Viitorul Pandurii a plecat cu poarta plină din Ghencea. Cum a explicat Călin Cojocaru eșecul rușinos cu Steaua

Andrei PASCU 06 Mar. 2024, 14:41 Liga 2

Viitorul Pandurii a cedat la scor în etapa a 17-a din Liga 2, contra Steaua (scor 0-5), în Ghencea, iar visul accederii în play-off s-a năruit. Gorjenii au început anul pe locul 6, dar acum, după două eșecuri în 2024, pe lângă înfrângerea cu ”militarii” cedând și cu CSC Șelimbăr, scor 0-3, sunt pe locul 11.

Călin Cojocaru a evidențiat faptul că la baza înfrângerii din Ghencea au stat și anumite absențe, mai ales că Viitorul Pandurii nu are nici un lot numeros și, după cum a mai adăugat antrenor, e și tânăr și deasupra, fără mare experiență.

Impresiile lui Călin Cojocaru, după Steaua – Viitorul Pandurii 5-0

Formația din Târgu Jiu a reușit să intre la cabine cu rezultat de egalitate, dar diferența s-a făcut după pauză. Steaua a marcat de cinci ori în ultimele 45 de minute, prin trei jucători, Alexandru Boiciuc (minutele 47 și 78), Nacho Heras (minutele 62 și 90) și David Maftei (minutul 65).

Călin Cojocaru a fost resemnat la finalul partidei, chiar dacă la pauză se gândea la un rezultat pozitiv. Știa că Steaua va fi mai incisivă în atac, a cerut echipei să fie cât mai bine grupată după ieșirea de la cabine, dar nu a făcut față și a pierdut la un scor rușinos.

La fel ca etapa trecută, se vede că suferim! Când ne lipsesc doi-trei jucători, la noi se vede! Nu avem un lot numeros, am un lot tânăr, iar când avem absențe se vede. După pauză știam că Steaua va pune presiune, am vorbit să stăm compacți. Din păcate, cum a început repriza, a și început să marcheze Steaua și lucrul acesta ne-a destabilizat.

Nu am mai reușit să facem spații mici între noi, să avem agresivitate, să punem presiune. I-am lăsat să vină peste noi și au marcat foarte ușor, chiar dacă consider că la 0-0 am avut un 11 metri, iar la golul doi a fost fault clar la portar. Însă, la 5-0 e penibil să mai vorbim de arbitraj.

Steaua e o echipă bună, cu antrenor bun. Și anii trecuți s-a bătut pentru play-off, o echipă foarte bună, condiții foarte bune, lucrul acesta s-a văzut pe tabelă, dar cred că 5-0 e un scor cam drastic la ce s-a jucat”, a spus Călin Cojocaru la microfonul Digi Sport.

  • Viitorul Pandurii: Rob. Geantă – Dav. Savu, Jozic, Mrsulja (cpt.), Godja – Brînzan – Vulpe (Moisie 64′), Nic. Geană (Ed. Croitoru 64′), Gîrbiță (Dr. Popa 64′), Nikpalj (Andreaș 81′) – Alb. Voinea (Acolatse 81′)
    Rezerve neutilizate: Lupescu – R. Cojocaru, Bîrzu, Toure

Viitorul Pandurii, probleme de lot care au afectat evoluțiile din Liga 2

De altfel, antrenorul a evidențiat că și eșecul contra CSC Șelimbăr din runda trecută a avut la bază absențele unor jucători pe care îi consideră titulari și pe care contează foarte mult când sunt apți medical. Însă, până la urmă se va vedea nevoit să mizeze pe ei în a doua parte a sezonului, după împărțirea echipelor în grupe de play-off și play-out.

Înainte de prima etapă din acest an câțiva jucători s-au accidentat, iar lucrul acesta se vede la un lot ca al nostru. Când ne lipsesc trei titulari, se vede! Etapa trecută, în minutul 90, puteam să facem 1-1, dar s-a terminat 0-3. Până la urma, tabela vorbește”, a continuat ”principalul”.

Doar două achiziții a făcut Viitorul Pandurii

Viitorul Pandurii a scăpat de interdicția la transferuri abia în a doua jumătate a lunii februarie, când a legitimat doi jucători, iar pe unul îl avea la antrenamente de mai mult timp, în perioada de pregătire de iarnă.

Înainte de primul meci din Liga 2 din acest an, gorjenii au anunțat că i-a înregistrat ca achiziții pe Ramzi Toure Idrissou (27 ani) și Daniel Bîrzu (21 ani). Amândoi evoluează pe poziția de fundaș central, dar antrenorul Călin Cojocaru voia mai multe întăriri, aspect recunoscut după jocul cu Steaua:

Se vorbea de play-off în iarnă, dar nu am avut drept la transferuri, am avut interdicția, am adus jucători după ce s-a terminat perioada de transferuri, am adus doi fundași. Atât s-a putut”.

Urmează deplasare la Slatina pentru Viitorul Pandurii

Înainte de startul primei runde din 2024, formația din Târgu Jiu se afla pe poziția a 6-a în Liga 2 după 15 etape, cu 23 puncte, cu un punct peste locul 7, Steaua, dar cu două puncte sub locul 5, Gloria Buzău.

Acum, după două etape scurse din acest an, e pe locul 11, cu 24 de puncte, la numai trei lungimi de locul 15 de exemplu, CSM Slatina, echipă pe care o va întâlni în runda a 18-a. Călin Cojocaru a declarat că se gândește cu emoții la meci, considerând că echipa sa nu e lipsită de grija retrogradării.

”Obiectivul e să luăm fiecare meci în parte. Să câștigăm meciul cu Slatina, pentru că echipele din clasament sunt apropiate și zona periculoasă e aproape de noi. Ne așteaptă un meci dificil cu Slatina, avem indisponibilități, dar sper să ne revenim

Avem trei zile în minus de odihnă față de Slatina”, a încheiat Cojocaru.

Foto: Mihai Antonio Vasile (Sport Pictures) și Digi Sport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-vrea-arbitri-fifa-la-meciul-cu-fk-miercurea-ciuc-19301784

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-oprita-dupa-steaua-viitorul-pandurii-5-0-19301781

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-viitorul-pandurii-joaca-in-incheierea-etapei-17-din-liga-2-19301700

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-vrea-sa-speculeze-situatia-concordiei-chiajna-19301697

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-si-a-reziliat-contractul-cu-concordia-chiajna-19301692

Andrei PASCU 06 Mar. 2024, 14:41 Liga 2
Pe aceeași temă