Start cu o victorie în play-out pentru FC Brașov. ”Dubla” lui Chică-Roșă a decis meciul cu Viitorul Pandurii. Dan Alexa: ”Ne dorim să câştigăm grupa”

Adi MARICA 18 Mar. 2023, 15:24 Liga 2

FC Brașov a început play-out-ul Ligii 2 cu o victorie pe teren propriu, scor 3-1 (1-1) cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, sâmbătă, 18 martie, cu toate că cei care au marcat primii au fost oaspeții.

Antrenorul câștigătoarei, Dan Alexa, a spus că este mulțumit de jucătorii săi că au avut puterea să revină în meci.

Viitorul Pandurii a condus la Brașov, Angelov a egalat înainte de pauză

Prima repriză a partidei desfășurate pe stadionul Tineretului a fost una modestă, cu un joc fără ritm. Gorjenii au prins pe picior defensiva brașoveană, iar Claudiu Dragu (24), scăpat din marcaj, a deschis scorul cu o lovitură de cap din șase metri, după o centrare perfectă a lui Țegle. Brașovenii au părut anesteziați de primirea golului, dar și-au revenit pe final de repriză, când au și reușit să egaleze prin Milcho Angelov (45), care a transformat un penalty obținut tot de el, după un duel cu Acolatse.

La pauză, Dan Alexa i-a introdus pe Chică-Roșă și Dan Spătaru, mutări ce aveau să fie inspirate. Dar, mai întâi, oaspeții puteau da lovitura prin Dragu, dar Dobre, titularizat în premieră în poartă, a reușit să respingă.

Cele două goluri ale lui Chică-Roșă au adus prima victorie a Brașovului în play-out-ul Ligii 2

Apoi și-a intrat în rol Adi Chică-Roșă, care a decis jocul cu două goluri marcate în trei minute (62, 64). La primul gol, atacantul Brașovului, servit ideal de Dan Spătaru, l-a executat pe Udrea cu un lob de la marginea careului, iar golul de 3-1 a venit după o centrare perfectă a lui Dumbravă.

Până la final, jucătorii echipei gazdă au continuat să atace, însă Angelov și Chică Roșă, în două rânduri, au ratat ocazii mari la poarta lui Udrea.

Nici măcar eliminarea lui Diallo, în minutul 82, pentru două galbene, nu i-a trezit pe gorjeni, care nu au reușit să pună presiune pe careul gazdelor.

  • FC Brașov rămâne pe locul 2 în Grupa B a play-out-ului, acum cu 31 de puncte, cu unul mai puțin față de liderul  Concordia Chiajna. Viitorul Pandurii, cu 25 de puncte, a căzut pe locul 4, fiind devansată de CSC Dumbrăvița (27 puncte).
  • În runda a 2-a, programată peste două săptămâni, FC Brașov va juca în deplasare cu Progresul Spartac (locul 5, 17 puncte), care acum a stat. Viitorul Pandurii va avea meci acasă cu ultima clasată Unirea Constanța (locul 7, 12 puncte).

Dan Alexa: ”Este bine că am avut reacție. Ne luptăm cu Chiajna pentru primul loc”

Dan Alexa s-a declarat mulțumit de faptul că echipa sa a avut reacție și a reușit să revină de la 0-1.

”Am întâlnit o echipă bună, o echipă cu jucători cu experiență. Au jucat cu trei mijlocaşi centrali de închidere și au încercat să ne blocheze. E destul de greu să ajungi în zona porții lor pentru că au închis bine jocul. Cred că a fost un joc controlat de noi. Au trecut o singură dată în prima repriză centrul terenului şi am primit un gol foarte uşor de contracarat. A fost câteva minute după primirea golului în care am fost bramburiți și am intrat în jocul lor. Dar este bine că am avut reacție, iar golul egalizator și cred că aici a fost un moment psihologic. Repriza a doua a fost foarte bună. Pe lângă cele două goluri am mai avut încă trei-patru situații chiar și cu om în minus. Eliminarea lui Diallo putea fi evitată, dar nu sunt supărat pe el. Poate dacă nu făcea faultul, reușeau să înscrie și la 3-2 puteam avea emoții.

