Eșecurile vin unul după altul la Dacia Unirea. Reacția lui Florentin Petre după înfrângerea categorică cu ”U” Cluj și care e bugetul nou-promovatei: ”Fac haz de necaz, dar asta e situaţia. Avem cele mai mici salarii”

Andrei PASCU 25 Sep. 2021, 17:46 Liga 2
Eșecurile vin unul după altul la Dacia Unirea. Reacția lui Florentin Petre după înfrângerea categorică cu ”U” Cluj și care e bugetul nou-promovatei: ”Fac haz de necaz, dar asta e situaţia. Avem cele mai mici salarii”

Dacia Unirea Brăila pare, în acest moment, după opt etape de Liga 2, una dintre acele echipe care vor avea probleme mari în ceea ce privește evitarea retrogradării. În plus, în runda a 8-a a înregistrat un nou eșec, pe teren propriu, 0-3 cu Universitatea Cluj.

Florentin Petre: ”Cu siguranţă pot redresa situaţia, sunt un luptător şi un campion” 

În ciuda situației clar dificile, antrenorul Florentin Petre nu este pregătit să ”predea armele” și să renunțe la post. E convins că poate să scoată echipa din acest punct, deși a afirmat că se simte diferența de valoare dintre Dacia Unirea Brăila și celelalte echipe.

Nou-promovata nu a făcut cine știe ce transferuri în vară, lucru remarcat din nou de Florentin Petre, și a păstrat în mare măsură lotul cu care s-a promovat în Liga 2 la finalul sezonului trecut de Liga 3.

”Ne-am dorit din toată inima să facem o figură frumoasă, dar se pare că nu suntem pregătiţi pentru momentul ăsta. Deocamdată atât putem, îmi doresc ca jucătorii să aibă altă faţă la meciurile următoare. Avem cel mai mic buget din Liga 2, cele mai mici salarii din Liga 2, era normal să continuăm cu jucătorii care au obţinut această promovare.

Nivelul campionatului este mult mai ridicat decât în anii trecuţi, toate echipele au bani şi condiţii. Mergem mai departe, nu cedăm! Cu siguranţă pot redresa situaţia, sunt un luptător şi un campion, nu am cum să dau înapoi!”, a declarat Florentin Petre, citat de TelekomSport.

Dacia Unirea Brăila, buget de 200.000 de euro pentru acest sezon 

Deși se spune că banii nu sunt întotdeauna importanți în fotbal, din păcate pentru Dacia Unirea Brăila variabila se aplică. Bugetul este în jur de 200.000 de euro, dacă nu cel mai mic, unul dintre cele mai mici bugete din divizia a doua. O mare parte din această sumă provine, potrivit lui Florentin Petre, de la Consiliul Județean Brăila.

”Nici nu vreau să vă spun bugetul pe care îl avem, e foarte mic, undeva pe la 180.000 – 200.000 de euro.  Fac haz de necaz, dar asta este situaţia. Vom juca fotbal pentru Brăila, sunt echipe la Liga 3 care au cheltuit o grămadă de bani şi pe care noi le-am bătut. Îmi place fotbalul, fac totul din pasiune. O mare parte din buget a venit de la Consiliul Judeţean, de la domnul Chiriac, care este prietenul meu.

Suntem cini-șase oameni care ne implicăm aici, ca să ţinem Brăila pe harta fotbalului românesc”, a mai spus Florentin Petre.

Dacia Unirea Brăila e penultima în Liga 2, locul 19, cu numai 2 puncte. Sub ea se află doar Astra. În etapa a 9-a a Ligii a 2-a, echipa lui Florentin Petre va juca în deplasare, cu Politehnica Timișoara.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Universitatea Cluj

Andrei PASCU 25 Sep. 2021, 17:46 Liga 2
Pe aceeași temă