CFC Argeș a profitat de situația Corvinului și a eliminat din Cupă deținătoarea trofeului, ieșind ea din mini-criză. Nicolae Dică: ”În multe momente din joc am fost peste ei”

Marius ANGHEL 30 Aug. 2024, 16:05 Cupa României

Campionii FC Argeș a reușit să depășească mini-criza de după cele două eșecuri consecutive în campionatul Ligii 2 cu un succes important în Cupa României. A trecut, pe teren propriu, joi, la Mioveni, de Corvinul Hunedoara, deținătoarea trofeului în sezonul trecut, tot o colegă din eșalonul secund.

Grație celor două goluri marcate în prima repriză, echipa antrenată de Nicolae Dică s-a impus cu 2-0 în fața ”corbilor” și a acces în grupele Cupei pentru a doua oară în trei sezoane, de când s-a trecut la acest format.

După joc, Dică a spus că victoria este importantă pentru moralul jucătorilor, în contextul următoarelor jocuri din campionat.

CFC Argeș a eliminat Corvinul din Cupa României, chiar deținătoarea trofeului. Dică n-a amintit, însă, nimic despre perioadă de criză în care se află acum hunedorenii

La prima vedere, CFC Argeș a reușit un rezultat surpriză în Play-off-ul Cupei României, ținând cont de adversarul întâlnit și ceea ce reușise el nu cu foarte mult timp în urmă.

Totuși, Corvinul, câștigătoarea Cupei în sezonul trecut și participantă în cupele europene în șase meciuri, s-a schimbat destul de mult față de acum două săptămâni și pare că încă acuză șocul suferit în urma deciziei FRF de a nu-i aproba cererea de a putea promova la finalul sezonului, în situația în care va reușit și sportiv acest lucru. Argeșul a fost una dintre cele patru echipa care s-au opus ca FRF să aprobe cesionarea locului din Liga 2 al Corvinului către noua asociație de drept privat.

Echipa lui Maxim a suferit la Voluntari (scor 0-2) și a arătat asta și la Mioveni, unde CFC Argeș, venită după eșecuri în campionat, a marcat de două ori în prima repriză și, astfel, a tranșat rapid întâlnirea din Play-off-ul Cupei României. Mihai Roman (foto jos, în momentul șutului de la gol) a deschis scorul încă din minutul 4, cu o execuție frumoasă, de la circa 30 de metri, profitând de o ieșire prea în față a lui Lefter, iar Valentin Buhăcianu a adus liniștea în tabăra hunedorenilor în minutul 45+1, cu un șut din 10 metri.

După joc, Dică a ridicat în slăvi Corvinul, poate pentru a da o notă importantă acestui succes obținut de jucătorii săi. Antrenorul Argeșului nu a vorbit deloc despre faptul că echipa lui Florin Maxim nu mai este cea care era o sperietoare până de curând, din motivele amintite mai sus.

”Am întâlnit un adversar foarte bun, câștigătoarea Cupei, echipa care a făcut în Europa o figură foarte frumoasă, o echipă de Liga a 2-a. S-a văzut acest lucru, am văzut jucători foarte buni. Se vede că au ajuns la un nivel înalt, dar și noi am fost o echipă bună astăzi, ne-am ridicat la nivelul lor și în multe momente din joc am fost peste ei. Am reușit să marcăm două goluri, din fericire pentru noi, ne-am mai creat câteva ocazii, dar important este că am reușit să ne calificăm în grupe, pentru moralul băieților, pentru că veneam după două înfrângeri, în care, din punctul meu de vedere, nu trebuia să pierdem cele două jocuri, pentru că ne-am creat 20 de ocazii, dar nu am reușit să marcăm. Dar așa este la fotbal, se poate întâmpla. Important este că băieții au arătat caracter și am reușit să ne calificăm astăzi”, a spus Dică după joc, venind cu explicații inclusiv despre cele două eșecuri la rând suferite de jucătorii săi în campionat.

Mihai Roman a marcat primul gol pentru CFC Argeș. Dică: ”Din păcate pentru noi, a venit cam târziu”

Mihai Roman, achiziție nouă a Argeșului, a început jocul cu Corvinul ca titular, iar în minutul 4 a reușit să înscrie primul său gol pentru noua sa echipă. A marcat printr-o execuție de la distanță, un șut de la circa 30 de metri, profitând de o poziționare prea în față a portarului, după ce mingea a ajuns la el după o degajare a lui Straton și o deviere cu capul.

”A avut o execuție extraordinară. Este un jucător cu calitate, cu experiență. Din păcate pentru noi, a venit cam târziu, dar este bine că a venit până la urmă și, ușor-ușor, o să ne ajute foarte mult în acest acest campionat. Și astăzi i-am dat 45 de minute de joc, pentru că are o săptămână de când a venit la echipă”, a spus Dică despre Roman.

Roman jucase pentru CFC Argeș și în precedentul joc, în campionat, în a doua repriză a întâlnirii cu liderul FK Miercurea Ciuc, pierdută acasă cu scorul de 0-1.

CFC Argeș, în victoria cu Corvinul: Straton – Borța, M. Tudose, Ghiocel – Rădescu, Doukoure – P. Petrescu, Dulcea (cpt.)(Rob. Moldoveanu 72′), Andr. Dima (Andr. Fl. Stoica 46′) – Buhăcianu (Seto 61′), Mih. Roman (Gronner 46′, G. Garutti 76′). Rezerve neutilizate: Oncescu – Tofan, M. Dică, Dinoci.

Piteștenii, pentru a doua oară în grupele Cupei României. Dică se concentrează acum pe campionat

CFC Argeș a mai jucat în grupele Cupei României în primul sezon în care s-a introdus actualul format al competiției, în 2022-2023, când echipa era în prima ligă. Atunci a obținut cinci puncte din cele trei meciuri și a ieșit din Grupa D, în sferturi pierzând contra CFR Cluj (scor 0-1).

Acum este din nou în faza grupelor, pentru a doua oară în cele trei sezoane de când s-a trecut la actualul format, iar trupa piteșteană este în Urna 3 valorică, necunoscându-și încă viitorii adversari.

Dică este mai preocupat, deocamdată, de parcursul echipei în campionat.

”Importante sunt meciuri de campionat acum. Trebuie să ne axăm pe următorul meci, cel de la Slatina, pe care o să-l pregătim de mâine, fiindcă ne așteaptă o partidă foarte grea acolo, o deplasare grea. Știe toată lumea că se câștigă foarte greu acolo. Slatina e o echipă care a început foarte bine campionatul și trebuie să fim pregătiți”, a mai spus Nicolae Dică după succesul cu Corvinul.

Declarația lui Nicolae Dică după Campionii FC Argeș – Corvinul Hunedoara 2-0:

https://www.youtube.com/watch?v=NGSIfud05g4

Foto și video: CFC Argeș

Marius ANGHEL 30 Aug. 2024, 16:05 Cupa României
Pe aceeași temă