Iulian Ciubotaru vrea să lase Metaloglobus pentru Poli Iași: ”Mi-ar plăcea să joc acasă”

Narcis POHOAȚĂ 27 Jun. 2021, 11:52 Liga 2
Iulian Ciubotaru vrea să lase Metaloglobus pentru Poli Iași: ”Mi-ar plăcea să joc acasă”

După 41 de meciuri jucate la Metaloglobus, în ultimele două sezoane de Liga 2, fundașul dreapta ieșean Iulian Ciubotaru (21 de ani la 1 iulie) nu ar spune nu unei reveniri acasă. Plecat din Copou încă din clasa a 9-a, Ciubotaru a jucat în ultimii doi ani la echip din București și este tentat să se alăture noului proiect de la Poli Iași.

Iulian Ciubotaru nu mai are locul de titular asigurat la Metaloglobus

Fundașul dreapta născut la Iași spune că nu are ce să le reproșeze celor de la Metaloglobus, ba chiar noul antrenor Nicolae Grigore i-a transmis că și l-ar dori în echipă, dar intențiile oficialilor de a aduce pe postul său un jucător eligibil regulii Under 20 l-au determinat să ia în calcul plecarea din Capitală.

”Momentan încă mai sunt sub contract cu Metaloglobus București, dar cei de aici sunt nehotărâți dacă să aducă un jucător under sau să mă păstreze. Antrenorul Nicolae Grigore mi-a spus că mă vrea, dar cred că e o chestiune de timp până vor aduce un jucător under. Dacă nu mai continui aici, le mulțumesc frumos pentru tot ce au făcut pentru mine. S-au comportat exemplar cu mine, chiar nu am ce să le reproșez, mi-au plătit și grila de formare”, a declarat, pentru Liga2.ro, Iulian Ciubotaru.

Ciubotaru, tentat de o revenire la Iași

Fundașul dreapta și-ar dori să revină acasă și să se alăture noului proiect de la Poli Iași.

”Dacă nu voi mai continua cu Metaloglobus iau în calcul să revin la Iași. Mi-ar plăcea să joc acasă. Momentan nu m-a sunat nimeni de la Poli. Au fost discuții anul trecut cu domnul Toni Heleșteanu, care m-a dorit, dar atunci am preferat să continui la Metaloglobus. Dacă voi avea discuții, mi-ar face plăcere și m-aș bucura să revin să joc acasă”, a continuat Iulian Ciubotaru.

Acesta a plecat în clasa a 9-a de la LPS Iași, unde a făcut junioratul cu profesorul Marian Andrei. Mai întâi a evoluat la Academia Sporting București, după care a jucat un an la juniorii FCSB. De la București, fundașul dreapta a revenit pentru o jumătate de an la Știința Miroslava, echipă de la care a plecat pentru următoarele două sezoane la Metaloglobus.

În sezonul recent încheiat a avut 22 de meciuri disputate în Liga 2, totalizând 1551 minute, mai puțin decât a strâns în cele 19 partide disputate în ediția 2019/2020 a ligii secunde, 1615 minute.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Narcis POHOAȚĂ 27 Jun. 2021, 11:52 Liga 2
Pe aceeași temă