Florin Maxim a considerat exagerată eliminarea care a cântărit decisiv în stabilirea înfrângerii Corvinului la Voluntari: ”Să rupi echilibrul pentru asta, e prea mult!” Antrenorul a spus ”gata” altor plecări din lot

Marius ANGHEL 26 Aug. 2024, 14:46 Liga 2

Corvinul a început al doilea sezon de Liga 2, de la promovarea în această competiție, cu un eșec în deplasare, scor 0-2 la FC Voluntari, adversar care în această vară a picat din prima ligă.

Partida desfășurată duminică, pe stadionul ”Anghel Iordănescu” din Voluntari, a avut loc în condiții speciale, în primul rând pentru Corvinul. Echipa hunedoreană a debutat în campionat abia în etapa a 4-a, după ce în primele trei a avut meciurile amânate, fiindcă a jucat în competiții europene datorită câștigării Cupei României în postura de divizionară secundă. Joi a primit verdict negativ de la FRF pentru trecerea pe noul club, ca să obțină dreptul de promovare, iar tot atunci a evoluat în primul meci în noua ediție a Cupei României (3-0 la Severin cu Viitorul Pandurii), iar peste trei zile a avut o altă deplasare, la Voluntari, unde a întâlnit una dintre favoritele la accederea în play-off.

Florin Maxim nu numai că a pierdut cinci-șase jucători, față de lotul avut în cele șase meciuri din Europa, dar a fost nevoit să lucreze și la moralul jucătorilor, în urma veștii proaste de la FRF.

Florin Maxim a considerat prea ușoară eliminarea lui Lucas Câmpan, eveniment care a marcat meciul de la Voluntari: ”În spiritul jocului, al doilea galben a fost acordat prea ușor”

Mai mult, meciul dintre FC Voluntari și Corvinului a fost marcat de eliminarea dictată de arbitrul Răzvan Negară. În minutul 30, Lucas Câmpan a primit al doilea cartonaș galben în decurs de trei minute și a fost eliminat. Primul, pentru proteste, al doilea, pentru o ținere nesemnificativă de tricou, departe de propria poartă. A fost o decizie regulamentară a arbitrului central, dar exagerată, ușor luară, neconform cu spiritul jocului, așa cum a spus după meci și Florin Maxim. Astfel și-a și început discursul de după joc.

”A început meciul bine pentru noi, a fost un meci echilibrat până la acea eliminare. Nu o să mă leg foarte-foarte mult de arbitraj, însă mi se pare că și al doilea galben, în spiritul jocului, a fost acordat prea ușor. Și la primul. Sunt astfel de lucruri cu zecile la auturi, la lovituri libere. A interpretat un pic… nu știu, poate nu știa că are un prim galben. Mi s-a părut că pentru o minge aruncată și o tragere de tricou subtilă să rupi un echilibrul, pe o astfel de căldură, este prea mult. Dar asta este, avem de învățat din aceste lucruri.

Jocul, mie mi-a plăcut. În mare măsură am avut posesia de partea noastră, în prima repriză, după care, în a două repriză, am primit foarte ușor acel gol, pe o minge descoperită, am interpretat greșit acea fază, după care am mai avut încă două-trei situații de a intrat în joc, să egalăm. Nu a fost să fie, mergem mai departe și cam asta e”, a comentat Florin Maxim la conferința de presă.

Maxim, neimpresionat de lacrimile lui Câmpan: ”E un jucător de fotbal, chiar dacă e un copil”

Atacantul în vârstă de 17 ani Lucas Câmpan a izbucnit instantaneu în plâns când a văzut cartonașul roșu și a ieșit afară cu fața acoperită cu tricoul, pentru a-și ascunde lacrimile.

Florin Maxim a fost dur în privința sa, după joc, dar tot el a spus apoi că este un copil și că are de învățat din astfel de experiențe.

”Nu mă interesează (n.r. – faptul că a ieșit de pe teren plângând), el e un jucător de fotbal, chiar dacă e un copil. I-am spus să ridice capul din pământ, să învețe ce are de învățat și să nu mai repete aceeași greșeală. Ce să-i spun? E un copil, și-a dorit foarte mult. Era debutul lui în campionat, în meciul din Cupă a marcat. Asta este. A făcut două greșeli. Sperăm să nu le mai repete”, a spus antreorul Corvinului.

Până la această eliminare din minutul 30, FC Voluntari a avut o ratare incredibilă prin Radu Crișan (8), din 2 metri, iar după a avut o altă situație mare de gol prin Alexandru Gîț (43), ratată și aceasta într-un mod de nepermis pentru un fotbalist profesionist. Corvinul a contat puțin în atac, dar a reușit să aibă câteva situații în inferioritate numerică, prin Gîrbiță (39), Bradu (45+2).

Golurile au fost marcate în repriza secundă, de Adam Nemec (53′) și Doru Andrei (85′).

