VIDEO | Imagini din zona vestiarelor, unde a avut loc altercația dintre jucătorii și oficialii Universității Cluj și cei ai Unirii Slobozia. Jurnaliștii, agresați și ei de oficiali ai clubului ardelean

Marius ANGHEL 01 May. 2022, 11:43 Liga 2

Au fost momente tensionate ieri după-amiază, în urma eșecului suferit de Universitatea Cluj pe teren propriu cu Unirea Slobozia, scor 1-2, rezultat care a încurcat calculele echipei ardelene privind lupta pentru obținerea unui loc direct promovabil în Liga 1.

Deși despre ardeleni se spune în general că sunt oameni molcomi, liniștiți, nu a fost cazul ieri la ”U” Cluj, poate și pentru că în echipa lui Erik Lincar sunt destul de puțini jucători din zonă. Frustrați în urma eșecului, câțiva dintre fotbaliștii Universității au devenit iuți pe teren, după fluierul de final, dar mai ales în zona care ducea spre vestiare, unde au avut loc incidente care nu au ce căuta în sport.

Între timp, au apărut și imagini cu evenimentele care s-au petrecut între jucătorii și staffurile echipelor Universitatea Cluj și Unirea Urziceni, însă și alte acțiuni blamabile. Ca exemplu, faptul că  reporterul ”Știri de Cluj” a fost agresat de un oficial al clubului clujean, inclusiv de jucători.

Denis Ispas aleargă după Gabriel Lazăr spre vestiare, iar apoi începe scandalul din zona vestiarelor

După fluierul final al meciului desfășurat pe Cluj Arena, jucătorii Universității au avut cuvinte de reproș pentru cei ai Unirii, fiindcă au considerat că împotriva lor au jucat cu determinare, iar cu alte echipe din play-off nu s-au comportat la fel. Tensiunea s-a mutat rapid în zona care duce la vestiare, unde, teoretic, s-a crezut că vor fi protejați de privirile publicului și își pot face dreptate într-un alt mod, cu pumnul. Pe imaginile surprinse de reporterul ”Știri de Cluj” se observă că incidentele din zona care ducea spre vestiare a pornit după ce fundașul Unirii, Gabriel Lazăr, a pătruns în alergare pe tunel, fluturându-și tricouri, sub injuriile celor din tribună, și a fost urmat imediat, în sprint, de fundașul Universității Denis Ispas, cel care amenința din urmă cu două meciuri că așteaptă echipa ialomițenilor la Cluj pentru a-și arăta bărbăția pe teren, dar și că le va da mingea când ”va fluiera porcul”.

Imediat după pătrunderea în fugă a lui Ispas spre vestiare, după Lazăr, ceilalți jucători prezenți pe teren, în special ai Unirii, care erau mai aproape de ieșirea de pe gazon, au alergat după cei doi, semn că între ei s-a petrecut ceva reprobabil.

Au intervenit jandarmii pentru a calma spiritele. Costinel Gugu, extrem de vocal

Meleul format din jucători și oficiali a continuat, iar imaginile video surprinse îl arată extrem de vocal pe Costinel Gugu, dar și pe Cristian Balgiu și Florin Ilie, acesta din urmă îmbrăcat civil.

Spririle s-au calmat după intervenția jandarmilor, dar și a brigăzii de arbitri, care, potrivit martorilor de la fața locului, a și acordat câteva cartonașe roșii.

Adrian Mihalcea, antrenorul Unirii Slobozia, a spus după meci că a fost lovit cu pumnul, în timp ce Erik Lincar, antrenorul Universității, a spus că nu a văzut nimic, fiindcă se afla deja în vestiar.

Cristian Balgiu a bruscat și amenințat jurnaliștii. Antoniu Stoica, oficial huligan al Universității Cluj

Furia jucătorilor clujeni s-a revărsat inclusiv către reporterii prezenți în zonă, care filmau.

Potrivit ”Știri de Cluj” și a imaginilor transmise de site-ului clujean, fotoreporterul lor ”a fost bruscat de un fotbalist care i-a luat telefonul și l-a amenințat să șteargă filmările”. Este vorba despre mijlocașul Cristian Balgiu, însă violet în limbaj cu reprezentanții mass-media se poate vedea pe imagini că este și Florian Haită.

Același site scrie că jurnaliștii au fost amenințați și de cei din stafful Universității Cluj, mai ales de Antoniu Stoica, cel care ține legătura între suporteri și club. Acesta, provenit din rândul galeriei, a fost adus în club de Bogdan Cantor, secretar general la ”U” Cluj.

”Stoica, zis și Tony Țiganu, este cel care la barajul din iunie 2019, de pe Cluj Arena, a intrat pe teren în timpul meciului dintre U Cluj și Hermannstadt și a oprit partida. El a alergat pe teren și s-a dus la galeria U Cluj, fiind urmărit de oamenii de ordine. Ulterior a urmat o altercație cu jandarmii, iar un om al legii a fost lovit în cap cu un scaun rupt din tribune. Tony a primit atunci interdicție pe stadioane.
Acest individ a fost votat de suporterii U Cluj pentru a face legătura între galerie și clubul U Cluj, fiind prezent ca oficial la meciuri”, sună descrierea ”Știri de Cluj” pentru Antoniu Stoica, cel care a agresat jurnaliștii.

Foto și video: Știri de Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/momente-tensionate-pe-cluj-arena-dupa-fluierul-final-al-meciului-u-cluj-unirea-slobozia-jucatorii-lui-mihalcea-fugariti-spre-vestiar-putin-a-lipsit-ca-totul-sa-nu-se-transforme-19229392

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-a-povestit-intamplari-grave-petrecute-dupa-victoria-unirii-slobozia-pe-cluj-arena-eu-antrenor-al-echipei-de-fotbal-am-luat-pumni-de-la-jucatorii-echipei-adverse-in-meleu-19229477

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-s-a-inclinat-in-fata-unirii-slobozia-pe-cluj-arena-cel-mai-slab-cotat-adversar-din-play-off-erik-lincar-au-venit-sa-si-apere-sansele-pentru-locul-5-singurii-vinov-19229409

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-unirea-slobozia-se-joaca-de-la-ora-1500-se-poate-schimba-dupa-o-lunga-perioada-liderul-in-liga-2-19229307

Marius ANGHEL 01 May. 2022, 11:43 Liga 2
Pe aceeași temă