Marian Ivan, dezamăgit că FC Brașov joacă în play-out-ul Ligii 2: ”E mult prea puțin.” Fostul atacant vrea modelul Farul și la Brașov: ”Și asta cât mai rapid!”

Adi MARICA 22 Mar. 2023, 12:05 Liga 2
Marian Ivan, dezamăgit că FC Brașov joacă în play-out-ul Ligii 2: ”E mult prea puțin.” Fostul atacant vrea modelul Farul și la Brașov: ”Și asta cât mai rapid!”

Marian Ivan (53 de ani), fostul mare atacant brașovean, este dezamăgit de parcursul FC Brașov în acest sezon de Liga 2, unul în care echipa lui Dan Alexa nu a reușit să prindă play-off-ul și va evolua pentru al doilea an consecutiv de când a ajuns în acest campionat în play-out, pentru evitarea retrogradării.

”Eu sunt aproape de echipa mea de suflet, din păcate FC Brașov nu s-a calificat în play-off. Brașovul merită echipă în Liga 1, nu în play-out-ul Ligii a 2-a. E mult prea puțin”, a spus Marian Ivan la emisiunea ”Stop Pe Piept”, emisă de Național FM.

Marian Ivan vrea modelul Farul și la Brașov

Ivan vede ca o soluție la Brașov modelul Farul, după fuziunea dintre Viitorul și Farul.

”Brașovul trebuie să ajungă cât mai rapid în Liga 1, dar pentru asta trebuie să fim uniți. Avem FC Brașov în Liga 2, SR Brașov în Liga a 3-a. La Constanța s-au unit forțele și acesta este modelul de urmat și la Brașov, și asta cât mai rapid. E momentul să ne dăm mâna și să susținem o echipă care să ajungă rapid în Liga 1. Asta îmi doresc eu”, a mai spus Marian Ivan, care de ani buni este observator LPF la meciurile din SuperLigă.

  • Noul FC Brașov este înființat în vara anului 2021, când a cedionat locul din Liga 2 al nou-promovatei Corona Brașov. Echipa este susținută de autoritățile locale.
  • SR Brașov a fost fondată în 2017, după falimentul fostului FC Brașov, de către suporterii stegari, cei care îi sunt și acum aproape. Această echipă se zbate în Liga 3 de mai mulți ani, iar fanii săi o consideră drept continuatoarea FC Brașov, iar celei care evoluează în liga secundă îi atribuie denumirea de ”clonă”.

”Brașovul e ocolit de CNI”

Marin Ivan spune că la Brașov sunt mulți copii talentați, însă infrastructura sportivă este marea problemă a orașului.

”La Brașov avem toate ingredientele pentru a face performanță. Avem copii foarte talentați, însă, din păcate, suferim crunt la infrastructură. Nu avem un stadion nou, nu avem baze de antrenament. Ionuț Pîrvu, fostul meu coleg de la FC Brașov, e antrenor la SR Brașov și se confruntă cu aceleași probleme pentru pregătirea echipei. Autoritățile locale sunt responsabile pentru infrastructura sportivă a orașului. Eu mereu am tras un semnal de alarmă pe această temă. CNI construiește stadioane la Constanța, la Pitești… Văd că Brașovul e ocolit. Din nou. Stadionul Municipal a fost demolat, acolo se face o sală Polivalentă. Foarte bine, dar este loc și de un stadion modern de fotbal, dar și de o bază de antrenament. Eu vă garantez că Brașovul va scoate fotbaliști. Urmează un an electoral și poate, poate…”, a mai spus fostul internațional.

FC Brașov a încheiat sezonul regular al Ligii 2 pe locul 9, cu 28 de puncte acumulate în 19 meciuri. A fost repartizată în Grupa B a play-out-ului, unde după prima etapă, în care a câștigat cu 3-1 cu Viitorul Pandurii, ocupă locul 2, cu 31 de puncte.

În sezonul trecut, primul în Liga 2 al noului FC Brașov, echipa a terminat pe locul 5 în Grupa B a play-out-ului și a mers la barajul de menținere cu Poli Timișoara, pe care l-a câștigat după ce a trecut cu 2-1 la Timișoara și cu 1-0 pe Tineretului.

Adi MARICA 22 Mar. 2023, 12:05 Liga 2
Pe aceeași temă