Andrei Tofan vrea să joace cu Argeșul în Liga 1: ”Vom face tot posibilul să îndeplinim obiectivul”. Cum își petrece timpul pe perioada pandemiei și ce spune de sistemul play-off / play-out

Răzvan STÎNGĂ 07 Apr. 2020, 17:04 Liga 2
Andrei Tofan vrea să joace cu Argeșul în Liga 1: ”Vom face tot posibilul să îndeplinim obiectivul”. Cum își petrece timpul pe perioada pandemiei și ce spune de sistemul play-off / play-out

Andrei Tofan (23 de ani), fundașul dreapta al echipei Campionii FC Argeș, se află în izolare, precum coechipierii săi, și continuă să facă antrenamente individuale pentru a se menține în formă. Recent, apărătorul a oferit un interviu pentru site-ul oficial al clubului piteștean, în care a vorbit despre activitățile care îi ocupă timpul pe perioada pandemiei, dar și ce obiective are după reluarea campionatului Ligii 2.

Cum te descurci în perioada asta?
Mă descurc destul de bine. Stau acasă cu familia, fac antrenamente, mă uit la filme să mai treacă timpul…Nu prea eram eu cu filmele, dar nu am ce să fac. Aveam o viață activă și eram obișnuit să fac mișcare zilnic.

Andrei Tofan: ”Ne dorim foarte mult să promovăm în Liga 1 și vom face tot posibilul să îndeplinim obiectivul”

Cât crezi că va mai dura această nebunie cauzată de pandemia de COVID 19?
Nu știu, dar sper să se termine cât mai repede și să ne reluăm pregătirea. Suntem toți nerăbdători, vorbim zilnic pe grupul de Whats App. Ne dorim foarte mult să promovăm în Liga 1 și vom face tot posibilul să îndeplinim obiectivul. Concret, cred că nimeni nu știe când se va termina această .

Unde ești izolat?
Sunt acasă, la Budeasa. Stau la casă și am avantajul că am curte. Pot să fac mișcare. Mai merg pe baraj și alerg. Mă mai ajută și prietena mea cu antrenamentele. Avem programe individuale de antrenamente date de staff-ul tehnic și încercăm să le facem cât mai bine.

Te gândeai vreodată că vei trăi asemenea momente?
Nu! Îmi mai povestea tatăl meu despre anumite timpuri în care libertatea de mișcare a fost restricționată, însă nu credeam să le trăiesc pe pielea mea, cum se spune. Trebuie să fim tari și să depășim această perioadă.

Jucătorii piteștenilor abia așteaptă să revină la antrenamente 

Colegii tăi ce spun de această perioadă?
Vorbesc zilnic cu ei și îmi spun că s-au plictisit de stat în casă. Sunt nerăbdători să ne revedem și să începem pregătirea. Și ei sunt optimiști. Sunt sigur că dacă vom respecta restricțiile impuse de autorități, răspândirea virusului se va diminua mult.

De cât timp aveți nevoie să reveniți la parametri optimi?
Cred că este nevoie de o pregătire fizică timp de o lună. Antrenamentele pe care le facem noi acasă, nu se compară cu pregătirea pe care o facem centralizat, la stadion. Acolo avem aparate, sală de forță, bazin… Plus că putem lucra tehnico-tactic…

Care crezi că ar fi varianta ideală de reluare a campionatului? Se vorbește de un sistem cu play-off și play-out…
Din punctul meu de vedere, varianta ideală ar fi cu play-off și play-out. În play-off să fie 8 echipe și 7 meciuri de care pe care! Cine e mai bun să le câștige și să promoveze în Liga 1! Nu cred că se va merge pe varianta să se joace toate meciurile care au mai rămas de jucat. Ar mai fi încă 14 meciuri, iar dacă am începe campionatul pe 1 iunie, tot ne-am duce până spre finalul lunii august. S-ar intercala cu meciurile din sezonul viitor…

Tofan crede că fanii vor umple stadionul după reluarea campionatului 

După terminarea pandemiei de coronavirus, crezi că lumea va prețui mai mult fotbalul și sportul?
Da! Sunt sigur de acest lucru! O să vedeți câți oameni vor ieși la plimbare, prin parcuri. Oamenii vor avea chef să facă mișcare și vor ieși foarte mulți din casă după ce se vor ridica restricțiile care sunt acum în vigoare. Vor prețui mai mult sportul și fotbalul! Sunt sigur că vom juca cu stadionul plin!

Andrei Tofan evoluează pentru Campionii FC Argeș din vara lui 2017. În cei doi ani și jumătate a bifat 56 de meciuri și a oferit două pase decisive. Anterior, fundașul lateral a mai jucat la echipele Sepsi Sfântu Gheorghe, Turris Oltul Turnu Măgurele și CS Balotești. Este un jucător versatil care mai poate evolua și pe postul de mijlocaș dreapta.

Campionii FC Argeș intră în șomaj tehnic: ”Salariile vor fi plătite conform Ordonanței de Guvern.” Declarația lui Ionuț Badea și anunțul clubului

Răzvan STÎNGĂ 07 Apr. 2020, 17:04 Liga 2
Pe aceeași temă