Scandalul certificării la FC Brașov. Marin Mitran e surprins și pasează responsabilitatea eșecului: ”Mi s-a spus că dosarul e mai bun decât anul trecut!”

Adi MARICA 15 Jul. 2023, 16:51 Liga 2
Scandalul certificării la FC Brașov. Marin Mitran e surprins și pasează responsabilitatea eșecului: ”Mi s-a spus că dosarul e mai bun decât anul trecut!”

La meciul amical FC Brașov – CSM Ceahlăul, scor 1-1, a fost prezent și Marin Mitran, fostul președinte al echipei brașovene până la 16 iunie și care acum este președinte la trupa din Piatra Neamț.

Marin Mitran, despre situația de la FC Brașov: ”Sunt surprins”

Chiar în ziua amicalului, Mitran a împlinit 56 de ani.

Înainte de a pleca de la FC Brașov am dorit să mă întâlnesc cu primarul. Am discutat, ne-am strâns mâna și asta a fost tot. Eu sunt mândru că am fost președintele lui FC Brașov timp de un an și chiar nu a fost ușor”, spunea Mitran după despărțirea de FC Brașov.

Între timp, FC Brașov nu a primit certificarea pentru Liga a 2-a, iar Mitran spune acum că este ”total surprins”! Chiar dacă probleme ivite au fost în mandatul său ca președinte, Mitran admite doar că au fost ”câteva greșeli”.

Sunt surprins de faptul că FC Brașov nu a luat licența pentru Liga 2. Chiar îmi pare foarte rău și sper să obțină Licența la TAS. 

Poate sunt mult mai severe controalele la FRF, poate s-au făcut și ceva greșeli, dar eu  cred că, în final, FC Brașov  va primi licența pentru Liga 2! Eu știu că nu au fost probleme!  Până în luna decembrie, toți jucătorii erau la zero!“, a spus Mitran pentru Liga2.ro.

Vinovații fără vină de la FC Brașov. Șansele la TAS

Întrebat direct dacă a supervizat echipa care s-a ocupat de întocmirea  dosarului de licență la FC Brașov, Mitran  spune că mereu i s-a transmis că totul este în regulă.

Da, am supervizat activitatea! Și eu, și Petric. Tot timpul  i-am întrebat pe colegii mei, Cristi Mățău, Ladislau Opra și pe avocat, dacă sunt probleme și mereu mi s-a spus «da, suntem ok, stăm mult mai bine»

Ne-am împărțit munca, ei au spus că se ocupă de licențiere și mereu mi s-a spus că dosarul este mai bun decât sezonul trecut. Eu nu sunt nici contabil, nici jurist!  Nu știu dacă e vorba de amatorism, dar s-au făcut greșeli.

Dacă anul trecut a fost obținută licența și situația de la  club a fost mult mai dificilă, înseamnă că acum s-a greșit undeva. Sper ca dosarul trimis la TAS să fie perfect. Eu spun că șansele sunt acum 50-50% ca FC Brașov să obțină licența“, a încheiat Mitran.

FC Brașov contestă la TAS decizia FRF

După ce Administrația de Licențiere a FRF a anunțat că FC Brașov nu a primit certificarea pentru Liga 2, clubul brașovean a reacționat prin intermediul unui comunicat de presă.

FC Braşov a depus deja contestație la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne împotriva deciziei Federației Române de Fotbal prin care clubul a fost înștiințat că nu a primit licența pentru participarea în sezonul competițional 2023/2024 al Ligii a 2-a.

Comisia de Apel a FRF a decis să nu acorde licență clubului, iar motivul de refuz a fost criteriul financiar. Menționăm încă odată că nu din cauza datoriilor, ci din cauza modului de prezentare, asta pentru că actele au fost trimise destul de târziu.Deja au început demersurile pentru prezentarea care va fi făcută la TAS.

Au fost pregătite toate documentele şi în cursul zilei de miercuri vor fi trimise către instanța care va judeca cazul. Veștile bune însă sunt că încă este posibil ca dosarul să nu se judece la TAS. Asta deoarece actele se trimit şi către FRF care poate întoarce decizia şi să acorde licența dacă documentele sunt în regulă.

În cazul în care nu face acest lucru, Tribunalul de Arbitraj Sportiv trebuie să ia o decizie până cel târziu în data de 30 iulie”, precizează clubul brașovean.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-remiza-cu-csm-ceahlaul-19277269

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-2024-2025-cu-22-de-echipe-la-start-19277249

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liam-rowan-buss-a-ajuns-in-italia-19277224

https://liga2.prosport.ro/seria-1/retrospectiva-cifrica-a-sezonului-de-liga-2-cati-antrenori-au-avut-contracte-in-stagiunea-2022-2023-19277221

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bebeto-lupulet-si-iulian-anca-trip-in-lot-surprizele-chirurgului-19277175

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-sansa-pentru-fc-brasov-la-tas-19277111

 

 

 

Adi MARICA 15 Jul. 2023, 16:51 Liga 2
Pe aceeași temă