Corvinul, în eșecul cu FC Voluntari: Lefter – Velisar (I. Pop 73′), Lică, Ant. Manolache (King Otega 90′), Nic. Pîrvulescu – Cărăruș (Hergheligiu 85′) – Al. Neacșa (cpt.), Bradu, Gîrbiță (Chukwu 73′) – Lupu, Câmpan (eliminat – 30′). Rezerve neutilizate: Blaga – Dar. Grigore, Predică.

Al doilea meci în care Corvinul nu completează de tot raportul de joc, Maxim nu vrea să mai audă de alte plecări: ”Gata, ajunge!”

Pentru al doilea joc la rând, din tot atâtea, după încheierea parcursului în Europa, Florin Maxim nu a avut la dispoziție un lot întreg de jucători. A avut doi jucători în minus pe foaie, pe bancă, atât la jocul din Cupa României, cât și la cel din campionat. Au plecat Marius Chindriș (Gloria Bistrița Năsăud / Liga 3), Denis Hrezdac (UTA / Liga 1), ”vedetele” Roger Junio, Desley Ubbink și Sergiu Buș și Flavius Iacob (CFR Cluj / Liga 1).

La conferința de presă, antrenorul Corvinului a fost întrebat cum își motivează jucătorii, ținând cont că încep al doilea sezon în Liga 2 având interdicție la promovare.

Maxim nu vrea să mai audă de alte plecări din lot, chiar dacă unii jucători au oferte.

”Este puțin greu. Acum nu ne ferim. Jucătorii noștri au tot avut oferte și încă au. Le-am spus că împreună am dus această echipă, împreună am luat această decizie, pentru că noi știam cumva, ne așteptăm că să poate întâmple acest scenariu. S-a întâmplat.

Până în iarnă, cel puțin, le-am spus și jucătorilor că nu va mai pleca nimeni. Vor mai veni patru jucători minimum. Și vom încerca din iarnă, dacă evoluțiile jucătorilor care au acum oferte vor continua să fie la fel, cred că din iarnă vor prinde un contract, dar până atunci nu vreau să mai aud pe nimeni… Sunt săturat, sunt suprasaturat. Gata, ajunge! E gata, nu va mai pleca nimeni. Au contracte negociate în această vară. Ajunge! Știau și ei, la fel ca mine, că există posibilitatea să nu primim dreptul de promovare”, a declarat Florin Maxim.

”Au eliminat un competitor. Moral, nu e ok”

Antrenorul Corvinului a fost pus să vorbească din nou despre decizia federației de a respinge cererea clubului de trecere pe noua entitate, ca să aibă drept de promovare la finalul actualui sezon, dar și despre decizia celor patru adversare, FCU Craiova, FC Voluntari, Campionii FC Argeș și FK Miercurea Ciuc, de a se împotrivi.

”Ce să mai spun! Ei sunt într-o competiție, au eliminat un competitor. Moral, nu e ok. Poate nici nu aveam dreptul legal. Nu știu și nu mă pricep la astfel de lucruri. Dar, dacă am fi fost noi în aceeași poziție, nu știu dacă am fi făcut același demers. Atât pot să spun, restul… mă depășesc”, a comentat Maxim, care le urează tuturor cluburilor mici, cum este și Corvinul, să ajungă să aibă cel puțin o experiență în cupele europene.

”E altceva în Europa. Le-aș dori tuturor echipelor mici, nu echipelor mari, care sunt obișnuite. E cu totul altceva. Și arbitrilor le-ar prinde bine (…) Înveți multe lucruri din Europa. Cred că și pe jucătorii noștri îi vor întări aceste experiențe trăite. Nu avem cum să refuzăm. La Hunedoara e frustrant pentru toată lumea, că nu avem dreptul de promovare, dar vor fi niște lucruri lăsate în urmă. Faptul că am reușit să trecem de un tur, când poate nimeni nu ne dădea nicio șansă. Când am trecut de Paksi, toată lumea a zis că e o echipă foarte slabă, și de atunci nu a mai pierdut”, a mai declarat Florin Maxim.

Urmează meciuri cu CFC Argeș și Ceahlăul Piatra Neamț

Corvinul, cu doar un meci jucat în primele patru etape, este singura cu 0 puncte și ocupă ultimul loc, 22. Are restanțe cu CSC Șelimbăr, Unirea Ungheni și CS Afumați, neprogramate încă.

Următorul joc al hunedorenilor are loc joi, de la ora 17:30, la Mioveni, contra Campionii FC Argeș, în Play-off-ul Cupei României.

În campionat, în etapa 5, Corvinul joacă duminică, de la ora 11:30, acasă, cu Ceahlăul Piatra Neamț.

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

Marius ANGHEL 26 Aug. 2024, 14:46 Liga 2
Pe aceeași temă