Halucinant! Zoltan Szondi are o nouă ieșire și face acuzații cât se poate de grave. ”Denunță” un complot total împotriva FK Miercurea Ciuc

Andrei PASCU 09 Apr. 2024, 16:07 Liga 2
Halucinant! Zoltan Szondi are o nouă ieșire și face acuzații cât se poate de grave. ”Denunță” un complot total împotriva FK Miercurea Ciuc

FK Miercurea Ciuc a ieșit cu un comunicat puternic după eșecul contra Unirea Slobozia. Clubul, prin președintele Zoltan Szondi, a expus anumite puncte prin care atrage atenția asupra faptului că a fost dezavantajat în primăvara acestui an, în ultimele runde din sezonul regular și în play-off!

Ciucanii se consideră nedreptățiți chiar și de erori de arbitraj și au scos în evidență, prin conducătorul lor, și hotărârile de la ultima partidă, cu Unirea Slobozia, pe care le-a catalogat ca fiind în defavoarea lor.

Comunicatul conține pasaje incredibile și se pare că tot fotbalul românesc e contra FK Miercurea Ciuc.

Ieșire halucinantă a lui Zoltan Szondi: toți sunt împotriva FK Miercurea Ciuc?!

FK Miercurea Ciuc a scos în evidență decizii de arbitraj semnalate în partidele cu CFC Argeș (etapa 16 din sezonul regular, scor 2-1), ACSM Ceahlăul (etapa 18 din sezonul regular, scor 2-0) și Unirea Slobozia (etapa 2 din play-off, scor 2-0). Zoltan Szondi a făcut analiză pe toate fazele și a semnalat hotărârile arbitrilor delegați, dar doar pe cele în defavoarea ciucanilor.

Altfel, consideră că o presiune suplimentară a fost pusă de antrenorul Adrian Mihalcea de exemplu, pentru că acesta, înaintea meciului de duminică, a atras atenția asupra anumitor decizii de arbitraj care ar putea fi luate contra Unirii Slobozia, dar președintele ciucanilor trebuie să știe mai bine cum stă cu jocul psihologic din acest punct al campionatului.

Mihalcea a precizat, înaintea întâlnirii, că vrea ca arbitrajul să fie unul fără erori, așa cum, din punctul său de vedere, nu s-a întâmplat în ultimele partide jucate de Unirea Slobozia contra FK Miercurea Ciuc, dar înaintea startului play-off-ului Zoltan Szondi preciza, fără ocolișuri, că e posibil ca echipele fără drept de promovare în SuperLiga României să nu își apere corect șansele.

Se referea la CSC Șelimbăr și Corvinul Hunedoara, dar acum a venit cu un comunicat prin care contestă modul în care a fost arbitrată echipa lui și nu numai. Pe lângă faptul că face acuzații grave în privința oficialilor care se ocupă de delegări la meciurile din Liga 2, probabil urmând să se autosesizeze FRF în această privință, FK Miercurea Ciuc acuză Liga2.ro și presa din România că este concentrată pe susținerea erorilor împotriva ei și le acceptă.

Presa, FRF și toată lumea vor răul FK Miercurea Ciuc, în opinia lui Zoltan Szondi

Practic, tot fotbalul românesc, de la nivelul structurilor de conducere, echipe și presă, este împotriva FK Miercurea Ciuc, după cum lasă de înțeles conducătorul. O reacție cu o exagerare fără margini a lui Szondi, care, după cum site-ul nostru a mai precizat și în alte materiale care aveau la bază ieșirile sale grosolane, este adeptul unor astfel de strategii vechi, prin care atacă pe toată lumea și consideră că echipa îi e persecutată.

În fotbalul autohton există, însă, unele ”guri rele” care spun chiar contrariul a ceea ce lasă impresia Szondi. Și anume, că echipa ciucană este mereu favorizată de arbitraj, fiindcă FRF o vrea în prima ligă, vorbe alimentate cu prezența constantă a federalului Mihai Stoichiță la jocurile harghitenilor, director tehnic despre care chiar președintele Ciucului nu se ascundea că îi lasă ușa deschisă la club dacă dorește să i se alăture. Ba chiar, se zvonește că inclusiv secretarul general adjunct Gabriel Bodescu este, mai nou, un mare fan al echipei care comunică numai în limba maghiară.

