Posibila prezență a Stelei în play-off, contestată! Cristian Pustai, poziție dură: ”Nu înțeleg cum o echipă poate intra într-o luptă în care nu poate câștiga.” Varianta indicată de antrenorul Buzăului

Răzvan STÎNGĂ 18 Dec. 2021, 19:43 Liga 2
Posibila prezență a Stelei în play-off, contestată! Cristian Pustai, poziție dură: ”Nu înțeleg cum o echipă poate intra într-o luptă în care nu poate câștiga.” Varianta indicată de antrenorul Buzăului

Odată cu apropierea finalului de sezon regular, echipele din fruntea campionatului, dar și cele care se află în preajma locului 6, încep să aibă un anumit discurs față de poziția Stelei în play-off, prin prisma faptului că nu are drept de promovare în Liga 1. Cristian Pustai, antrenorul Buzăului, a avut o reacție clară în acest sens.

”Profesorul” nu înțelege cum un club care nu are legal dreptul de a urca în prima divizie poate participa în play-off. Consideră decizia Federației Române de Fotbal, de a da voie unei formații cu o astfel de organizare în top șase la finalul sezonului regular, drept una imorală.

Cristian Pustai: ”În play-off trebuie să participe echipele care au drept de promovare!” 

Cristian Pustai a precizat că, în mod normal, ar fi trebuit ca la începutul sezonului de Liga 2 să fie comunicat oficial ce se întâmplă cu Steaua în astfel de condiții. În opinia antrenorului de la FC Buzău, locul ”militarilor”, în cazul în care aceștia vor termina campionatul regular în primele șase echipe, ar trebui să fie luat de formația de pe poziția a 7-a, iar echipa lui Daniel Oprița să fie trimisă în play-out.

”E o poveste care se întâmplă la noi, la români, să o lămurim cât mai târziu. Eu nu înțeleg cum o echipă poate activa într-o ligă fără drept de promovare. Automat, trebuia să i se spună de la început că nu are ce căuta în primele șase. La cum văd eu, play-off-ul e play-off pentru că e pentru promovare. Dincolo, play-out-ul e pentru retrogradare. Ce înseamnă că nu promovezi? Înseamnă că nu poți să ajungi în primele șase.

Nu e fairplay să ajungi în play-off și să nu ai drept de promovare. Exact pentru asta se face play-off-ul și spui, pentru promovare! Steaua putea fi pe locul 1 în sezonul regular, dar în play-off trebuie să ai echipele care au drept de promovare! Nu mă mai interesează că te clasezi pe locul nu știu care, că sportiv vrei să ajungi pe locul 1 și legal nu ai drept de promovare.

Trebuia decis în vară, nu înțeleg cum o echipă poate intra într-o luptă în care nu poate câștiga. Atunci, hai să stabilim din vară ce poate să facă”, a declarat Cristian Pustai, la Metropola TV.

FC Buzău și Steaua, în luptă directă pentru un loc de play-off 

FC Buzău este chiar în luptă directă cu Steaua pentru un loc în play-off, poate și de aici poziția fermă a lui Cristian Pustai, mai ales ținând cont și de momentul în care a făcut declarația, cu trei etape înaintea finalului de sezon regular. Formația ”Profesorului” e pe locul 5, cu 28 de puncte, iar pe 6 e Steaua, cu același punctaj dar cu un golaveraj mai slab.

Imediat sub cele două se află FK Csikszereda, 26 de puncte, iar pe 8 se clasează Unirea Slobozia, cu 24 de puncte.

Până acum, prezența în play-off și-au asigurat-o două echipe, liderul Petrolul și locul 2, FC Hermannstadt.

În chiar ultimul lor meci oficial din 2022, Steaua a învins cu 1-0 FC Buzău, în Ghencea, și cele două echipe au terminat anul la egalitate de puncte.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Răzvan STÎNGĂ 18 Dec. 2021, 19:43 Liga 2
Pe aceeași temă