Dacia Unirea revine pe stadionul din Brăila. A fost nevoie de promovarea în Liga 2 pentru lucrări minore, care să asigure obținerea Certificatului de Securitate

Andrei PASCU 10 Jun. 2021, 17:33 Liga 2
Dacia Unirea revine pe stadionul din Brăila. A fost nevoie de promovarea în Liga 2 pentru lucrări minore, care să asigure obținerea Certificatului de Securitate

Dacia Unirea Brăila se întoarce, în sfârșit, pe stadionul de acasă, din Brăila. După ce sezonul trecut de Liga 3 a disputat meciurile de pe teren propriu la Însurăței, acum formația pregătită de Florentin Petre este gata să revină pe arena proprie. În perioada următoare, Primăria Brăila se va ocupa ca totul să fie în ordine.

În acest moment, stadionul nu se află în cele mai bune condiții, astfel că are nevoie de anumite lucrări. Dat fiind faptul că nici în Liga 3 nu s-a putut juca acolo, sunt necesare anumite investiții, dar se pare că autoritățile locale sunt pregătite să îndeplinească minimul pentru a primi aprobarea ca Dacia Unirea Brăila să poată evolua acolo.

Dacia Unirea Brăila revine pe Stadionul Municipal Brăila 

Pentru Stadionul Municipal Brăila se are în vedere, conform autorităților de acolo, un program amplu de reabilitare, dar care va începe peste ceva timp. De îndată ce lucrările vor fi demarate, Dacia Unirea Brăila ar urma să se mute din nou, de această dată pe Stadionul Progresul din Brăila.

În ceea ce privește Stadionul Municipal Brăila, în acest moment primăria trebuie să obțină Certificatul de Siguranță, precizează Obiectiv Brăila.

Nu vor fi lucrări de amploare, din moment ce tot stadionul, în ansamblu, urmează să intre într-un proces complex de reabilitare și modernizare, astfel încât să poată fi folosit de toate echipele, private sau publice, de la școli sau licee, în baza unui regulament corelat la competițiile locale și naționale”, a declarat primarul Brăilei, Marian Dragomir.

Dacia Unirea Brăila ar avea nevoie de un buget de două milioane de lei pentru primul sezon în Liga 2 

Președintele Consiliului de Administrație al Daciei Unirea Brăila, Valentin Avramescu, a vorbit și el despre ce se va întâmpla cu stadionul din Brăila, dar și despre suma de care clubul are nevoie pentru a putea face față în Liga 2, după revenire. El speră ca autoritățile județene să vină aproape de formația pregătită de Florentin Petre.

Consideră că ar fi nevoie de conturarea unui buget de două milioane de lei (puțin peste 400.000 de euro) pentru a fi îndeplinite anumite cerințe care să asigure, cel puțin, salvarea de la retrogradare.

Dacă tot ne-am chinuit, din emulația care s-a creat, consider că trebuie să continuăm. Avem nevoie de ajutorul autorităților ca să revenim pe Municipal. Suprafața de joc nu mai reprezintă acum un impediment pentru omologare, terenul a fost gazonat și va fi bun de joc. Tribuna întâi și zona oficială și administrativă ar trebui să intre într-un proces de reparații.

Asta depinde numai de Primăria Brăila. Trebuie obținut Certificatul de Securitate, obligatoriu la omologare. Timpul este foarte scurt. Noi știm foarte bine ce avem de făcut. Trebuie să facem eforturi ca să jucăm provizoriu aici pe Municipal, iar când va fi gata Stadionul Progresul ne vom muta acolo.

Cât privește partea de finanțare, așteptăm sprijinul CJ, iar noi vom căuta să identificăm și alte surse de finanțare. Costurile în Liga a 2-a sunt mult mai mari. Cam două milioane de lei ar trebui să avem ca buget. Din punct de vedere administrativ, noi ne-am dovedit încă o dată competențele. Este foarte simplu să faci performanță când ai bani, mai greu când nu ai. Sunt multe necunoscute, dar de-a lungul timpului ne-am învățat cu greutățile”, a spus Valentin Avramescu, citat de site-ul amintit.

Problemele financiare de la Dacia Unirea Brăila, o obișnuință sezonul trecut 

Dacia Unirea Brăila a fost una din echipele de Liga 3 cu probleme financiare sezonul trecut. Florentin Petre a recunoscut că salariul cel mai mare de la Dacia Unirea Brăila este de 4.000 de lei, iar jucătorii tineri sunt recompensați cu 500-600 de lei pe lună. În ciuda remunerațiilor mici, acestea nu au fost plătite, astfel că există câteva restanțe.

Mai mult, Dacia Unirea Brăila nu a avut nici condiții de pregătire prea bune, nici măcar la nivelul unei echipe de Liga 3. Pe lângă faptul că a jucat meciurile de acasă la Însurăței, echipa a fost nevoită să se antreneze de două ori pe săptămână în parc.

Acum, poate că lucrurile se vor regla odată cu promovarea în Liga 2, din spusele conducătorilor de acolo, mai ales că lângă Dacia Unirea Brăila pot veni și autoritățile județene.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-hergheligiu-s-a-despartit-de-concordia-chiajna-unde-a-fost-golgheter-in-ultimul-sezon-n-am-mai-fost-pe-aceeasi-unda-19188696

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-unirea-dej-pregateste-asa-cum-se-cuvine-revenirea-in-liga-2-lucrarile-la-stadion-sunt-in-plina-desfasurare-19188676

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-rupe-legatura-cu-clubul-cu-care-a-colaborat-inca-de-la-infiintare-cu-ajutorul-caruia-a-putut-activa-pana-acum-19188661

 

 

Andrei PASCU 10 Jun. 2021, 17:33 Liga 2
Pe aceeași temă