Ilie Stan s-a temut de fazele fixe și nu a scăpat de ele în meciul cu ASU Poli: ”Am pierdut exact la ce pregătisem.” Motivul pentru care Gloria a avut golgheterii pe bancă

Anda DELIU 18 Feb. 2021, 20:24 Liga 2

SCM Gloria Buzău a început meciurile oficiale din 2021 cu stângul, cu o înfrângere cu 2-0 pe terenul lui ASU Politehnica. Golurile marcate de Ioan Mera și Dorin Codrea au venit după faze fixe, iar Ilie Stan spune că exact de asta s-a și temut la acest meci, deoarece știa că alb-violeții sunt puternici la acest capitol.

Stan le-a spus elevilor săi să evite să facă fault prea aproape de careu și să evite cornerele. ”Am pierdut exact la ceea ce pregătisem. Mă refer la fazele fixe. Tot timpul, în această perioadă, am cerut jucătorilor să eliminăm cornele și loviturile libere din preajma careului, pentru că au o echipă bună, masivă, cu experiență, și ne pot domina la aceste faze. Exact ce am pregătit, acolo am greșit. Este păcat că am venit până aici și nu am reușit să luăm un punct. Dacă ne dominau sau dacă veneau peste noi și aveau o dinamică extraordinară, poate eram supărat. Dar asta este. Încercăm să învățăm din greșeli. Îi felicit pe cei de la ASU pentru cele trei puncte. Nouă ne rămâne să învățăm din greșeli, iar la jocul următor, cu Rapidul, să încercăm să câștigăm cele trei puncte puse în joc”, a declarat antrenorul Gloriei despre joc.

Golgheterii echipei buzoiene, pe bancă

Cei mai prolifici jucători ofensivi ai Buzăului, Cosmin Tucaliuc și Constantin Stoica, au fost rezerve la meciul cu ASU Poli.

Antrenorul a precizat că unul dintre ei venea după o accidentare, iar celălalt nu era în cea mai bună formă. ”Tucaliuc a avut o perioadă lungă, de zece zile, în care a fost accidentat și nu am vrut să-l forțez, mai ales că terenul a fost foarte greu. Iar Stoica nu s-a pregătit așa cum a trebuit și atunci a trebuit să găsesc alte soluții”, a punctat antrenorul Gloriei.

Cosmin Tucaliuc (20 de ani) are 4 goluri marcate în 14 meciuri, în timp ce Constantin Stoica are 4 reușite în 13 partide.

Tucaliuc a intrat pe teren în minutul 69, în locul lui Pațurcă, iar Stoica a fost introdus în minutul 80, în locul lui Iurcu.

Antrenorii, cu ochii pe meteo ca pe butelie

Terenul de pe ”Dan Păltinișanu” a fost prost la acest meci. În perioada aceasta de iarnă, Ilie Stan spune că stă mereu cu ochii pe prognoza meteo, pentru a anticipat cum va fi starea suprafețelor de joc.

”De unde să mai știi în ziua de astăzi când ai un teren bun? De două săptămâni mă uit numai la cum e vremea și ba e -10 grade, ba 8 grade și e foarte greu să te pregătești”, a comentat Stan.

Chiar vrea Buzăul în play-off?

Fiind club de drept public, SCM Gloria Buzău nu are drept de promovare în prima ligă. Declarativ, cei de acolo au spus că țintesc play-off-ul, poate și pentru a scăpa de emoțiile retrogradării.

Întrebat ce se va întâmpla dacă formația sa va ajunge, ipotetic, în play-off, Ilie Stan a spus că mai e mult până departe. ”În primul rând trebuie să câștigăm puncte și după aia discutăm despre primele șase”, a conchis antrenorul.

Cu 21 de puncte, SCM Gloria Buzău e tot pe locul 7, dar va pica în clasament în urma rezultatelor din această etapă. Weekendul viitorul, echipa lui Ilie Stan joacă pe teren propriu cu Rapid, joi, de la ora 17:00.

Foto: Leczki Jozsi și Sebastian TătaruMediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/se-reia-campionatul-ligii-2-asu-poli-scm-gloria-buzau-se-joaca-de-la-ora-1500-echipele-de-start-19169999

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-a-inceput-partea-a-doua-a-campionatului-cu-dreptul-succes-cu-scm-gloria-buzau-dupa-un-meci-de-lupta-19170064

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-incantat-dupa-victoria-cu-buzaul-avem-o-echipa-foarte-buna-a-laudat-arbitrul-dupa-ce-l-a-certat-in-timpul-jocului-19170118

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scm-gloria-buzau-va-imparti-arena-proprie-cu-o-echipa-din-liga-1-lpf-a-anuntat-data-la-care-stadionul-municipal-va-organiza-prima-partida-din-prima-divizie-19169876

Anda DELIU 18 Feb. 2021, 20:24 Liga 2
Pe aceeași temă