Daniel Oprița, supărat că a fost înjurat pe ”Ilie Oană”, de un oficial al clubului de la care voia mai mult respect: ”Trebuia să mă dau la o parte, că m-am dat cu Hermannstadt!” Două evenimente din trecut care l-au dezamăgit la Petrolul

Marius ANGHEL 01 May. 2022, 18:31 Liga 2

Steaua a remizat cu Petrolul în etapa a 7-a a play-off-ului, scor 0-0 pe ”Ilie Oană”, și a obținut patru puncte din dubla cu echipa ploieșteană în această grupă de promovare în care nu are dreptul de a urca în Liga 1.

Bucureștenii au preferat tactica contraatacului în acest joc și au avut câteva situații bune în prima repriză, cea mai mare prin Chipirliu, în minutul 19, însă, pe final, când au evoluat în superioritate numerică au preferat să conserve rezultatul, lucru ușor de observat din moment ce în prelungiri faci două schimbări, la trecerea timpului. Abia în ultimul minut, cel lăsat în plus de arbitru peste cele cinci de prelungiri, pentru cele două înlocuiri făcute, Emilian Pacionel a avut o ocazie mare în fața lui Avram, dar și Walace putea înscrie cu capul în urma cornerului rezultat.

Daniel Oprița, după remiza cu Petrolul: ”Un duel aprig. A fost un rezultat echitabil”

La finalul jocului, Daniel Oprița a spus că remiza este echitabilă.

”A fost o atmosferă frumoasă în tribune, așa cum mă așteptam. Și pe teren eu zic că a fost un meci de luptă, un duel aprig. Până la urmă, a fost un rezultat echitabil.

(n.r. – dacă a preferat în acest meci ca Steaua să se închidă) Până acum eram singura echipă care încercam să ieșim la joc și mai speculau alții spațiile pe care le lăsam. De data aceasta am încercat și noi să jucăm mai organizat, să nu le dăm spații, dar nu am venit să jucăm la egal. Am încercat să dăm gol, am avut și noi câteva situații. Asta este”, a comentat antrenorul Stelei la microfonul DigiSport.

Acesta a apreciat arbitrajul lui Florin Andrei drept unul corect, nereprosându-i nimic centralului, nici măcar faza din minutul 21, când portarul Raul Avram putea fi eliminat pentru atac violent în afara careului: ”A fost un arbitraj corect. Și-a făcut treaba destul de bine. Au fost câteva faze mai dificile, dar eu zic că a luat deciziile corecte.”

Oprița, deranjat de injuriile primite dinspre petroliști: ”Trebuia să mă dau la o parte, că m-am dat cu Hermannstadt la o parte”

Oprița s-a arătat însă revoltat de atitudinea avută de petroliști în minutele de final, când l-au înjurat pentru că, spune antrenorul, nu s-a dat la o parte în fața fostei sale echipe. Directorul sportiv al Petrolului, Claudiu Tudor, l-ar fi înjurat pe Oprița și i-ar fi reproșat că în fața Hermannstadt-ului s-a dat la o parte în Ghencea, iar pe Petrolul o încurcă în lupta pentru promovare.

”Domnul Claudiu Tudor a început să mă înjure, că trag de timp. Trebuia să mă dau la o parte, că m-am dat cu Hermannstadt la o parte. Numai un om care, probabil, a trăit lucruri din astea putea să se gândească. Eram sigur, de aia am și zis că-mi pare rău că am pierdut la scorul ăla (n.r. – 1-4 pe teren propriu cu FC Hermannstadt). Am încercat să jucăm și cu ”U” Cluj, și cu Hermannstadt. Niciodată, sunt prea ambițios și cred eu că sunt corect, și joc toate meciurile jucăm toate meciurile la victorie, adică pe teren. S-a întâmplat, sunt supărat și pentru meciul ăla, pentru că mă gândeam că unii oameni o să gândească în felul ăsta, dar asta a fost. Dar asta a fost, poate au fost mai buni și ei, și ”U” Cluj. Și cu ”U” Cluj am jucat destul de bine, am încercat să dăm totul, cum vom încerca să dăm și miercuri. Nu avem un lot numeros, în care să putem să facem schimbări, că se joacă din trei în trei zile”, a povestit Oprița.

Dezamăgit de modul în care a fost înjurat pe ”Ilie Oană”, de clubul din partea căruia merita mai mult respect

Daniel Oprița a adus în discuție și două evenimente din trecutul său, legate de Petrolul, unul de când era jucător al prahovenilor și se renunța la el, iar altul când a fost chemat la Ploiești să preia echipa ca antrenor și nu i s-a mai răspuns la telefon.

Două întâmplări pe care Oprița le face publice abia acum și care explică în mare măsură bucuria excesivă pe care a avut-o în urma succesului din precedentul joc dintre Steaua și Petrolul.

”Sunt supărat pe ce s-a întâmplat în ultimele minute, când au început să mă înjure. N-am nimic cu suporterii, e o echipă la care țin, la care am cunoscut ani frumoși. Dar am fost și o perioadă când mi-am făcut treaba și am fost îndepărtat. Am și o hernie de disc acum, m-am cocoșat de cât i-am ținut atunci, când am jucat pe la Conpet, am promovat. Și am fost îndepărtat într-o situație în care eram într-o formă bună, că am ajuns să joc în Rusia, în prima ligă. N-a mai sărit nimeni, niciun suporter, să mă apere, să spună de ce. Și am mai avut alte lucruri, când am fost chemat pe la Ploiești, să vorbim să vin antrenor aici și m-au trimis înapoi, nu mi-au mai răspuns la telefon. Lucruri dintr-astea. Eu cred că meritam să primesc mai mult, că și eu am dat pentru echipă. Aici, cât am fost, am dat totul și nu cred că am păcălit pe nimeni, așa cum o să fac și la Steaua și la orice echipă la care o să mă duc”, a spus Daniel Oprița.

Meci greu, de luptă și cu ”U” Cluj

Steaua are 46 de puncte și e aproape sigură de menținerea pe locul 4, poziție care în mod normal ar fi dus la al doilea baraj de promovare în Liga 1.

În etapa următoare, intermediară, Steaua o întâlnește pe teren propriu pe ”U” Cluj, în data de 4 mai, de la ora 19:00. Ulterior mai are jocuri cu Unirea Slobozia (acasă, 8 mai, ora 12:00) și FC Hermannstadt (deplasare).

”Urmează o partidă grea, vin și ei după o înfrângere neașteptată (n.r. – ”U” Cluj a pierdut acasă meciul cu Unirea Slobozia,scor 1-2). Și pentru noi o să fie greu, pentru că a fost astăzi un meci de luptă, s-a consumat multă energie, așa că ne va aștepta un meci greu, dar sperăm să facem totul să obținem un rezultat bun și cu ei”, a mai spus Daniel Oprița.

Steaua în remiza cu Petrolul: H. Iancu (cpt.) – D. Oroian, Walace, Beța, Al. Zaharia – Val. Bărbulescu (Buhăescu 84′), Șt. Pacionel – Ad. Popa (Răsdan 90+3′), Enceanu (Măd. Mihăescu 62′), Em. Pacionel – Chipirliu (Huiban 90+3′). Rezerve neutilizate: Bălbărău – Donose, Ad. Ilie, Cl. Dragu, Bactăr.

CLASAMENTUL play-off-ului Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-steaua-se-joaca-de-la-ora-1430-pe-un-ilie-oana-aproape-plin-19229514

Marius ANGHEL 01 May. 2022, 18:31 Liga 2
Pe aceeași temă