Sărbătoare la Minaur Baia Mare! A câștigat prima partidă după promovarea în Liga 2, cu Metaloglobus. Cum comentează maramureșenii victoria

Răzvan STÎNGĂ 27 Aug. 2022, 17:51 Liga 2

Minaur Baia Mare a profitat de faptul că Metaloglobus nu are deloc un start bun de sezon în Liga 2 și a bifat primul succes! Nou-promovata a mers cu gândul victoriei pe terenul formației lui Eugen Trică și s-a impus la limită, cu scorul de 1-0, într-un rezultat, până la urmă, mai mult sau mai puțin surprinzător.

Minaur Baia Mare, ultima dintre nou-promovate care bifează prima victorie în Liga 2: 1-0 cu Metaloglobus

Minaur Baia Mare avea doar 2 puncte până la partida de la Metaloglobus, după trei meciuri jucate în urma promovării din Liga 3. A pierdut cu 0-3 confruntarea cu Unirea Slobozia din prima rundă, pentru ca apoi să facă două remize la rând, 1-1 cu FC Brașov și 1-1 cu Ripensia Timișoara.

Acum a venit și victoria pentru echipa antrenată de Ciprian Danciu, care sare locuri multe în ierarhia Ligii 2, până la mijlocul clasamentului. Succesul cu Metaloglobus a fost adus în urma unei reușite venite în prima parte, în minutul 37, când Viorel Chinde a rămas singur cu portarul George Gavrilaș și l-a învins.

Metaloglobus a dominat, dar Minaur Baia Mare n-a scăpat victoria

Reușita a venit contrar cursului jocului, pentru că Metaloglobus a dominat partida dar a avut probleme mari pe faza de finalizare. A fost una dintre puținele incursiuni ale nou-promovatei, care a reușit să își adjudece prima victorie în acest sezon de Liga 2.

Așa prezintă Minaur Baia Mare, pe site-ul oficial, succesul cu Metaloglobus:

Sâmbătă dimineață, stadionul Metaloglobus din București a fost gazda partidei dintre echipa cu același nume și CS Minaur Baia Mare, joc în cadrul etapei a 4-a din Liga 2. Am avut parte de un meci nu foarte spectaculos, cu puține ocazii de poartă, disputat pe o căldură sufocantă.

Băimărenii au reușit să înscrie în prima repriză, la una dintre puținele faze clare de a marca (min. 37): Viorel Chinde, scăpat singur cu portarul, a înscris cu un șut la colțul lung, expediat din interiorul careului mare, ușor lateral stânga. Gazdele au dominat meciul, s-au străduit să se apropie de poarta lui Băilă, dar portarul echipei noastre și apărarea și-au făcut datoria.

Iată că după două remize, Minaur reușește și prima victorie în acest sezon al Ligii a doua, urcă puțin în clasament și vede altfel meciurile care urmează. Cu puțină răbdare, e posibil să se construiască aici o echipă frumoasă”.

  • Minaur Baia Mare, cu Metaloglobus: Băilă – Rz. Lazăr, Mondragon, Dav. Simion, Ct. Alexe, Ius. Neacșu, Gneba, Donca, Rotar (Bakare 62’), Chinde (Muacir 90+1’), Cip. Stanciu (cpt.) (Ciocan 62’);
    Rezerve: Al. Costache – Al. Stoian, Potcoavă, Raph. Stănescu, Oiță, Chitaș;

Minaur Baia Mare, duel cu CSM Slatina în runda a 5-a

Runda următoare, a 5-a, va fi jucată de Minaur Baia Mare pe teren propriu, cu CSM Slatina, altă echipă nou-promovată în Liga 2 în această vară. Duelul este programat pentru sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 11:00.

În urma succesului obținut de Minaur Baia Mare cu Metaloglobus, toate echipele care au urcat în divizia a doua în această vară au în dreptul lor cel puțin o victorie. Formația lui Ciprian Danciu a fost ultima care a bifat această performanță.

Foto: George Filip / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ianis-zicu-dispus-sa-se-desparta-de-concordia-chiajna-dupa-esecul-cu-poli-iasi-sunt-foarte-sincer-si-foarte-direct-antrenorul-acuze-dure-pentru-un-colaborator-din-stafful-lui-cla-19242764

https://liga2.prosport.ro/seria-1/raul-rusescu-a-debutat-pentru-concordia-chiajna-dar-nu-a-purtat-noroc-ilfovenii-au-pierdut-cu-poli-iasi-dar-au-marcat-printr-un-fotbalist-adus-peste-noapte-19242765

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-pierdut-si-cu-fc-brasov-si-mentine-inceputul-dezastruos-de-sezon-cu-preparatorul-sportiv-in-rol-de-antrenor-iulian-muntean-da-vina-pe-greseli-si-tineretea-lotului-19242762

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-meci-important-la-iasi-la-slatina-unirea-slobozia-va-incerca-sa-ramana-singura-echipa-cu-punctaj-maxim-dinamo-unirea-dej-incepe-la-1130-19242610

 

Răzvan STÎNGĂ 27 Aug. 2022, 17:51 Liga 2
Pe aceeași temă