Scuze tardive ale Dumbrăviței pentru scenele urâte de la meciul cu Ceahlăul: ”Acele manifestări nu ne reprezintă.” Antrenorul, principalul vinovat, tace în continuare

Anda DELIU 14 Jun. 2024, 19:33 Liga 2
Scuze tardive ale Dumbrăviței pentru scenele urâte de la meciul cu Ceahlăul: ”Acele manifestări nu ne reprezintă.” Antrenorul, principalul vinovat, tace în continuare

CSC Dumbrăvița arată că nu prea a înțeles noțiunea de fair-play!

La 34 de zile de la incidentele urâte de la ultimul joc organizat în sezonul 2023-2024 de Liga 2, contra Ceahlăul Piatra Neamț (scor 1-1), la care personajul negativ a fost în proporție de 90 la sută antrenorul Cosmin Stan, managerul secției de fotbal, Florin Macavei, a reacționat.

Atunci, prin acel punct obținut contra nemțenilor, trupa timișeană s-a salvat de la retrogradare, însă în loc să petreacă, antrenorul Stan a avut gesturi mârșave față de oaspeți, probabil dorind ca aceștia să se fi dat bătuți!

Florin Macavei, scuze târzii după gesturile halucinante ale antrenorului Dumbrăviței: ”Nu ne reprezintă”

Scenele nu au făcut deloc cinste competiției și, cu atât mai puțin Dumbrăviței, o comună ce are meritul să țină județul Timiș măcar la nivelul eșalonului secund fotbalistic, în contextul în care cluburile timișorene Poli și Ripensia par tot mai aproape de borne ale desființării decât de performanță.

Atunci, după ultimul fluier al arbitrului în meciul cu Ceahlăul, moment până la care un jucător al nemțenilor a scuipat un brancandier care i-a ”ascuns” mingea, fiind și eliminat pentru asta și apoi dat afară de club, s-a dezlănțuit antrenorul! Cosmin Stan semăna cu cunoscutul personaj din desenele animate Looney Tunes, Diavolul Tasmanian. Mai întâi, s-a dus, furibund, și a aruncat cu ecusonul în portarul Ceahlăului, ba chiar a vrut să-i dea un cap în gură. Apoi, antrenorul, care este și cadru didactic, a înjurat ca la ușa cortului doi membri ai staffului nemțenilor, după ce apoteotic, se aruncase în genunchi în fața tribunei și a aplaudat spectatorii. Dacă nu remiza cu moldovenii, Dumbrăvița ar fi retrogradat, și Unirea Dej s-ar fi salvat.

Liga2.ro a cerut atunci o reacție de la manager, mai ales că principalul Cosmin Stan nu a venit la declarații după joc și l-a repezit pe ofițerul de presă al clubului cu gesturi tot lipsite de un elementar fair-play și bun-simț. Ei bine, la 34 de zile, adică cinci săptămâni fără o zi, managerul Florin Macavei a realizat că e nevoie, totuși, de niște scuze.

”Din fericire pentru noi, am reușit menținerea în Liga 2. Chiar dacă acest lucru s-a realizat abia în ultima etapă, pentru clubul nostru reprezintă o mare realizare să ne asigurăm prezența, pentru al treilea sezon consecutiv, în eșalonul secund.
Aș dori să fac o precizare, deși, recunosc, destul de târziu, referitor la evenimentele de la finalul jocului cu Ceahlăul Piatra Neamț, din ultima etapă a sezonului. Ceea ce s-a întâmplat acolo a fost urmare a unei foarte intense stări de tensiune, care a pus stăpânire pe toți cei din colectivul nostru. Acele manifestări nelalocul lor de la sfârșitul meciului au fost urmarea acestei tensiuni și a descătușării care s-a produs în acel moment, iar ele, după cum se știe, nu ne reprezintă”
, spune Macavei acum, când, cum se spune în popor, scroafa e moartă în coteț!

  • Atunci, galeria Ceahlăului a luat poziție după gesturile lui Cosmin Stan și a avut un comunicat prin care l-a pus la colț pe antrenorul – cadru didactic.
Momentul în care antrenorul echipei CSC Dumbrăvița, Cosmin Stan, aleargă în spatele portarului echipei Ceahlăului, și aruncă în el cu legitimația sa, apoi îl înjură și e pe punctul de a-l lovi cu capul în gură!

Macavei asigură Ceahlăul că-i poartă respect și uită alte evenimente nelalocul lor după jocul cu Steaua!

Altfel, managerul secției de fotbal, Florin Macave, spune că la Dumbrăvița mereu a fost liniște după meciuri. Nimic mai fals, cu toată că gestul de a arunca cu legitimația spre un adversar, de o mârlănie fără precedent, într-adevăr nu s-a mai petrecut.

În noiembrie 2023, la Dumbrăvița a ajuns Steaua. După joc, Cosmin Stan s-a purtat din nou scandalos și a urlat la Daniel Oprița că salariul său este mai mic ca al antrenorului stelist!? Alte tensiuni au mai avut loc tot atunci. Arbitrul Robert Moldoveau a țipat pe hol că face raport, de față cu reporterul Liga2.ro. Portarul Cătălin Trifon a fost cel are și-a băgat atunci colegii în vestiar și el spunea că nu au nevoie de cartonașe.

Însă, Macavei pare că a uitat despre aceste lucruri. Desigur, regretăm ceea ce s-a întâmplat. Îi asigurăm pe cei de la Ceahlăul Piatra Neamț de tot respectul nostru, la fel cum respectăm toate competitoarele noastre din Liga 2. E recunoscut faptul că, până la meciul respectiv, nu au existat niciodată astfel de probleme la meciurile noastre de acasă, indiferent de scorul final, mai spune Macavei.

Altfel, astfel de situații se petrec și pentru că în club, Cosmin Stan știe foarte bine că oricât de necivilizat s-ar comporta, nu i se va întâmpla nimic. Și, evident, Stan nici nu și-a cerut scuze.

În prima parte a sezonului, Stan l-a și repezit pe Macavei după alt meci cu replica: ”Tu să taci, Maca”. Pentru care la multe alte cluburi ar fi fost ”reevaluat”, ca să ne exprimăm eufemistic.

Foto:Jozsi Leczki (Mediafax Foto) și Sebastian Tătaru (Sport Pictures)

Anda DELIU 14 Jun. 2024, 19:33 Liga 2
Pe aceeași temă