Primăria Arad îndeamnă la ”puțină răbdare” pentru gestionarea gazonului de pe ”Francisc Neuman”: ”Operațiunile necesită puțin timp, însă rezultatele nu vor întârzia să apară.” Reacția la anunțul anulării garanției

Publicat: 11 Jun. 2020, 22:23 Liga 2
Primăria Arad îndeamnă la ”puțină răbdare” pentru gestionarea gazonului de pe ”Francisc Neuman”: ”Operațiunile necesită puțin timp, însă rezultatele nu vor întârzia să apară.” Reacția la anunțul anulării garanției

Neregulile semnalate de firma ce a montat gazonul de la noua arenă „Francisc Neuman” s-au concretizat și printr-o adresă oficială făcută către Primăria Arad, prin care se justifica ridicarea garanției. SC Rulouri de Gazon SRL a trimis marți acest document la Serviciul Baze Sportive și Agrement, iar astăzi, joi, avem un punct de vedere oficial dinspre instituția de la kilometrul zero al Aradului.

Aceasta îi îndeamnă pe suporteri să aibă răbdare, pentru ca suprafața de joc a stadionului din Calea Aurel Vlaicu va arăta bine, dar – totodată – susține că garanția oferită de firma din Giurgiu rămâne valabilă pentru următoarele 24 de luni.

Comunicatul Primăriei Arad:

”Dorim să liniștim opinia publică, precum și persoanele mai vocale în ceea ce privește starea suprafeței gazonate de pe Stadionul Municipal UTA-Francisc Neumann.

Lucrările de întreținere sunt în permanentă desfășurare și se intervine asupra suprafeței de joc la modul cel mai prompt, profesionist și eficient posibil, fiind realizate absolut toate operațiunile necesare și anume: carotare, nisipare cu nisip cuarțos, fertilizare cu îngrășământ granulat și foliar, tratamente de prevenire pentru a evita imbolnăvirea gazonului, tunderi repetate și irigări s.a.

Realizarea tuturor acestor operațiuni necesită puțin timp, însă rezultatele nu vor întârzia să apară.

Așadar, dacă ne înarmăm cu puțină rabdare, cu siguranță ne vom putea bucura cu toții de o suprafață de joc corespunzătoare, în cel mai scurt timp posibil.

Referitor la garanția acordată de către SC RULOURI DE GAZON SRL, în conformitate cu prevederile contractului de lucrări nr. 61077/21.08.2018, perioada de garanție curge de la data recepției la terminarea lucrărilor și până la recepția finală și este de 24 de luni. În perioada de garanție, executantul are obligația, în urma dispoziției date de achizitor, de a executa toate lucrările de modificare, reconstrucție și remediere a viciilor, contracțiilor și a altor defecte a căror cauză este nerespectarea clauzelor contractuale. Executantul are obligația de a executa toate activitățile sus menționate pe cheltuiala proprie, în cazul în care ele sunt necesare datorită utilizării de materiale, de instalații sau a unei manopere neconforme cu prevederile contractului, unui viciu de concepție, acolo unde executantul este responsabil de proiectarea unei părți a lucrărilor, neglijenței sau neîndeplinirii de către executant a oricăreia dintre obligațiile explicite sau implicite care îi revin în baza contractului”.

După ce gazonul stadionului din Arad a început să se deterioreze la doar câteva săptămâni după ce a fost montat și riscă să fie nevoie de înlocuirea sa, fiindcă primăria a decis să se ocupe personal de întreținere, la arena ”Francisc Neuman” au fost descoperite alte pagube.

Angajați ai firmei care au montat gazonul la noua arenă a echipei UTA au descoperit, zilele trecute, în vizita efectuată la stadion pentru a constata la fața locului starea ”arsurilor” gazonului, o problemă cel puțin la fel de gravă, scrie Sport Arad. Țevile de irigare și cablurile electrice de la sistemul mecanizat au fost tăiate și ulterior cârpite”, a transmis directorul Rulouri de Gazon SRL, Ovidiu Petrache.

Sursa: Sport Arad

Publicat: 11 Jun. 2020, 22:23 Liga 2
Pe aceeași temă