Încă o tranșă de bani de la primărie pentru FC Buzău! Suma aprobată de consilierii locali către echipa lui Cristian Pustai în ultimele zile din 2021

Marius ANGHEL 27 Dec. 2021, 14:30 Liga 2
Încă o tranșă de bani de la primărie pentru FC Buzău! Suma aprobată de consilierii locali către echipa lui Cristian Pustai în ultimele zile din 2021

Nu doar la Iași se virează bani grei către clubul de fotbal al orașului, la Politehnica, în aceste ultime zile ale anului, ci și la Buzău. Astăzi, 27 decembrie 2021, Consiliul Local al Municipiului condus de Constantin Toma a aprobat alocarea sumei de 460.000 de lei pentru susținerea activității sportive la FC Buzău.

  • Echipa care în vară cesiona locul în Liga 2 de la SCM Gloria Buzău pentru a scăpa de organizarea de drept public, care interzicea promovarea în Liga 1, iernează pe locul 5 în clasament și în ultimele trei etape ale sezonului regular, programate în 2022, se va lupta de la distanță cu Steaua și FC Miercurea Ciuc pentru ultimele două poziții în play-off-ul care determină promovatele.

FC Buzău a primit peste 600 de mii de lei de la Primăria Buzău și Consiliul Județean Buzău în acest final de an

Aleșii locali buzoieni au votat în şedinţa extraordinară de astăzi alocarea sumei de 460.000 de lei către FC Buzău, suma aferentă ultimului trimestru al anului și care acoperă prima jumătate a sezonului de Liga 2.

Echipa antrenată de Cristian Pustai a primit de curând, și din partea Consiliului Județean Buzău, la ultima sa ședință, în urma unei rectificări, 200.000 de lei.

Președintele CJ Buzău vorbea la începutul sezonului de un buget de ”aproape 1,2 milioane de euro” pentru FC Buzău

În vară, la debutul proiectului FC Buzău, președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, anunța faptul că instituția pe care o conduce va asigura un buget anual de 400 de mii de euro pentru FC Buzău, sumă pe care, conform înțelegerii, trebuie să o dea și Primăria Buzău, în timp ce investitorul privat din parteneriat, SC TV Buzău Trust Campus SRL, trebuie să vireze 200 de mii.

Neagu vorbea de un buget total și mai mare de care va dispune FC Buzău, dar și că promovarea în Liga 1 nu se dorește imediat, ci în doi-trei ani.

”Noi, CJ Buzău, vom aloca un buget anual de 400.000 € pentru Gloria (n.r. – FC Buzău, nu Gloria). Aste înseamnă, cu ce pun Primăria Buzău și investitorul privat, plus ce se mai strânge la club, un buget de aproape 1,2 mil. €. Un buget bun, care va permite Gloriei să atace promovarea. Obiectivul este promovarea în 2-3 ani, nu vom finanța decât performanța.

Noi vom aloca anumite sume de bani. În funcţie de alocările bugetare, aproximativ 400 de mii de euro pe Legea 69. Noi alocăm sumele de bani, se face raportul şi în funcţie de cum se cheltuiesc banii, putem continua sau nu. Pe un proiect viabil de 2-3 ani, unde trebuie să punem cu partenerii din acest club bazele unui centru de juniori puternic şi destul de dezvoltat ca să avem şi baza de unde să selectezi anumiţi jucători de fotbal din judeţul nostru şi nu, numai. Avem şi target într-un proiect în care în aproximativ 2-3 ani să fim o echipă de Liga 1, cu această ocazie promovându-se şi judeţul”, declara, la momentul respectiv, în iunie 2021, Neagu.

Consiliul Județean Buzău și Consiliul Local al Municipiului Buzău dețin fiecare câte 40 la sută din procentele clubului din Liga 2, în timp ce investitorul privat cu ajutorul căruia s-a făcut această schimbare de la public la privat, SC TV Buzău Trust Campus SRL, are 20 la sută din acțiuni.

FC Buzău are șanse să piardă locul de play-off în ultimele trei etape ale sezonului regular

FC Buzău se află pe locul 5 în Liga 2 după primele 16 etape, la egalitate cu Steaua, ocupanta poziției a 6-a, și la două puncte peste FC Miercurea Ciuc. În principiu, aceste trei echipe se luptă pentru ultimele două locuri care duc în play-off-ul de promovare.

În ultimele trei etape din sezonul regular, după vacanța de iarnă, FC Buzău are, teoretic, cel mai greu program dintre cele trei echipe, urmând a întâlnit Petrolul și Concordia Chiajna, două formații superioare ei în clasament. Echipa lui Cristian Pustai poate pierde play-off-ul dacă înregistrează un singur pas greșit în aceste trei meciuri, iar acest lucru o înspăimântă, chiar dacă, oficial, promovarea nu este un obiectiv din acest sezon.

Teama că FC Buzău poate pierde play-off-ul i-a făcut în ultima perioadă pe antrenorul Cristian Pustai și președintele Marin Mitran să atace Steaua, echipă care se află într-o situație cum s-a găsit Buzăului în ultimele două campionate, fără drept de promovare din cauza formei sale juridice. Buzăul face presiuni ca Steaua să nu fie primită în play-off, chiar dacă sportiv va reuși acest lucru.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/la-inceput-au-tacut-acum-sunt-tot-mai-vocali-fc-buzau-se-teme-ca-rateaza-play-off-ul-si-ataca-din-nou-steaua-19214836

https://liga2.prosport.ro/seria-1/posibila-prezenta-a-stelei-in-play-off-contestata-cristian-pustai-pozitie-dura-nu-inteleg-cum-o-echipa-poate-intra-intr-o-lupta-in-care-nu-poate-castiga-varianta-indicata-de-ant-19214447

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-1-cu-18-echipe-in-cazul-in-care-dinamo-va-retrograda-mirel-radoi-are-informatii-in-acest-sens-sunt-sigur-cum-ar-putea-modifica-aceasta-situatie-campionatul-ligii-2-19214881

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-devine-fc-gloria-buzau-conducerea-intentioneaza-sa-readuca-la-viata-numele-clubului-care-trage-dupa-el-o-tinichea-cu-istorie-patata-pariuri-sportive-si-acuzatii-de-jocuri-de-culise-cu-fcsb-19214803

Marius ANGHEL 27 Dec. 2021, 14:30 Liga 2
Pe aceeași temă