Incredibil unde s-a ajuns! Claudiu Tudor, conferință de presă specială în care acuză schimbările lui Daniel Oprița în Petrolul – Steaua: ”I-am reproșat că a schimbat în minutul 90+3”. Întregul discurs și reacție fără sens în situația dată: ”Nu cred că poate antrena aici”

Răzvan STÎNGĂ 01 May. 2022, 21:14 Liga 2

E de-a dreptul tragi-comic ce se întâmplă în aceste zile în Liga 2, iar anumite declarații te fac să râzi copios, fiind chiar stupide și puierile dacă ne raportăm la oameni de fotbal, cu ani în spate cum s-ar spune.

După ce Unirea Slobozia a fost acuzată de ”U” Cluj că își dă viața doar cu ea și s-a lăsat chiar și cu lovituri la propriu în urma meciului direct, acum s-a iscat o ceartă după Petrolul – Steaua.

Incredibil! Claudiu Tudor taxează Steaua pentru că a făcut schimbări cu Petrolul în minutele de prelungire!

După meciul de pe ”Ilie Oană”, atât Daniel Oprița cât și Claudiu Tudor au reacționat ca doi copii de școală generală, sau chiar mai rău de atât, care se pârăsc unul pe celălalt. S-au și ”împins” în fața camerelor pentru a-și spune fiecare părerea despre cele întâmplate într-un derby care n-a oferit mare lucru. În loc să remarce că partida a fost una de intensitate slabă și că prin joc echipele lor pot rata promovarea sau alte obiective, ei au preferat să dea vina unii pe alții, pentru niște lucruri de-a dreptul hilare pentru… oameni de fotbal.

În primă fază, la interviuri, așa cum solicită televiziunile care transmit campionatul Ligii a 2-a, a venit antrenorul Daniel Oprița, pentru a-și spune părerea despre partidă (declarația lui AICI). Printre altele, l-a acuzat pe Claudiu Tudor că l-a înjurat pentru faptul că s-ar da de-o parte cu alte echipe, dar cu Petrolul își dă viața. Tipic în ultimele etape de Liga 2, unde oficialii, jucătorii și așa mai departe au fost mai mult interesați să arunce acuze grele în loc să îmbunătățească jocul echipelor lor.

Claudiu Tudor, reacție la adresa lui Daniel Oprița: ”I-am reproșat că a făcut schimbare în minutul 90+3”

Așa a procedat și Daniel Oprița, dar declarația lui Claudiu Tudor e de domeniul SF-ului, a unui om care abia a intrat într-un sport despre care nu știe mare lucru. Pentru că s-a simțit atacat de Oprița, conducătorul Petrolului a luat atitudine și a decis să meargă la conferința de presă a lui Nicolae Constantin, unde și-a spus și el părerea.

A avut o remarcă în stilul unui om vizibil supărat, criticând, atenție, într-un mod apăsat, faptul că Daniel Oprița a făcut schimbări în minutele adiționale. Poate că, acum, Claudiu Tudor va merge la FIFA sau la UEFA să ceară ca schimbările să nu se mai facă în minutele de prelungire, să încerce să schimbe regulamentul, așa cum vrea Steaua să o facă, în ultimul moment, în România, pentru a putea intra în Liga 1 dacă va avea dreptul sportiv.

  • Ca o paranteză, cum ar fi să ne imaginăm un oficial de la Liverpool, de exemplu, că vine la o conferință de presă și critică schimbările făcute de adversari?

Steaua a făcut două schimbări în minutul 90+3, astfel că Tudor a luat foc și a început un discurs dur la adresa adversarilor, poate și pentru a face uitate prestațiile Petrolului din ultimele meciuri din campionat și să redirecționeze atenția către lucruri de-a dreptul banale.

În plus, Claudiu Tudor a ținut să scoată în evidență că nu l-a înjurat pe Oprița, dar că a făcut mult caz pe seama lui. A citat dialogul dintre el și antrenorul Stelei, pe care a recunoscut că l-a acuzat că a efectuat schimbări la trecerea timpului, pentru că ar avea ceva special contra Petrolului. Tudor a ținut ”să îl ia de urechi” pe Oprița și pentru episodul din meciul tur, atunci când acesta din urmă a sprintat către galerie după victorie, considerând oficialul Petrolului că a fost un gest de sfidare.

Claudiu Tudor, la adresa lui Daniel Oprița: ”Nu știu pentru cine ai tras de timp în minutul 90+3”

Oricum, reacții de neînțeles în ultima perioadă din partea tuturor echipelor din play-off-ul Ligii 2, care, în loc să fie atente la propriile meciuri, sunt mai concentrate la cum se prezintă o echipă, cum se prezintă alta, scoțând în evidență gunoiul din ochiul acestora.

