EXCLUSIV | Nicolae Grigore este noul antrenor principal al echipei Metaloglobus. Ovidiu Herea continuă cu bucureștenii și va fi și antrenor secund

Marius ANGHEL 17 Jun. 2021, 20:25 Liga 2
EXCLUSIV | Nicolae Grigore este noul antrenor principal al echipei Metaloglobus. Ovidiu Herea continuă cu bucureștenii și va fi și antrenor secund

Metaloglobus București are, începând de astăzi, 17 iulie 2021, un nou antrenor principal.

Nicolae Grigore (37 de ani), ultima dată la Rapid, unde a și debutat în această postură de ”principal”, a preluat stafful tehnic al formației din cartierul Pantelimon.

Acesta ocupă locul lăsat liber de Gabriel Manu, căruia i-a expirat contactul.

Nicolae Grigore, antrenor principal la Metaloglobus. Ovidiu Herea va fi secund

Nicolae Grigore a semnat un contract pe un sezon cu Metaloglobus și are ca obiectiv la finalul sezonului regular clasarea între primele șase echipe, deci accederea în play-off.

Acesta îl va avea ca antrenor secund pe Ovidiu Herea, care se va afla în premieră în această postură, dar va continua să ajute echipa și de pe gazon, ca jucător.

Componența staffului tehnic va fi completată în următoarele zile.

Metaloglobus se reunește luni, 21 iunie. În perioada 28 iunie – 9 iulie are programat un cantonament la Tărlungeni, însă, în funcție de condițiile meteorologice, acesta ar putea fi mutat.

Gabriel Manu a fost ultimul antrenor al Metaloglobusului

Metaloglobus l-a avut antrenor în sezonul recent încheiat pe Gabriel Manu, căruia nu i-a prelungit contractul. Acesta, aflat la prima experiență de antrenor principal, a condus întreg campionatul trecut echipa din București, aflându-se pe bancă la 27 de meciuri (20 în sezonul regular al Ligii 2, 6 în play-out-ul Ligii 2 și unul în Cupa României).

În sezonul regular, incluzând și remiza anulată cu Turris Oltul, din cauza retragerii teleormănenilor, a obținut 31 de puncte (30 rămase) din 9 victorii, 4 egaluri și 7 înfrângeri, echipa terminând pe locul 10. În Cupa României, în turul 4, a pierdut din primul meci, acasă cu Petrolul, 1-2 după prelungiri. În play-out-ul Ligii 2, Metaloglobus a obținut în cele șase meciuri trei victorii și trei înfrângeri, ajungând la un total de 39 de puncte în acest sezon al eșalonului secund și încheind pe locul 2, sub Farul, la egalitate cu ”U” Cluj (locul 3), pe care a devansat-o datorită numărului mai mare de puncte cu care a intrat în acest turneu de evitare a retrogradării (30 față de 29).

  • Cea mai bună clasare a clubului Metaloglobus a fost în sezonul de Liga 2 2019/2020, unul ”înghețat” după 24 de etape pentru clasatele pe locurile 7-19, din cauza pandemiei, când, cu Marius Măldărășanu antrenor, a acumulat 37 de puncte în 23 de meciuri și a fost pe locul 7, la egalitate cu Rapid, aflată pe locul 6. În Cupa României a ajuns până în 16-imi, unde a fost eliminată cu 2-0 de FCSB.

Rapid a fost prima echipă antrenată de Nicolae Grigore ca ”principal”

În ceea ce-l privește pe Nicolae Grigore, acesta a preluat Rapidul în ultimul meci oficial al echipei în 2020, când a obținut o victorie la Timișoara, 2-0 cu frații de la ASU Poli. În 2021, după ce Grigorie a pregătit echipa peste iarnă, giuleștenii au înregistrat două egaluri, 2-2 la Buftea cu Ripensia și 0-0 în deplasare la SCM Gloria Buzău, și două înfrângeri, 1-3 la Buftea cu FK Csikszereda și 1-2 la Unirea Slobozia.

După acest joc de la Slobozia, cu două etape înainte de finalul sezonului regular, Grigore a demisionat, în încercarea de a produce un șoc care să mai dea speranțe echipei la accederea în play-off. Șoc care, sub conducerea secundului Mihai Iosif, s-a produs, giuleștenii prinzând play-off-ul după victorii cu Dunărea Călărași și Metaloglobus.

Marius ANGHEL 17 Jun. 2021, 20:25 Liga 2
Pe aceeași temă