Argeșul a câștigat la Ploiești cu două goluri marcate din gafe de arbitraj și are șansa promovării directe în Liga 1. Ionuț Badea: ”Ar fi fost nemeritat să nu fi plecat de aici cu trei puncte”

Marius ANGHEL 28 Jul. 2020, 22:45 Liga 2

După ce a pierdut pe teren propriu, pe final, derby-ul cu CS Mioveni, scor 3-2, după ce a condus, Campionii FC Argeș a câștigat ea de această dată după o manieră asemănătoare jocul de la Ploiești cu Petrolul. Trupa piteșteană s-a impus cu 2-1 în ultimele minute, după ce a fost condusă aproape toată partida desfășurată pe ”Ilie Oană”, iar cele două goluri au venit și după greșeli de arbitraj.

Armando Vajushi (15) a înscris pentru ”lupi” dintr-un penalty scos de Arnăutu în fața lui Micle, însă arbitri nu au fost de acord cu victoria Petrolului. Nu au acordat offside la Leca după o centrare din lovitură liberă bătută de Mușat, iar mingea deviată de acesta a fost reluată în plasă de Andrei Prepeliță (82), aflat la rândul său în offside. Ulterior, Sebastian Colțescu a acordat penalty la un henț al lui Țicu la o fază la care a plonjat în careu și avea mâna lipită de pământ la centrarea lui Alin Popa. Vasile Buhăescu (87) n-a ratat de la punctul cu var și Argeșul s-a impus cu 2-1 și continuă lupta pentru promovare.

E drept și faptul că Argeșul ar fi trebuit să primească un penalty în minutul 45, însă hențul comis de Țicu nu a fost observat nici de Matiș, jucătorul care a centrat. Infracțiunea a fost văzut cu greu abia la reluările TV cu încetinitorul.

Argeșul a dat gol la Ploiești dintr-un dublu offside și dintr-un penalty eronat acordat. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Ionuț Badea: ”Am fost echipa care a propus fotbal, care a încercat să joace mai mult”

La final, antrenorul Ionuț Badea a vorbit despre nedreptate dacă rezultatul nu ar fi fost cel de victorie.

”Ar fi fost nemeritat să nu fi plecat de aici cu trei puncte. Am fost echipa care a propus fotbal, care a încercat să joace mai mult. Din păcate, nu am marcat. Finalitatea a fost un pic redusă astăzi la unele dintre ocaziile pe care le-am avut. Este al treilea meci în șapte zile și prostețimea, sau oboseala, și-a spus cuvântul, pentru că nu am avut același timp de revenit ca oponenții noștri de astăzi. Însă sunt foarte fericit pentru această victorie, pentru băieți, pentru că am trecut prin niște moment la fel de interzise cardiacilor în meciul trecut, deși am jucat din nou fotbal și… Dar asta e plăcerea și, până la urmă, suspansul acestui play-off. Toate meciurile sunt pe culme. Poți oricând să câștigi sau să pierzi, dar cu cât se duc etapele spre final, riscul e mai mare și atunci ori câștigi, ori pierzi”, a spus Ionuț Badea la microfonul DigiSport.

Acesta a și explicat ce le-a transmis jucătorilor la pauză: ”Am simțit că putem mai mult. Tot ce am discutat legat de aspectul jocului, la pauză, a fost de încredere, de faptul că se poate juca și că o să găsim spațiile… mă rog, mișcările pe care le face. Nu trebuia să fie decât o consecință, până la urmă, faptul că am câștigat. Chiar dacă a fost un pic mai târziu, până la urmă e o victorie meritată.”

Ionuț Badea nu-și mai imagina în minutul 82 că poate câștiga meciul cu Petrolul. La final a vorbit despre o victorie meritată. Oare chiar atât de meritată? Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

”Suntem la un meci de obiectiv. Suntem în fața unui meci pe care trebuie să îl câștigăm. Acasă”

Argeșul a urcat pe locul 3, de baraj, iar în ultima etapă, duminică, de la ora 18:30, joacă pe teren propriu cu UTA, echipă pe care dacă o învinge o egalează și o depășește datorită rezultatului direct, deci va trece pe loc direct promovabil.

”Suntem la un meci de obiectiv. Nu mă interesează barajul, altceva. Suntem în fața unui meci pe care trebuie să îl câștigăm. Acasă. Este tot ce ne-am dorit, tot ceea ce poate fi mai frumos și sperăm să bucurăm suflarea argeșeană”, a spus Ionuț Badea.

În precedentele jocuri din play-off, Campionii FC Argeș a început cu o remiză acasă la Turris Oltul (scor 0-0), a câștigat în Regie, 2-1 cu Rapid, și a pierdut pe teren propriu derby-ul județean cu CS Mioveni, scor 2-3.

George Micle a dat emoții coechipierilor aproape la orice intervenție avută la acțiunile Petrolului. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Ionuț Badea își ține jucătorii în cantonament până la meciul cu UTA

Până duminică, Ionuț Badea își ține în continuare jucătorii în cantonament, pentru a nu risca să aibă un nou caz de COVID-19 în cadrul echipei.

”Toți suntem responsabili, după ce am trecut printr-o chestie de genul. Toți am fost de la început așa și nu vrem să riscăm nimic. Este viața noastră în joc, viața acestui club. Nu riscăm”, a spus Badea, care dacă va continua să își țină jucătorii în cantonament își va pierde cel mai important fotbalist din lot, pe Andrei Prepeliță.

Marius ANGHEL 28 Jul. 2020, 22:45 Liga 2
Pe aceeași temă