voi axa pe antrenorat. Nu voi merge nici la CSA Steaua sau Dinamo, pentru că nu vreau să dau cu piciorul la ce am făcut în cariera mea la Rapid”, a mai spus Ovidiu Herea, care la 26 martie 2023 va împlini 38 de ani. În actualul sezon a evoluat în toate cele șapte meciuri din campionat pentru Metaloglobus, de fiecare dacă ca titular, doar de două ori fiind înlocuit, și a marcat 3 goluri.

Fratele său, Claudiu Herea (32 de ani), a semnat cu Metaloglobus în luna februarie a anului 2019 și are 85 de meciuri în Liga 2 disputate pentru bucureșteni și 26 de goluri marcate.

Foto: Gheorghe Flușter și Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eusebiu-tudor-alegerea-metaloglobusului-pentru-banca-tehnica-noul-antrenor-al-bucurestenilor-a-renuntat-la-fratii-herea-19246098

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-mutare-surpriza-la-concordia-chiajna-dupa-rezilierea-cu-ianis-zicu-eugen-trica-plecat-recent-de-la-metaloglobus-e-noul-antrenor-principal-19246110

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-victorie-scurta-cu-ultima-clasata-din-liga-2-daniel-oprescu-reactie-dupa-succesul-cu-metaloglobus-victorie-italieneasca-am-marcat-si-am-incercat-sa-conservam-rezultatul-19245843

Marius ANGHEL 21 Sep. 2022, 18:39 Liga 2
Pe aceeași temă