Stadionul din Arad, încă o lună până la finalizare! Cum decurg lucrările. Fanii echipei UTA, indignați de ”bannerele tip perdea” care închid arena în spațiile rămase descoperite | FOTO

Liga2.ro 21 Jul. 2020, 16:58 Liga 2

Câștigând cu 2-0 la Mioveni, UTA a făcut pasul decisiv spre Liga 1. Promovarea nu este încă matematică, dar e greu de crezut că arădenii o mai pot pierde de la avansul de 8 puncte față de echipele ce împart locul 3, chiar dacă acestea au cu un meci mai puțin disputat. Oricum, se anunță dueluri echilibrate între Rapid și Argeș, respectiv Turris Oltul și Petrolul astăzi, în încheierea rundei a treia a play-off-ului ligii secunde, dar și în restanța Argeș – Mioveni de vineri.

În aceste condiții, finalizarea la timp a arenei „Francisc Neuman” devine un obiectiv important, crucial, al administrației orașului Arad, dar și a firmei contractate, Drast Company, scrie Sport Arad. De fapt, aceasta din urmă a lucrat într-un ritm alert și în general – bine, iar peste o lună de zile am putea asista la inaugurarea oficială, la 6 ani de la debutul lucrărilor în Calea Aurel Vlaicu.

Tabelele, funcționale de săptămâna viitoare

Montate în două dintre colțurile arenei, pe două cadre de metal, ambele tabele electronice ale stadionului „Francisc Neuman” au încăput deja pe mâna specialiștior maghiari ai firmei de la care au achiziționate. Modulele au fost sunt la locul lor, iar de acum se lucrează la soft și la legătura lor cu camera de control.

De fapt, pentru că arena va fi clasată la ”UEFA 4” și vor fi multe cabluri și monitoare și pentru transmisiile TV, sistemele de securitate, internet, etc, vor exista două camere tehnice, ca să le numim așa.

Stadionul Francisc Neuman din Arad. Foto: Ciprian Petcuț / Sport Pictures

Interioarele sunt aproape gata, urmează exteriorul

Constructorul și firmele subcotractate lucrează la ultimele retușuri pe interior. Au fost montate și tavanele false, urmează scaunele VIP, iar în această săptămână se vor închide cu sticlă zonele de la etajul doi al tribunei I, dar și cele de la tribuna a doua, spre Calea Aurel Vlaicu. Lifturile de interior sunt și ele funcționale, turnicheți sunt prezenți la toate intrările în stadion, iar tabela luminoasă va ajunge și ea până pe 15-20 august.

Cert este că de la 1 august încolo, cei de la Drast își propun să mai lucreze doar la exteriorul arenei, să se ocupe de curățenie, reparațiile necesare, în așa fel încât undeva pe la mijlocul lunii să poată avea loc recepția lucrării.

Între timp, Primăria i-a dat comandă firmei care lucrează la asfaltarea drumurilor din municipiu să amenajeze și parcare dinspre ARED-uri. Urmează apoi omologarea și, dacă totul decurge conform planului, debutul UTA-ei în Liga 1 pe noua arenă în noul sezon fotbalistic.

”Bannerele” ce-i intrigă pe fanii arădeni, o soluție provizorie?

Unul dintre minusurile proiectului e legat de faptul că arena nu va fi închisă pe lateral și părțile superioare ale tribunelor și ale celor două peluze. Sau cel puțin nu acum și nu cu tablă, ci cu meșe sau mai bine spus un material asemănător bannerelor publicitare, cu însemnele UTA-ei.

Primele dintre ele au fost și montate deja undeva la tribuna a doua și chiar dacă din interior nu arată tocmai rău, din exterior imaginea îți zgârie retina.

De altfel, suporterii „Bătrânei Doamne” au și reacționat printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook Ultras Arad: ”Acum, când se împlinesc 6 ani de când stadionul e tot în construcție, avem parte de o nouă mare jignire! Doamnelor și domnilor, iată în ce va consta învelișul exterior al arenei Francisc Neuman! Gardurile de protecție de la ultimul nivel al tribunelor sunt acoperite cu ceea ce pare a fi un material de plastic, de tip perdea, specific bannerelor publicitare. Ne vine greu să credem că banii din bugetul local se duc spre asemenea investiții făcute fără nici un pic de gândire. Proiectul inițial cuprindea un înveliș exterior complet, dintr-un material rezistent care să protejeze construcția. Constatăm însă că întregul proiect este o rușine pentru comunitatea și echipa noastră și pentru orașul Arad și începem să ne pierdem răbdarea de a mai asista la această batjocură! Este cu atât mai dureros faptul că noi, suporterii, trebuie să semnalăm public din ce în ce mai des toate aceste greșeli și peticiri care au loc la stadion, acest lucru determinând tocmai pătarea imaginii orașului și clubului nostru drag, însă sperăm ca vocea noastră să se facă auzită. Nu vom mai accepta asemenea înjosiri și umilințe!” 

Din informațiile Sport Arad, o parte dintre bannerele ce vor înveli stadionul vor aparține sponsorilor importanți precum Efbet sau International Alexander, însă asta nu înseamnă ca la anul sau în anii ce vor urma Primăria Arad nu va aloca de la bugetul local suma pentru tabla ce ar trebui să închidă arena „Francisc Neuman”. Costurile s-ar ridica undeva la 300 de mii de euro.

Sursa: Sport Arad
Foto: Ciprian Petcuț / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-frf-are-pe-masa-o-propunere-de-a-incheia-altfel-acest-sezon-competitional-din-liga-1-sa-nu-se-retrogradeze-patru-echipe-sa-promoveze-din-liga-2-nimeni-dar-absolut-nimeni-nu-va-19140074

https://liga2.prosport.ro/seria-1/octavian-ursu-a-usurat-misiunea-echipei-uta-la-mioveni-cand-dai-tot-fotbalului-nu-are-cum-sa-nu-te-rasplateasca-dupa-meciul-cu-rapid-sa-deschidem-sampania-cum-a-19140051

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ciprian-rus-s-a-descatusat-dupa-reusita-cu-cs-mioveni-este-unul-dintre-cele-mai-importante-goluri-din-cariera-mea-ce-a-simtit-cand-a-vazut-bannerul-cu-mesajul-de-adio-catre-ionut-p-19140000

Liga2.ro 21 Jul. 2020, 16:58 Liga 2
Pe aceeași temă