Jucătorii echipei UTA nu vor călca iarba de pe ”Francisc Neuman” nici pentru antrenamente până la finalizarea arenei. Gazonul a fost recepționat, iar specialiștii primăriei îl vor întreține

06 May. 2020, 14:32 Liga 2
Jucătorii echipei UTA nu vor călca iarba de pe ”Francisc Neuman” nici pentru antrenamente până la finalizarea arenei. Gazonul a fost recepționat, iar specialiștii primăriei îl vor întreține

Gazonul de pe arena „Francisc Neuman” a fost recepționat în cele din urmă de Primăria Arad. În primă fază, s-au identificat câteva imperfecțiuni, cum ar fi o linie de aut de poartă puțin cârnă, o „cultură” de costrei printre firele de iarbă, dar și mici porțiuni arse.

„Constructorul”, SC Rulouri de Gazon SRL, a remediat aceste probleme, iar, de joia trecută, „dreptunghiul verde” al noului stadion al echipei UTA, arenă încă nefinalizată, este în administrarea autorităților.

”Primăria Municipiului Arad, prin Serviciul Baze Sportive vă aduce la cunoștință faptul că la data de 30.04.2020 a avut loc o nouă întâlnire între Comisia de recepție la terminarea lucrărilor și reprezentanții constructorului SC RULOURI DE GAZON SRL. Comisia de recepție la terminarea lucrărilor pentru obiectivul <> a constatat faptul că au fost remediate deficiențele aduse la cunoștința constructorului la data de 28.04.2020 și astfel s-a procedat la semnarea procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor pentru acest obiectiv”, sună cumunicatul emis, luni, de Primărie, însă la fel de important sunt și pașii următori.

”Constructorul”: ”Cei de la Primărie tind să nu dea o importanță prea mare întreținerii”

Ovidiu Petrache, directorul firmei giurgiuvene, chiar atrăgea atenția: Noi știm exact cum se întreține un gazon, dar nu oferim asemenea servicii odată ce predăm către beneficiar lucrarea. De obicei, fiecare oraș sau club își întreține gazonul prin oamenii săi în care are încredere și care trebuie să fie în permanență la fața locului. Și acum, la Arad, de exemplu e necesară prezența a cel puțin unui om responsabil cu întreținerea gazonului. Cu atât mai mult cu cât stadionul încă e un șantier și s-ar putea întâmpla lucruri neprevăzute. Cel mai comun ar fi pușcarea unei siguranțe, care ar reseta sistemul de irigare. În plus, acel costrei ce apare mai peste tot se smulge de obicei manual. Teoretic, Primăria Arad ar trebui să aibă angajați cel puțin doi-trei oameni, dotați cu utilaje moderne, care să întrețină permanent acel gazon. Probabil, acum când încă nu se pot juca meciuri oficiale și nici măcar antrenamente la stadion, cei de la Primărie tind să nu dea o importanță prea mare întreținerii, dar acest lucru ar fi o mare greșeală din partea lor și investiția să fie compromisă. Firma noastră și-a făcut bine treaba, gazonul are rădăcini de 20-25 centimetri, sistemele de dejivrare și irigare funcționează.”

Primăria Arad: ”Antrenamentele vor fi premise numai după finalizarea investiției”

Cum înțelege Primăria, respectiv Serviciul de Baze Sportive, să urmeze sfatul specialiștilor pentru ca iarba de pe „Francisc Neuman” să nu se altereze după recepție, am aflat chiar astăzi. ”Pentru început, sarcina întreținerii gazonului de pe stadionul Municipal revine serviciului de specialitate din cadrul Primăriei, care are în dotare toate utilajele necesare să facă acest lucru. După finalizarea investiției, conducerea Primăriei Arad va fi cea care va decide cine va administra stadionul”, informează reprezentanții instituției de la kilometrul zero, citați de Sport Arad.

Și tot Petrache susținea că pe iarba din Calea Aurel Vlaicu fotbaliștii pot intra oricând, însă pot spera cu adevărat utiștii că, în cazul în care se vor întoarce la treabă pentru pregătirea finalului de sezon în Liga a 2-a, că vor testa noul gazon?

”Antrenamentele vor fi premise numai după finalizarea investiției. Conform legii, accesul pe șantier este permis numai în anumite condiții și numai persoanelor autorizate, în cazul de față muncitorilor angrenați în executarea lucrărilor”, mai precizează cei de la Primărie.

Așadar, până ce nu se va tăia panglica la noua arenă „Francisc Neuman” nici gazonul nu va fi inaugurat nici măcar pentru antrenamentele elevilor lui Laszlo Balint, care și așa nu au prea multe opțiuni în municipiu când vine vorba despre terenuri de iarbă naturală de calitate, scrie Sport Arad. În rest, să sperăm că serviciul de specialitate din cadrul Primăriei știe ce are de făcut în următoarele două-trei luni, atât cât va mai trece până ce DRAST Company și firmele colaboratoare ar trebui să predea, la rândul lor, la cheie arena. Nu de alta, dar în joc sunt 3.145.368 de lei, atât cât au costat lucrările de montare a gazonului de pe arena arădeană, plus alte săptămâni sau luni de zile de nedorite „reparații”.

Sursa: Sport Arad

06 May. 2020, 14:32 Liga 2
Pe aceeași temă