Emoțiile continuă la ASU Politehnica. Un jucător suspect de coronavirus are testul neconcludent, iar o parte a lotului încă nu a fost verificată. Cum ar fi luat Mario Contra COVID-19

Anda DELIU 25 Jul. 2020, 11:59 Liga 2
Emoțiile continuă la ASU Politehnica. Un jucător suspect de coronavirus are testul neconcludent, iar o parte a lotului încă nu a fost verificată. Cum ar fi luat Mario Contra COVID-19

ASU Politehnica a făcut ultimul antrenament marți, iar ulterior, a oprit sesiunile de pregătire după ce Mario Contra și Raul Vidrăsan au avut simptome care sunt comune infecției de coronavirus. Clubul a trecut a doua testare de când s-a început pregătirea, iar Contra a ieșit pozitiv. Vidrăsan nu are un rezultat concludent, iar o parte din lot și staff va face al doilea test abia săptămâna viitoare.

În total, la prima testare, din urmă cu peste zece zile, ASU Poli a trimis 34 de persoane la testele moleculare, care au ieșit toate negative. După ce au apărut problemele, joi, s-a făcut o nouă testare, cu 18 persoane, separat de testul lui Contra, pozitiv. 17 persoane, inclusiv antrenorul Benga sunt negative, dar pentru Vidrăsan emoțiile continuă.

Clubul nostru a primit rezultatele restului de 18 teste pentru depistarea noului coronavirus efectuate joi, 23 iulie. 17 dintre acestea sunt negative (16 jucători plus antrenorul principal Octavian Benga). În cazul jucătorului Raul Vidrăsan rezultatul a fost neconcludent. Prin urmare el va repeta testarea luni, zi în care vor fi supuşi procedurii medicale şi restul componenţilor lotului şi staff-ului care nu au făcut testarea săptămâna aceasta”, anunță Politehnica Timișoara.

Mario Contra este spitalizat

În Timiș, situația din spitale nu e deloc grozavă. Bolnavii de coronavirus sunt internați în mai multe spitale din județ, inclusiv la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia. În acest context, persoanele asimptomatice au fost lăsate și în izolare la domiciliu. Mario Contra a fost internat însă de vineri seara, la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” din Timișoara, principalul spital pentru coronavirus de când a început pandemia. Dacă nu va mai avea simptome clare, e posibil să fie externat curând.

Starea de sănătate a portarului Mario Contra este în general bună. El a fost internat la Spitalul «Victor Babeş» din Timişoara ieri seară iar luni, în urma examinărilor medicale, ar putea fi externat, urmând în acest caz să se autoizoleze la domiciliu”, informează clubul.

ASU Poli va mai testa 16 persoane. Mario Contra ar fi luat virusul de la înmormântarea bunicii 

Astfel, dacă ținem cont că 19 persoane au făcut testul, iar Vidrăsas trebuie să repete, din totalul de 34, ar mai urma să mai fie testate 16 persoane luni. Din informațiile Liga2.ro, există suspiciunea ca Mario Contra ar fi luat virusul la înmormântarea bunicii. Și tatăl jucătorului a avut niște simptome, dar nu febră și probleme digestive, ca portarul. Luând tratament ca pentru o enterocolită, starea lui Contra s-a îmbunătățit semnificativ.

Săptămâna aceasta, tânărul portar nu a mers la antrenamente, din cauza stării proaste. A avut însă contact anterior debutului simptomelor cu Raul Vidrăsan, care ar avea și el simptome, într-o formă mai puțin severă ca și Contra.

Ce înseamnă un test neconcludent?

Testarea moleculară pentru coronavirus implică un exudat faringian și nazal. Ulterior, probele se analizează pentru markerii ARN ai SARS-COV-2 (virușii nu au ADN, doar ARN). Din informațiile din mediul medical, un test poate ieși neconcludent în patru situații. Fie nu s-a recoltat corect proba, fie proba a fost degradată până să fie analizată, fie proba s-a contaminta cu o cantintate mică de virus de la alte probe, fie pacientul are o cantitate prea mică de virus la momentul recoltării. Din acest motiv, pentru mulți oameni care s-au îmbolnăvit de coronavirus, primul test a fost negativ, iar al doilea, pozitiv. Printre echipele de fotbal timișorene circula de vineri informația că și Raul Vidrăsan e pozitiv.

Un lucru este cert. Antrenamentele celor de la ASU Politehnica rămân suspendate. Sâmbătă, clubul ar fi trebuit să joace cu CS Hunedoara un amical. Hunedorenii s-au testat de coronaviru, iar vineri au jucat cu CSM Reșița.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suspiciunile-de-coronavirus-se-confirma-la-asu-politehnica-firul-evenimentelor-imbolnavirilor-exclusiv-19140703

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bani-aprobati-de-la-guvern-pentru-modernizarea-totala-a-stadionul-stiinta-lucrarile-la-arena-echipei-asu-politehnica-vor-dura-destul-de-mult-cat-costa-si-ce-capacitate-va-avea-19140627

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihai-hecsko-si-cristian-dros-si-au-gasit-echipe-dupa-ce-au-fost-pusi-pe-liber-fostul-jucator-al-ripensiei-a-ajuns-in-liga-3-iar-fostul-fundas-de-la-asu-poli-a-parasit-romania-19140516

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cazuri-de-coronavirus-la-asu-politehnica-clubul-si-a-suspendat-antrenamentele-19140484

 

 

 

Anda DELIU 25 Jul. 2020, 11:59 Liga 2
Pe aceeași temă