Orice eroare din acest final de play-off este văzută ca una voită, ca o eroare forțată, dar conducătorii nu își dau seama că astfel pun presiune chiar pe umerii propriilor jucători. Prima parte a reacției lui Claudiu Tudor:

Minte și sunt martori acolo (n.r. – că nu l-a înjurat pe Oprița). Nu l-am înjurat, dar i-am reproșat că a făcut schimbare în minutul 90+3. A făcut schimbări și i-am zis «nu te înțeleg. Mai e un minut și tragi de timp?» I-am zis că la final se poate duce la galerie să se bucure. În Liga 3 trebuia să fie antrenor la Petrolul. «Aici ai fost tratat cum trebuie și nu aveai voi să faci ce ai făcut tu, să fugi la galerie (n.r. – se referă la meciul tur). Poți să fugi și acum, că ai scos un egal. Pentru cine, nu știu, ai tras de timp în minutul 90+3».

A fost ceva ce pe noi ne-a mâhnit. Asta i-am spus. A spus că au fost înjurături, minte! Au fost martori, nici măcar un du-te undeva nu i s-a spus. I-am spus doar «ai venit să tragi de timp în minutul 90+3. Ești mulțumit? Suntem în 10, ia și joacă, nu trage de timp!» După i-am spus «ai scos un egal, du-te să te bucuri cu galeria. Mergi în sprint la galerie».

Nu l-am înjurat, nu i-am adresat nici măcar o înjurătură. Dacă îl înjuram, spuneam: «l-am înjurat, asta e!» Doar asta i-am reproșat și mă bucur, pentru că nu e normal. Eu unde am jucat am respectat, noi nici cu Steaua când am câștigat nu am stat să fugim, să nu știu ce. Dar în fine, să fie sănătos.

Eu nu-l acuz că nu a jucat sau că nu va juca împotriva Clujului. Sunt convins că va juca și vedem ce o să fie”.

Reacție total lipsită de sens a lui Claudiu Tudor: ”Nu cred că el poate antrena Petrolul”

Pentru ca tabloul să fie complet, într-un context în care nu-și avea absolut deloc rostul, Claudiu Tudor l-a anunțat public pe Daniel Oprița că nu are ce căuta la Petrolul vreodată. Actualul antrenor al Stelei are interzis la Ploiești, dar afirmația a fost făcută, cu siguranță, în atmosfera tensionată a modului în care s-a încheiat partida, cu reproșuri la greu pentru adversar.

Nu cred că el poate antrena Petrolul când a făcut așa ceva! Din punctul meu de vedere nu are ce căuta la Ploiești. N-am nimic personal cu el, dar gestul pe care l-a făcut este clar că el doar cu Petrolul… . Să mai spun ceva: am urmărit meciul tur, cu declarațiile lui, toate declarațiile lui priveau Petrolul.

După ce l-am bătut, zicea că ne încurcăm și noi, el are ce are cu Petrolul, unde a mâncat o pâine caldă. Asta a deranjat, el tot timpul s-a raportat numai la Petrolul. De ce? Nu știu! El a fost aici, a fost apreciat, acum nu mai e apreciat. Trebuia să aibă altă atitudine”, a mai declarat Claudiu Tudor, într-o conferință de presă în care a uimit pe toată lumea, poate chiar și pe suporterii pătimași ai Petrolului.

Etapă care numai fotbal nu a adus în centrul atenției

Cea mai recentă etapă din play-off-ul Ligii 2 a fost marcată de critici, apropouri, pumni, scandal, certuri și așa mai departe. E pregnantă imaginea de pe Cluj Arena, unde Florian Haită înjură de o manieră golănească un jurnalist care putea să-i fie tată (”Nu mai filma, în p***a mea”), dând dovadă că este adeptul cenzurii, ca pe timpul comunismului, când imaginea lui sau a grupului din care face parte e afectată, dorind mușamalizarea.

La 24 de ore de la acel moment avem reacția ilogică a lui Claudiu Tudor, care îl acuză pe Daniel Oprița că și-a permis să facă schimbări cu Petrolul în prelungiri.

Vom vedea ce va urma în ultimele etape din play-off…

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Petrolul FC

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pe-ultima-turnanta-din-play-off-petrolul-si-a-atins-potentialul-maxim-nae-constantin-sincer-dupa-partida-cu-steaua-astia-suntem-astea-ne-sunt-limitele-19229618

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-suparat-ca-a-fost-injurat-pe-ilie-oana-de-un-oficial-al-clubului-de-la-care-voia-mai-mult-respect-trebuia-sa-ma-dau-la-o-parte-ca-m-am-dat-cu-hermannstadt-19229617

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-steaua-se-joaca-de-la-ora-1430-pe-un-ilie-oana-aproape-plin-19229514

 

 

Răzvan STÎNGĂ 01 May. 2022, 21:14 Liga 2
Pe aceeași temă