Au fost aproape de retragere, dar acum au promovat Dinamo. Iulian Roșu: ”E cea mai mare realizare, deși am și două titluri”. Deniz Giafer: ”A fost un an superb, cu de toate, cum e viața!”

Răzvan STÎNGĂ 04 Jun. 2023, 20:00 Liga 2

Iulian Roșu și Deniz Giafer au fost doi jucători importanți pentru Dinamo în sezonul 2022/2023, la finalul căruia s-a obținut promovarea în SuperLiga României, după barajul cu Campionii FC Argeș.

Pe Roșu și Giafer, în ciuda vârstelor, îi leagă un aspect interesant, amândoi având gândul retragerii premature în trecut.

Iulian Roșu și Deniz Giafer au promovat cu Dinamo, dar în trecut au fost aproape de retragere

Iulian Roșu (29 de ani) și Deniz Giafer (22 de ani) s-au gândit să renunțe la fotbal din cauza unor probleme pe care le-au întâmpinat. Referitor la primul dintre ei, la finalul returului cu piteștenii, mijlocașul a declarat că e cel mai fericit moment din cariera sa, de până acum.

Chiar dacă are două campionate în palmares, cu FCSB în 2013 și Astra Giurgiu în 2016, Roșu a declarat că promovarea cu Dinamo e mai presus de orice, pentru că acum a fost și om de bază.

Iulian Roșu, după ce a promovat cu Dinamo în SuperLigă: ”Pentru mine e cea mai mare realizare

A terminat sezonul cu 19 meciuri în tricoul lui Dinamo, în Liga 2, play-off și dubla de baraj, reușind să marcheze de șase ori.

Pentru mine este cea mai mare realizare de când sunt fotbalist. Deși am două titluri, pot spune că nu am avut un aport important. Am pornit foarte greu ca echipă, cu jucători neplătiți. Dacă nu era familia mea lângă mine, nu mai jucam fotbal.

Nu mai aveam unde să joc! Am venit o lună în probe la Dinamo și mi-am așteptat rândul. Îi mulțumesc lui Dumnezeu și celor din echipă că m-au ajutat să mă integrez.

Pe plan național, toată lumea e fericită pentru această promovare. Și steliștii (n.r. – FCSB-iștii), dar și rapidiștii sunt bucuroși pentru promovarea noastră, pentru că vor avea încasări mai mari la meciurile cu noi”, a spus Iulian Roșu la finalul returului cu Campionii FC Argeș, conform Radio Dinamo 1948.

Deniz Giafer, mândru că a promovat cu Dinamo: ”A fost o perioadă mai grea pentru mine, dar în viață important e să trecem peste”

Deniz Giafer, care a terminat campionatul de Liga 2 cu 30 de partide și trei goluri, este cu atât mai fericit pentru promovarea lui Dinamo, cu cât anul trecut era parte din echipă în barajul pierdut cu Universitatea Cluj.

Fundașul a exprimat sentimentele pe care le trăiește acum, mai ales că este un fotbalist format și crescut la Academia Dinamo. Secretul succesului ”câinilor” din acest sezon a fost legătura solidă de la nivelul vestiarului, conform apărătorului lui Ovidiu Burcă.

A fost o seară minunată. Îmi găsesc cu greu cuvintele, pentru că am fost și anul trecut aici, la retrogradare, știu cum a fost, cum m-am simțit ca jucător crescut la Dinamo. Pot să spun că acum e o seară extraordinară.

Nu știu ce voi face, mă gândesc la cum să mă bucur mai târziu. A fost o perioadă mai grea pentru mine, dar în viață important e să trecem peste momentele dificile. Trebuie să avem echilibru și să-i dăm înainte.

A fost un an superb acum, cu de toate, cum e și viața! Când oamenii nu ne dădeau șanse, ne-am adunat și ne-am întrebat dacă putem ajunge unde am ajuns. Nu știam dacă se poate, dar am încercat, nu aveam nimic de pierdut.

Am fost o familie, chiar am fost ca o familie. Îi iubesc pe toți, sunt ca frații mei!”, a spus Giafer la microfonul Digi Sport.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dezvaluiri-noi-despre-situatia-de-la-campionii-fc-arges-19274049

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-imaginile-care-vor-ramane-in-istoria-clubului-dinamo-cum-s-a-sarbatorit-promovarea-in-superliga-la-mioveni-pe-autostrata-la-bucuresti-si-a-doua-zi-pe-stadionul-din-stefan-cel-mar-19274011

https://liga2.prosport.ro/seria-1/discursul-lui-ovidiu-burca-la-finalul-meciului-in-care-a-promovat-cu-dinamo-in-superliga-daca-nu-crezi-miracolele-nu-se-intampla-sunt-fericit-in-primul-rand-pentru-suporteri-este-un-cam-19273866

Răzvan STÎNGĂ 04 Jun. 2023, 20:00 Liga 2
Pe aceeași temă