Gazonul stadionului încă nefinalizat din Arad se degradează pe zi ce trece. Reprezentantul firmei care a efectuat lucrarea e îngrozit de mentenanța asigurată de primărie: ”Pur și simplu m-am îngrozit. S-a instalat boala”

08 Jun. 2020, 18:10 Diverse

De cand a fost recepționat din mâna celor de la SC Rulouri de Gazon SRL, gazonul de pe arena „Francisc Neuman” s-a deteriorat de la o săptămână la alta. A trecut mai bine de o lună de atunci și iarba arată din ce în ce mai rău, ca „arsă”, deși temperaturile din luna mai și primele zile ale lui iunie nu au fost deloc mari.

Până la urmă, degradarea vizibilă a suprafeței de joc a stadionul încă nefinalizat din Arad nu are nimic în comun cu căldura, ci cu întreținerea ce s-a făcut după ureche sau – oricum – nerespectându-se ad literam sugestiile firmei ce a montat gazonul.

Imaginile din ultimele zile ale suprafeței cândva verzi din Calea Aurel Vlaicu au ajuns și la directorul SC Rulouri de Gazon SRL și: „Pur și simplu m-am îngrozit. Nu mai am cuvinte pentru ceea ce se întâmplă la Arad, de fapt firma noastră a și ridicat garanția stadionului încă de acum trei-patru săptămâni, când am realizat că lucrurile nu merg deloc într-o direcție bună. Sfatul nostru a fost să se adauge nisip cuartic, de 0,2 milimetri și, din câte am înțeles, s-a optat pentru nisip de râu, ce ar putea fi rău inclusiv pentru jucători. Apoi, le-am spus celor de la Primărie să fertilizeze în permanență gazonul, cu atât mai mult cu cât l-au tuns. Dacă nu hrănești cel puțin odată pe săptămână, sau hai, la interval de 10-12 zile, gazonul nu se va regenera și, mai mult, distrugi și rădăcina. Din câte am văzut eu din imagini, s-a instalat boala pe gazonul din Arad și, dacă nu se intervine rapid și bine, va fi necesară schimbarea totală a acestuia. Cu siguranță noi nu o vom mai face din moment ce am ridicat garanția, va fi nevoie de o altă licitație, iar prețul e undeva între 60 de mii și 100 de mii de euro. E nevoie de specialiști și de toată implicarea celor de acolo pentru a mai salva ce se poate salva. Vă reamintiți că noi am lăsat gazonul verde și acum suntem și noi speriați de cum arată”spune Ovidiu Petrache, citat de Sport Arad.

”M-a mirat puțin și lipsa de interes a actualului primar, care nu a fost nici la recepție, nici nu a mai vorbit cu noi de atâta timp”

O altă problemă ce va apărea peste câteva zile este legată de pompele ce permit irigarea gazonului. „Nu s-a rezolvat nimic cu privire la intrarea în legalitate a celor două puțuri săpate de noi și, cu părere de rău o spun, ne vom lua de la Arad și cea de-a două pompă. În plus, vom închide și cele două puțuri, peste tot firma noastră a lucrat în legalitate, nu știu de ce se întâmplă toate aceste lucruri la Arad. Cu atât mai mult cu cât vorbim despre mulți bani publici, pentru risipirea cărorar cineva s-ar putea să răspundă într-o zi. Pe doamna Oana Oprean (n.r. – noua șefă a Serviciului Baze Sportive din cadrul Primăriei Arad) o apreciez, fiindcă e poate singura persoană ce a încercat să găsească o cale de colaborare între firma noastră și cei care și-au asumat întreținerea gazonului de cinci săptămâni încoace, dar pur și simplu nu s-a putut întâmpla asta. Când ni s-a spus că se va ține cont de sfaturile noastre doar când le vom trimite acte oficiale am renunțat cu totul, mai ales că nu mai eram obligați contractual să oferim asistență. Vă spun sincer că m-a mirat puțin și lipsa de interes a actualului primar, care nu a fost nici la recepție, nici nu a mai vorbit cu noi de atâta timp. În schimb, cu domnul Falcă, țineam legătura în permanență și ne-a oferit sprijinul dânsului”, a adăugat directorul SC Rulouri de Gazon SRL.

Așadar, la cum arată gazonul astăzi și la cum decurg lucrurile privind întreținerea sa, există riscul să se intervină radical. Petrache vorbește chiar de o înlocuire integrală a suprafeței de joc, iar costurile nu sunt deloc de neglijat. Dar, mai mult decât aceste costuri, există îngrijorarea că UTA nu s-ar putea întoarce acasă chiar dacă Drast Company va finaliza lucrările la infrastructura arenei „Francisc Neuman”.

Sursa: Sport Arad
Foto: Arad Online

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-echipei-uta-sunt-ingrijorati-de-culoarea-gazonului-noului-stadion-din-arad-si-modul-in-care-e-intretinut-reactii-din-partea-firmei-care-a-montat-suprafata-de-joc-si-primaria-arad-19133768

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-echipei-uta-nu-vor-calca-iarba-de-pe-francisc-neuman-nici-pentru-antrenamente-pana-la-finalizarea-arenei-gazonul-a-fost-receptionat-iar-specialistii-primariei-il-vor-intr-19131667

https://liga2.prosport.ro/seria-1/motivul-pentru-care-uta-ameninta-constant-frf-cu-tas-o-strategie-fata-de-adversarele-din-play-off-e-o-presiune-neloiala-nu-pusa-pe-federatie-asta-e-problema-lor-de-fapt-le-e-frica-19134986

https://liga2.prosport.ro/seria-1/laszlo-balint-nu-sta-cu-mainile-in-san-sare-in-apararea-rodului-muncii-sale-condamna-inca-o-data-modalitatea-prin-care-frf-a-decis-incheierea-acestui-sezon-de-liga-2-si-are-un-mesa-19135061

08 Jun. 2020, 18:10 Diverse
Pe aceeași temă