Ionuț Badea: ”Fără o victorie cu UTA și o promovare nu am realizat nimic major. Nu vom rămâne în istorie.” Antrenorul Argeșului încă se gândește la ce a fost la meciul cu Petrolul, câștigat datorită greșelilor de arbitraj, și își spune nemulțumirile

Marius ANGHEL 30 Jul. 2020, 16:08 Liga 2
Ionuț Badea: ”Fără o victorie cu UTA și o promovare nu am realizat nimic major. Nu vom rămâne în istorie.” Antrenorul Argeșului încă se gândește la ce a fost la meciul cu Petrolul, câștigat datorită greșelilor de arbitraj, și își spune nemulțumirile

Două zile au trecut de la meciul în care Campionii FC Argeș a câștigat cu ajutorul arbitrilor întâlnirea cu Petrolul, 2-1 pe ”Ilie Oană”, iar Ionuț Badea încă e cu gândul la acest joc. De obicei, antrenorii încep imediat după o partidă, cel puțin declarativ, să se concentreze pe următoarea, însă antrenorul trupei piteștene pare încă marcat de ceea ce a trăit la Ploiești. Duminică, echipa sa are cel mai important meci din acest sezon, cel cu liderul UTA, pe care dacă îl câștigă promovează direct în Liga 1.

Ionuț Badea vorbește despre arbitrajul lui Sebastian Colțescu și al asistenților săi, fără să precizeze însă de cele două greșeli care au dus la victoria nesperată în fața Petrolului, obținută în ultimele minute. Antrenorului reproșează un ”penalty clar neacordat” pentru Argeș la hențul lui Țicu, infracțiune care cu greu a fost remarcată și pe reluările TV, date cu încetinitorul, la care nici jucătorul său, Matiș, nu a protestat. Badea consideră acest succes obținut cu ajutorul arbitrilor drept unul meritat, aducând aminte de alte partide în care echipa sa a fost dezavantajată și precizând de cifre mai bune și ocazii în partida de la Ploiești.

Ionuț Badea: ”Sub nicio formă noi nu ne aflăm unde suntem datorită arbitrilor!”

Badea se plânge în continuare că echipa sa nu a fost luată în calculele pentru promovare, cel mai recent caz fiind Edward Iordănescu, cel care a precizat că și-ar fi dorit mai degrabă Petrolul și Rapid în Liga 1, pentru suporterii lor, și vorbește despre cifre rămase pur și simplu în urmă în cazul în care nu se obține o victorie cu UTA și o accedere în prima ligă.

”Cine spune că în acest sezon FC Arges a fost favorizată de arbitri, cu tot respectul, n-a văzut meciurile! Pot exista momente în care o echipă sau alta este victima unei erori – cum a fost spre exemplu și cazul lui FC Argeș în meciul cu Petrolul la penalty-ul clar neacordat în minutul 45. Sau eliminarea gratuită la Turris și golul valabil anulat la același meci. Sub nicio formă noi nu ne aflăm unde suntem datorită arbitrilor! Cine susține asta este nedrept în primul rând la adresa jucătorilor, care au muncit din greu să ajungă unde sunt!
Avem cifre mai bune decât adversarul la toate capitolele în majoritatea acestor partide, inclusiv la meciul cu Petrolul. Ne-am creat ocazii, am marcat, în ciuda problemelor fizice cauzate de pauza forțată. Am câștigat meciuri pe final, dovedind că și fizic stăm mai bine ca adversarii! Aceste fapte nu pot fi negate de nimeni.
E adevărat, ne-au fost negate șansele la promovare de multe ori. Acum, când am demonstrat că le avem, că sunt cât se poate de reale, ne sunt uneori negate victoriile. Nu-i nimic, mergem mai departe!
Ce-i drept, fără o victorie cu UTA și o promovare nu am realizat nimic major. Nu vom rămâne în istorie, vor rămâne în urmă doar niște cifre, dar atât! Vreau sa trăim aceste timpuri și momente autentic, cu dârzenie și cu inima mare pentru că știm că tot ce contează este promovarea. Și ne pregătim doar pentru asta, pentru ca duminică să facem mii și mii de suporteri argeșeni fericiți! Merită!”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Ionuț Badea.

În cea mai recentă postare a sa, Badea comite încă o dată o gafă pe care o tot repetă de când și-a făcut pagină de Facebook și își expune acolo gândurile, de la sfârșitul lunii iunie. Tăguiește în ceea ce scrie numele ”FC Argeș”, trimițând însă către pagina socială a suporterilor, nu către pagina oficială a echipei, ”Fotbal Club Argeș Pitești”, unde antrenează, cea care îi și ia interviuri înainte și după meciuri. În fapt, echipa pe care Ionuț Badea o antrenează nu se numește FC Argeș, ci Campionii FC Argeș. Poate tocmai de aceea, din cauza denumirii acestei formații, nu era luată în serios în lupta pentru promovare de cei implicați în fotbal, fiindcă echipa pentru care a jucat Nicolae Dobrin nu purta numele de ”Campionii”.

Campionii FC Argeș – UTA Arad se joacă cu promovarea pe masă duminică, de la ora 18:30, pe stadionul ”Nicolae Dobrin” din Pitești, concomintent cu Rapid – Turris Oltul și CS Mioveni – Petrolul.

Șansele la promovare ale echipelor UTA, Campionii FC Argeș, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele și Rapid le puteți citi în articolul atașat mai jos.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 30 Jul. 2020, 16:08 Liga 2
Pe aceeași temă