Ionuț Badea, deja mulțumit cu ceea ce a realizat la Campionii FC Argeș, înaintea ultimului meci din play-off, cel mai important: ”Vreau să o spun însă de acum: sunt mândru.” Cu UTA vrea ca piteștenii să fie ”vulturi și să zburăm spre Liga 1!”

Marius ANGHEL 29 Jul. 2020, 17:18 Liga 2

Campionii FC Argeș a învins dramatic Petrolul, în ultimele minute, 2-1 chiar pe ”Ilie Oană”, și cu ajutorul arbitrilor, și continuă cursa pentru promovarea în Liga 1. La ”cald”, imediat după meci, Ionuț Badea spunea că ”ar fi fost nemeritat să nu fi plecat cu trei puncte” de la Ploiești, neaducând în discuție că la primul gol, cel de egalare, ambii jucători care au creat faza s-au aflat în offside, iar la penalty-ul care a decis partida hențul nu trebuia sancționat, fiindcă mâna adversarului era lipită de pământ, în momentul în care a făcut alunecare pentru a bloca.

Greșelile de arbitraj au scos Petrolul din cursa pentru Liga 1 și i-au dat mari șanse Argeșului chiar la a prinde un loc direct promovabil. În ultima etapă, ”Campionii” joacă pe teren propriu cu liderul UTA și îl poate depășit dacă îl învinge.

Ionuț Badea: ”Vreau să o spun însă de acum: sunt mândru de ce au realizat acești băieți indiferent de rezultatul ultimului meci!”

După ce s-a mai calmat în urma euforiei trăite pe finalul jocului de la Ploiești, Ionuț Badea și-a expus din nou gândurile pe pagina sa de socializare. Nici la ”rece” antrenorul alb-violeților n-a specificat nimic de greșelile de arbitraj care i-au favorizat echipa, însă a reamintit de ”ruleta rusească”. Badea, care simte în spatele său respirația conducătorilor clubului la orice pas făcut de echipă, a precizat că este mândru de ce a realizat la Campionii FC Argeș indiferent de ce se va întâmpla în ultima etapă a play-off-ului.

Antrenorul vrea ca jucătorii săi să fie vulturi în ultimul meci și să își ia zborul spre Liga 1.

”Când am spus că acest playoff e o ruletă rusească nu îmi imaginam nici eu că se va ajunge chiar aici. Încă un meci de infarct, câștigat greu pe final și mergem în “prelungirile” pentru promovare!
Vreau să o spun însă de acum: sunt mândru de ce au realizat acești băieți indiferent de rezultatul ultimului meci! Traversăm cu toții o perioadă unică, foarte grea, în care grija principală trebuie să ne fie sănătatea. Fotbaliștii sunt mai întâi oameni. Băieții noștri au reușit totuși să se concentreze și la fotbal, să facă mici minuni, cu antrenamente prea puține la dispoziție, cu o condiție fizică evident afectată de lunga pauză forțată urmată de o densitate mare de meciuri foarte intense. Așa am ajuns totuși aici!
Suntem la 90 de minute de a readuce Piteștiul acolo unde îi este locul, de a repune FC Arges
pe scena principală a fotbalului! Cu gândul la Dobrin, să fim vulturi în ultimul meci și să zburăm spre Liga 1!
Vă mulțumim de pe acum pentru toate gândurile bune pe care știm că le vom primi pâna la ultimul fluier al sezonului!”, a scris Ionuț Badea pe pagina sa de Facebook.

Campionii FC Argeș – UTA Arad se joacă cu promovarea pe masă duminică, de la ora 18:30, pe stadionul ”Nicolae Dobrin” din Pitești, concomintent cu Rapid – Turris Oltul și CS Mioveni – Petrolul.

Ionuț Badea se bucură pentru victoria nesperată în fața Petrolului. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Cum promovează direct sau ajunge la baraj UTA Arad

Liga2.ro vă prezintă toate posibilitățile pentru cele cinci echipe din play-off-ul Ligii 2 rămase cu șanse la a promova în Liga 1.

Liderul UTA are, în continuare prima șansă la promovarea directă. Pentru a nu depinde de alt rezultat, trupa arădeană trebuie să câștige la Pitești sau să obțină un egal cu campionii FC Argeș. Indiferent care dintre aceste două opțiuni îndeplinește, UTA încheie pe locul 1.

”Bătrâna Doamnă” poate ajunge însă din nou pe prima scenă după 12 ani și dacă pierde contra Argeșului, însă numai dacă CS Mioveni nu câștigă meciul cu Petrolul. Dacă UTA pierde și CS Mioveni ia trei puncte, atunci echipa lui Laszlo Balint cade pe locul 3, caz în care vor merge la barajul de promovare, al treilea în ultimii 5 ani. În precedentele două a pierdut cu FC Voluntari, respectiv ACS Poli.

Cum promovează direct sau ajunge la baraj Campionii FC Argeș

Campionii FC Argeș stă și ea la mâna ei în ultima etapă a play-off-ului, nedepinzând de rezultatele din celelalte două întâlniri. Cu o victorie pe teren propriu cu UTA va egala echipa arădeană și o va depăși datorită rezultatului direct. Niciuna dintre ele nu a beneficiar de rotunjire la statul play-off-ului.

Argeșul are și varianta egalului pentru a ocupa locul 2 direct promovabil, însă îi trebuie o victorie a Petrolului la CS Mioveni, dar și o victorie sau o remiză a Rapidului cu Turris Oltul. Ori, dacă Mioveniul nu pierde, atunci alb-violeții vor termina pe 3 și merg la baraj. Tot la baraj merge și dacă Mioveniul pierde, iar Turris câștigă cu Rapid.

Dacă echipa lui Ionuț Badea pierde cu UTA, atunci mai are șanse doar la locul de baraj. Trebuie însă ca Rapid și Turris Oltul să încheie la egalitate. Victoria oricăreia dintre acestea o scoate în afara podiumului pe Argeș.

Șansele la promovare ale echipelor CS Mioveni, Turris Oltul și Rapid puteți citi în articolul atașat mai jos.

Marius ANGHEL 29 Jul. 2020, 17:18 Liga 2
Pe aceeași temă