La început au tăcut, acum sunt tot mai vocali! FC Buzău se teme că ratează play-off-ul și atacă din nou Steaua

Răzvan STÎNGĂ 25 Dec. 2021, 10:06 Liga 2
La început au tăcut, acum sunt tot mai vocali! FC Buzău se teme că ratează play-off-ul și atacă din nou Steaua

FC Buzău este din ce în ce mai vocală în privința posibilității ca Steaua să se califice în play-off-ul Ligii 2, chiar dacă, sportiv, nu are dreptul să promoveze, fiind un club de drept public. Când mai sunt doar câteva etape din sezonul regular, cele două echipe sunt la egalitate de puncte și se vor bate pentru prinderea unui loc în top șase, grupa în care se dă bătălia finală pentru promovare.

În plus, Steaua are avantajul meciului direct cu FC Buzău, pe care a învins-o cu 1-0 în Ghencea în ultimul joc oficial din 2021, în situația în care la final cele două echipe vor fi în continuare la egalitate de puncte.

Marin Mitran: ”Să vedem ce se va întâmpla, decizia aparține FRF-ului”

Acum, după reacția lui Cristian Pustai în privința posibilității ”militarilor” de a participa în play-off, a venit rândul președintelui Marin Mitran, care nu vede nici el normală prezența în play-off a unui club care nu poate promova în Liga 1.

Dacă până acum, pe toată durata primei părți a campionatului, FC Buzău nu a avut vreo reacție în această direcție, în ceea ce privește organizarea sportivă a Stelei, odată cu apropierea finalului de sezon regular și pozițiile din clasament ale celor două, dau naștere unor reacții categorice ale buzoienilor în ultimul timp.

”Cred că domnul Pustai a spus un lucru normal și ceva foarte corect. Sunt și alte cluburi care au spus că nu sunt mulțumite ca o echipă care nu are drept de promovare să poată intra în play-off. Acum, să vedem ce se va întâmpla, decizia aparține FRF-ului.

(N.r. – Reacție a moderatorului: «Teoretic, Steaua ar putea să se dea de-o parte în fața altor echipe») Astea sunt speculații, noi putem să mergem pe această variantă… în sport, în fotbal, în România, în Balcani ar putea… vă dați seama. Dar eu nu cred că se va întâmpla așa ceva, dar poate să influențeze competiția. Astea sunt condițiile, vedem ce se va întâmpla până atunci”, a spus Marin Mitran la Campus TV.

Dacă Steaua influențează acum competiția, atunci și Buzăul a făcut-o în ultimele două sezoane, când s-a aflat în aceeași situație cu cea de acum a echipei din Ghencea. Echipa Buzăului nu a avut drept de promovare, însă ea nu a emis pretenții la play-off, cum o face acum Steaua. Nu a putut sau nu a dorit, ăsta este alt subiect.

FC Buzău, la egalitate de puncte cu Steaua 

În ultimele trei etape din acest an, FC Buzău a obținut o victorie și a pierdut de două ori. A trecut de FC Brașov cu 1-0, dar a cedat contra CS Comunal Șelimbăr și Steaua, cu 1-2, respectiv 0-1. Formația lui Pustai are un total de 28 de puncte, la egalitate cu Steaua, locul 6, și un avans de numai două puncte peste poziția a 7-a, FK Csikszereda.

În ultimele trei etape din sezonul regular, după vacanța de iarnă, FC Buzău le va întâlni pe Astra, Petrolul și Concordia Chiajna. Doar partida cu ploieștenii va avea loc în deplasare, celelalte vor avea loc la Buzău.

FC Buzău (locul 5) are cel mai greu program în ultimele trei etape, în comparație cu Steaua și FK Csikszereda (clasatele pe locurile 6, respectiv 7), deci are șanse mari să piardă play-off-ul, de asta și seria de reacții împotriva trupei din Ghencea, care, dacă s-ar clasa în Top 6 nu ar avea dreptul și să promoveze.

Indiferent cât de revoltați ar fi Cristian Pustai, Marin Mitran, ori oricine de la FC Buzău sau altă echipă din Liga 2, prezența Stelei în play-off nu poate fi refuzată în niciun fel dacă aceasta va fi obținută prin rezultatele din teren. FRF nu are nicio posibilitate de a scoate Steaua din play-off și de a introduce altă echipă, fiindcă ar produce o ilegalitate. Evident, FC Buzău ar trebui să știe acest lucru.

Nu e fair-play să ajungi în play-off și să nu ai drept de promovare. Exact pentru asta se face play-off-ul și spui, pentru promovare! Steaua putea fi pe locul 1 în sezonul regular, dar în play-off trebuie să ai echipele care au drept de promovare! Nu mă mai interesează că te clasezi pe locul nu știu care, că sportiv vrei să ajungi pe locul 1 și legal nu ai drept de promovare”
Cristian Pustai, antrenor FC Buzău

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-devine-fc-gloria-buzau-conducerea-intentioneaza-sa-readuca-la-viata-numele-clubului-care-trage-dupa-el-o-tinichea-cu-istorie-patata-pariuri-sportive-si-acuzatii-de-jocuri-de-culise-cu-fcsb-19214803

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cum-vad-casele-de-pariuri-echipele-din-liga-2-favorite-la-calificarea-in-play-off-steaua-e-mai-bine-cotata-decat-fc-buzau-iar-fk-csikszereda-e-subevaluata-in-fata-celor-doua-desi-are-sanse-mari-sa-2-19214556

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eduard-novak-a-anuntat-ca-ministerul-sportului-va-finanta-academiile-de-fotbal-incepand-cu-2022-sunt-copiii-nostri-si-este-normal-ca-statul-sa-investeasca-in-copii-19214748

https://liga2.prosport.ro/seria-1/basarabeanul-de-la-fc-buzau-nascut-sa-fie-portar-din-cosmos-a-venit-atractia-asta-a-mea-joaca-la-nationala-moldovei-iar-dupa-ce-isi-incheie-carierea-vrea-sa-devina-psiholog-19214657

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-salceanu-a-semnat-cu-fc-buzau-fundasul-a-lasat-dunarea-calarasi-pentru-lupta-la-promovare-si-colaborarea-cu-antrenorul-care-l-a-debutat-in-liga-2-19214583

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-terminat-anul-cu-victorie-dar-daniel-oprita-isi-face-planurile-si-pregateste-plecarile-in-vara-am-decis-cu-sufletul-parere-sincera-dupa-succesul-cu-fc-buzau-si-de-ce-i-s-19213131

Răzvan STÎNGĂ 25 Dec. 2021, 10:06 Liga 2
Pe aceeași temă