CSM Reșița are meci facil la ultima prezență în Valea Domanului în 2023. Flavius Stoican se teme, însă, de jocul cu CSM Alexandria: ”Nu vreau să picăm în capcană”

Marius ANGHEL 23 Nov. 2023, 12:47 Liga 2
CSM Reșița are meci facil la ultima prezență în Valea Domanului în 2023. Flavius Stoican se teme, însă, de jocul cu CSM Alexandria: ”Nu vreau să picăm în capcană”

CSM Reșița are un meci foarte important la ultima prezență pe teren propriu în 2023. Echipa condusă de Flavius Stoican va întâlni sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul ”Mircea Chivu”, o altă nou-promovată în Liga 2, o adversară în lupta pentru menținerea în eșalonul secund. CSM Alexandria ajunge în Valea Domanului și speră, la rândul său, să câștige, pentru a nu-și complica și mai mult situația în clasament.

Atât CSM Reșița, cât și CSM Alexandria, aceasta din urmă anunțând prin președintele ei că a luat ca model chiar acțiunea Reșiței, au în această perioadă salariile blocate din cauza rezultatelor nesatisfăcătoare din acest sezon.

Flavius Stoican are temeri înainte de meciul cu CSM Alexandria: ”Adversarul nu trebuie desconsiderat”

După ce a anunțat prin conducătorul ei, Cristian Bobar, blocarea salariilor și un obiectiv de obținere a maximum de puncte în cele patru jocuri rămase în 2023, CSM Reșița a înregistrat două victorii, 5-0 acasă cu Metaloglobus și 3-1 în deplasare la Unirea Dej. Moralul fotbaliștilor antrenați de Flavius Stoican este bun în acest moment, înainte de ultimele două partide din acest an.

Acum, sâmbătă, trupa din Valea Domanului își încheie aparițiile de pe teren propriu și, bineînțeles, mizează pe un succes contra CSM Alexandria, tot o nou-promovată în vară în Liga 2 și o echipă situată mai slab în clasament, aflată chiar într-un moment de cumpănă, după cum a spus în această săptămână președintele Bogdan Ciobanu pentru Liga2.ro.

Flavius Stoican se teme înainte de partida din runda a 14-a că jucătorii săi ar putea fi luați de val de cele două victorii obținute etapele trecute și să-și desconsidere adversarul mai slab situat poziționat în acest moment.

”Va fi un meci greu și cred că este și cel mai important meci al nostru. Spun asta, deoarece venim după două meciuri foarte bune, două victorii cu goluri multe, și trebuie să ne continuăm acest parcurs pozitiv. Trebuie să fim conștienți de faptul că adversarul nu trebuie desconsiderat, chiar dacă Alexandria trece printr-o perioadă nu foarte bună. Nu vreau să picăm în capcana faptului că noi suntem dinainte câștigători și știm cu toții că ne va aștepta un meci greu. Trebuie să facem tot ceea ce ne stă în putință să câștigăm. Avem un entuziasm bun, avem un moral ridicat, din punct de vedere sportiv suntem pe un drum bun și nu aș vrea să ne mulțumim doar cu atât”, a spus Flavius Stoican, citat de Caraș Online.

Alin Dudea, cheia progresului din ultima perioadă a CSM Reșița

Antrenorul principal al CSM Reșița a remarcat că rezultatele pozitive din ultima perioadă înregistrate de echipa sa se datorează și revenirii pe teren a lui Alin Dudea (foto text 2), dar spune și că Denis Fărăgău și Damian Isac au adus un plus. Speră că o vor face și Nicușor Fota și Ștefan Bărboianu, reveniți după accidentări.

”Mă bucur de faptul că de când a revenit Alin Dudea se vede o îmbunătățire în jocul nostru și cred că suntem o echipă care poate câștiga cu oricine. Odată cu revenirea acestui fotbalist în primul 11 se vede o liniște în jocul echipei, dă încredere și echilibru. La fel de adevărat este și faptul că Denis Fărăgău și Damian Isac sunt doi jucători pe care nu ne-am putut baza de la începutul campionatului, dar odată cu venirea lor și-au și câștigat locul în echipă. Se vede acest lucru în ultimele rezultate. Mai mult decât atât, revenirea lui Nicușor Fota este un plus pentru noi și sper ca la meciul cu Alexandria să revină pe teren și Ștefan Bărboianu, care, la fel, este un jucător important pentru echipă. Cred că avem toate atuurile să ne dorim victoria, și din punct de vedere al mentalului, trebuie să fim conștienți că nu va fi ușor acest meci”, a mai spus Stoican.

  • Eliminat în meciul cu Chindia (scor 1-4), Flavius Stoican a stat în tribună în ultimele două jocuri oficiale ale CSM Reșița, cu Metaloglobus (5-0) și Unirea Dej (3-1), iar contra CSM Alexandria va reveni pe banca tehnică și va da indicații de pe margine.

CSM Reșița are dublul punctelor obținute de CSM Alexandria, și ea tot o nou-promovată în Liga 2

Înainte de debutul etapei a 14-a a Ligii 2, penultima programată în 2023, CSM Reșița se află pe locul 13 în clasament, cu 16 puncte, la fel ca FK Miercurea Ciuc (locul 14), iar CSM Alexandria se situează pe penultimul loc (19), cu 8 puncte. Jucătorilor echipei teleormănene tocmai li s-a transmis că au salariile blocate și că se așteaptă de la ei două victorii în ultimele două jocuri din acest an.

Ulterior, în runda a 15-a, CSM Reșița va juca în deplasare la Cisnădie, la 30 noiembrie, de la ora 14:00, cu CSC Șelimbăr, liderul campionatului în acest moment.

Foto: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-a-reziliat-contracte-si-a-blocat-salariile-19293656

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-a-14-a-a-ligii-2-19293186

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-trecut-de-unirea-dej-in-etapa-13-de-liga-2-scor-3-1-19292675

Marius ANGHEL 23 Nov. 2023, 12:47 Liga 2
Pe aceeași temă