Încă o veste proastă pentru ASU Politehnica: al doilea caz de coronavirus confirmat în lot

Anda DELIU 26 Jul. 2020, 18:01 Liga 2
Încă o veste proastă pentru ASU Politehnica: al doilea caz de coronavirus confirmat în lot

Așa cum Liga2.ro a scris din ceea ce se zvonea între fotbaliștii timișoreni, la ASU Politehnica s-a confirmat oficial și al doilea caz de coronavirus. Pe lângă portarul Mario Contra, și colegul său din linia de mijloc, Raul Vidrăsan (foto, cu numărul 4), are noul virus care are origine asiatică. Fotbalistul originar din Ardeal a avut un prim test neconcludent, dar lucrurile s-au clarificat.

Până la urmă, laboratorul care a procesat testele primului ”calup” de la ASU Politehnica a reanalizat aceeași probă și l-a confirmat și pe Vidrăsan cu COVID-19.

”Astăzi, clubul nostru v-a informat în legătură cu celelalte 18 rezultate ale testării pentru depistarea noului coronavirus efectuate joi, 23 iulie. Dintre acestea un singur rezultat nu a fost negativ, cel al lui Raul Vidrăsan, care a reieşit neconcludent. Deşi am anunţat iniţial că el va fi retestat luni, alături de ceilalţi membri ai lotului şi staff-ului Politehnicii, medicii au mai efectuat în această după amiază o testare din aceeaşi probă prelevată de la jucător. Din nefericire, la fel ca în cazul portarului Mario Contra, rezultatul a fost pozitiv”, transmite clubul timișorean.

Raul Vidrăsan nu a mai mers nici el deloc la antrenamente

Din informațiile Liga2.ro, nu este o surpriză că Vidrăsan e pozitiv. El a avut contact cu Contra, care are mai multe cazuri confirmate în familie după înmormântarea bunicii, și avea și el simptome specifice, chiar dacă nu a făcut și febră, ca portarul. De altfel, precum Contra, Vidrăsan nu a mai mers de luni la antrenamente. Cei doi ar fi avut debutul simptomelor de duminică.

Clubul a oprit antrenamentele de miercuri începând. Vidrăsan a avut testul neconcludent, aspect ce se poate întâmpla din cauza erorilor din laborator, dar și datorită unei cantități mai mici de virus prezentă în saliva suspectului, aspect ce poate fi explicat prin forma mai ușoară de boală avută de mijlocaș.

Încă mai sunt persoane care trebuie testate

Deocamdată, la ASU Politehnica sunt două teste negative din 19 probe. Restul de 17, inclusiv antrenorul Octavian Benga, au rezultate negative. Trebuie spus că la testarea inițială, la o săptămână de la reunire, au fost testați 34 de oameni, jucători și staff, care au fost toți negativi. Așadar, ar mai fi de testat 15 persoane.

Clubul a anunțat că aceștia fac testul luni. În acest context, firește, antrenamentele rămân oprite.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/emotiile-continua-la-asu-politehnica-un-jucator-suspect-de-coronavirus-are-teste-neconcludent-iar-o-parte-a-lotului-inca-nu-a-fost-verificata-cum-ar-fi-luat-mario-contra-covid-19-19140848

Anda DELIU 26 Jul. 2020, 18:01 Liga 2
Pe aceeași temă