Mai ceva ca în ligile județene! FOTO | Condiția deplorabilă a gazonului stadionului din Brăila, la partida Dacia Unirea – FC Buzău. Ce spuneau conducătorii nou-promovatei înainte ca arena să fie omologată de FRF

Răzvan STÎNGĂ 17 Oct. 2021, 13:20 Liga 2

Dacia Unirea Brăila se confruntă cu probleme de tot felul. Nu numai situația din clasament e una îngrijorătoare pentru nou-promovată, ci și situația financiară, dat fiind faptul că are, poate, unul dintre cele mai mici bugete din Liga 2, dar și condițiile sunt precare.

Municipalul din Brăila arată mai rău de la meci la meci 

În partida cu FC Buzău, disputată pe teren propriu de Dacia Unirea Brăila și pierdută cu 0-7, suprațafa de joc a Stadionului Municipal Brăila a arătat groaznic (foto articol). Din cauza ploilor care au căzut în zonă în ultimele zile, gazonul s-a deteriorat și mai tare. S-a prezentat în condiții proaste, pe care numai fotbal nu se poate juca, dar care ar putea avea de suferit și mai mult odată apropierea finalului de an.

Din cauza ploilor, zăpezii și chiar a înghețului, gazonul are șanse să arate și mai rău spre final de 2021. De altfel, echipele care au mers la Brăila au tot semnalat condițiile în care se joacă partidele de acolo, iar Cristian Pustai, antrenorul Buzăului, a scos și el în evidență acest aspect, după jocul de sâmbătă.

Chiar i-am spus și lui Florentin, îl felicit pentru că rezistă în condițiile astea, dar e… nu știu ce se poate face. Ar trebui să mergem cu 14 echipe, cu 16, câte putem, câte au totuși niște condiții decente, pentru că suntem eșalonul doi, vrem să creștem, se impun niște jucători tineri într-un număr… eu zic că e discutabil și aici. N-o să-i creștem pe terenurile astea”, a spus Cristian Pustai.

Conducerea Daciei Unirea Brăila dădea asigurări că gazonul va arăta bine 

Dacia Unirea Brăila s-a mișcat pe repede înainte după promovarea în Liga 2, iar în vară au avut loc lucrări pe fugă pentru ca Stadionul Municipal Brăila să fie omologat și echipa să poată să revină în oraș. Surprinzător sau nu, FRF și-a dat acordul pentru disputarea meciurilor de divizie a doua acolo și formația lui Florentin Petre s-a întors acasă. În Liga 3 a jucat la Însurăței.

Președintele Consiliului de Administrație al Daciei Unirea Brăila, Valentin Avramescu, declara în luna iunie că gazonul nu va mai fi o problemă în acest sezon, doar că asta nu s-a întâmplat. Erau promise și lucrări ample de îmbunătățire a arenei, dar în acest moment nu se știu sau cel puțin nu a fost comunicat public dacă și când vor avea loc acestea.

Dacă tot ne-am chinuit, din emulația care s-a creat, consider că trebuie să continuăm. Avem nevoie de ajutorul autorităților ca să revenim pe Municipal. Suprafața de joc nu mai reprezintă acum un impediment pentru omologare, terenul a fost gazonat și va fi bun de joc. Tribuna întâi și zona oficială și administrativă ar trebui să intre într-un proces de reparații.

Asta depinde numai de Primăria Brăila. Trebuie obținut Certificatul de Securitate, obligatoriu la omologare. Timpul este foarte scurt. Noi știm foarte bine ce avem de făcut. Trebuie să facem eforturi ca să jucăm provizoriu aici pe Municipal, iar când va fi gata Stadionul Progresul ne vom muta acolo”, declara Valentin Avramescu, în luna iunie.

Gazonul arenei din Brăila aduce aminte de gazonul de la Recea  

Terenul Municipalului din Brăila duce cu gândul la suprafața de joc a stadionului din Recea (foto articol), pe care a jucat Fotbal Comuna Recea sezonul trecut de Liga 2. Și acolo erau mari probleme și adversarele nu treceau cu vederea semnalarea acestui aspect, după fiecare meci.

Nici nu vreau să vă spun bugetul pe care îl avem, e foarte mic, undeva pe la 180.000 – 200.000 de euro.  Fac haz de necaz, dar asta este situaţia. Vom juca fotbal pentru Brăila, sunt echipe la Liga 3 care au cheltuit o grămadă de bani şi pe care noi le-am bătut. Îmi place fotbalul, fac totul din pasiune. O mare parte din buget a venit de la Consiliul Judeţean, de la domnul Chiriac, care este prietenul meu.

 

Suntem cini-șase oameni care ne implicăm aici, ca să ţinem Brăila pe harta fotbalului românesc”, a fost reacția grăitoare a lui Florentin Petre despre situația de la Dacia Unirea Brăila, în urmă cu mai puțin de o lună.

Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-e-pe-val-a-produs-inca-un-rezultat-soc-in-liga-2-si-increderea-promovarii-atinge-noi-cote-reactia-lui-cristian-pustai-dupa-corectia-aplicata-a-daciei-unirea-braila-19205585

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fanii-daciei-unirea-braila-au-reactionat-dupa-inca-o-umilinta-a-favoritilor-cu-fc-buzau-noi-si-cu-dinamo-ce-mai-luam-atatea-goluri-de-ce-mai-postati-va-bateti-joc-de-19205567

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-10-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-concordia-incearca-la-avrig-sa-urce-cel-putin-pentru-o-zi-pe-primul-loc-19205447

Răzvan STÎNGĂ 17 Oct. 2021, 13:20 Liga 2
Pe aceeași temă