O să apară jucători care au evoluat mai puțin, dar treptat, nu dintr-o dată. Am încredere în toată lumea. Chică-Roşă şi Spătaru au intrat foarte bine. Mă bucur pentru ei. Astea ne-a lipsit nouă în prima parte a campionatului, ne-a lipsit golul și jucătorii de atac. Avem potențial și am arătat că putem face un fotbal foarte bun.

Ne dau o mare linişte cele trei puncte şi putem aborda altfel următoarele meciuri. O victorie importantă pentru că ne dorim să câştigăm grupa. E bine că ne-am distanțat de ei. Avem cinci puncte față de Viitorul Pandurii și o să ne luptăm cu Chiajna pentru primul loc”, a spus Alexa.

”La Brașov lumea își dorește un play-off, o promovare…”

Referitor la strategia pentru sezonul viitor, Alexa încă așteaptă o întâlnire cu șefii clubului.

”Trebuie să pregătim sezonul următor. O să discut cu cei din conducere, vom vedea ce se vrea cu adevărat. Aici, la Brașov, lumea își dorește un play-off, o promovare, doar că trebuie schimbat ceva, pentru a nu mai repeta problemele din vara trecută”, a spus, la finalul meciului, Alexa.

La meciul de la Brașov a asistat și antrenorul Costel Enache, cel care a demisionat la începutul săptămânii de la Unirea Slobozia după ce a ratat play-off-ul în ultima rundă, după un egal pe teren propriu chiar cu FC Brașov. ”Costel Enache este un antrenor pe care îl apreciez, un băiat de caracter. Slobozia nu s-a calificat în play-off din cauza neșansei. Au avut patru meciuri în care au pierdut puncte în minutul 94 ceea ce este enorm. Din păcate, asta e soarta antrenorilor. El este un antrenor foarte bun și sigur își va găsi o nouă echipă”, a mai spus Alexa.

FC BRAŞOV – VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU 3-1

Milcho Angelov 45′ – penalty, Adi Chică-Roșă 62′, 64′ / Claudiu Dragu 24′

FC Brașov: Șt. Dobre – Diallo, Fustar (cpt.), Tud. Oltean – Sorsa (Lascu 67′), Vas. Constantin (Chică-Roșă 46′), R. Lazăr, Diogo Izata (Saim Tudor 80′), Dumbravă – Lambrinoc (Spătaru 46′), M. Angelov (Mitrov 80′)
Rezerve neutilizate: Mutu – Florică, M. Burlacu, Rob. Boboc
Antrenor: Dan Alexa
Eliminat: Bradley Diallo 83′ (cumul de cartonașe galbene)

Viitorul Pandurii: Rz. Udrea – Vulpe, Rogac, Stepanenko (Băican 70′), Godja – Al. Dulca (Răsdan 58′), Țegle (cpt.), Brînzan, Acolatse (Nsiah 70′) – Dodoi (Gîrbiță 90′) – Cl. Dragu
Rezerve neutilizate: Geantă – Dănescu, Vl. Toma, Geană, Raicea
Director tehnic: Călin Cojocaru

Stadion: Tineretului (Braşov). Arbitru central: Mihai Amorăriței (Câmpina). Arbitri asistenți: Damian Antal (Bacău) și Mihaela Țepușă (Buzău). Arbitru de rezervă: Alexandru Nicolae Suvar (Sibiu). Observator de arbitri: Dan Monea (Aiud). Delegat de joc: Cristian Petrean (Hunedoara).

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-prima-etapa-din-play-out-cele-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-minaur-poli-timisoara-si-ripensia-au-jocuri-extrem-de-importante-19263600

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-continua-la-fc-brasov-desi-obiectivul-fixat-chiar-de-el-a-fost-ratat-antrenorul-isi-face-strategia-pentru-sezonul-viitor-19263321

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-in-play-out-ul-ligii-2-pentru-al-doilea-sezon-consecutiv-primarul-allen-coliban-atacat-a-venit-timpul-scadentei-pe-bani-publici-tati-nu-ti-au-iesit-socotelile-pe-axa-brasov-c-19263285

Adi MARICA 18 Mar. 2023, 15:24 Liga 2
Pe aceeași temă