Comunicatul are titlul: ”Primăvara anti-Miercurea Ciuc, mă întreb de ce? – Gândurile președintelui Zoltán Szondy”, iar ulterior este menționat punctul de vedere al conducătorului.

Echipa noastră nu a evoluat rău până acum, în primăvara lui 2024, dar, în paralel cu rezultatele bune, atacurile împotriva lui FK Miercurea Ciuc sunt din ce în ce mai puternice, mare parte a presei sportive din România care se ocupă de divizia a doua fie ghicit, fie direct declarat (n.r. – neinteligibil cu Google Translate, din limba maghiară. Probabil vrea să spună că presa din România e contra FK Miercurea Ciuc) sau descris după fiecare meci câștigat, că echipa noastră este ajutată de arbitri. Conducătorii mai multor adversari de-ai noștri au făcut acest lucru și ei, într-un mod destul de nesportiv. Un scurt rezumat al celor întâmplate:

Unu: antrenorul principal al CFC Arges a iesit și a protestat contra arbitrajului, dupa ce a pierdut meciul cu 2-1, fără să fie măcar o singura situatie controversata in cele 90 de minute! Acest lucru a fost recunoscut și de site-ul Liga2.ro, comentând ironic cuvintele domnului Neagoe, dar iată o precizare: câteva zile mai târziu, același site a scris despre același meci că ne-au ajutat arbitrii… (n.r. – MINCIUNĂ! Domnul Szondi induce în eroare ca la grădiniță, iar articolele din acele zile sunt publice și pot fi citite!)

Doi: încă dinaintea meciului din sezonul regular cu Slobozia, conducătorii adversarului nostru au ieșit în prim-plan pentru corectitudinea arbitrajului, iar după meci s-a dezlănțuit tot iadul: arbitrii au anulat golul egalizator al gazdelor pentru ofsaid. Potrivit singurelor filmări TV, luate dintr-un unghi nu foarte bun, marcatorul nu stătea la pândă (n.r. – probabil se referă la o poziție de offside). Presa sportivă l-a numit imediat hoț (n.r. – nimeni din presă nu a numit pe cineva hoț, ci s-a scris că semnalizarea offside-ului a fost eronată), țipetele antrenorului principal de la Slobozia au ajuns la cer, dar nici un studio TV, nici un jurnalist nu a analizat înregistrarea, și nimeni nu a spus că nu trebuie să judeci după o poză. Ei bine, am făcut-o și un prieten de-al nostru IT-ist a tras liniile până a ieșit la iveală adevărul: da, a fost o ambuscadă (n.r. – traducere Google Translate). Din câte știm, arbitrul care s-a pronunțat în favoarea lor a fost interzis pentru mai multe runde…

Trei: înainte de meciul cu Ceahlăul, conducerea clubului moldovean era atât de sigură că soarta meciului va depinde de arbitri, încât aceștia și-au folosit toată influența pentru a înlocui trioul de arbitri desemnați de cei care hotărăsc. Conducătorii Ceahlăului au obținut un succes deplin: nu numai că a fost înlocuită brigada de arbitraj, dar au trimis cu amabilitate trei moldoveni la Miercurea Ciuc (n.r. – Președintele Ceahlăului a solicitat CCA o brigadă FIFA la acest meci important și a primit un arbitru central din prima ligă. Liga2.ro a remarcat la acel moment că toți arbitrii erau din zona Moldovei)! Știm ce s-a întâmplat: echipa noastră a primit penalty în primul minut, comentatorii ambelor posturi TV care au transmis meciul au considerat decizia arbitrului îndreptățită. Nu, după meci l-au atacat pe arbitru, care – din nou: din câte știm – a fost interzis mai multe runde… (n.r. – într-adevăr, Adrian Cojocaru nu a mai fost delegat la centru după acel meci, dar nici înainte nu avusese multe meciuri conduse. După respectivul joc, nimeni de la Ceahlăul nu a atacat arbitrajul, toți recunoscând că echipa lor a fost fără reacție în fața ciucanilor).

Primul nostru meci din play-off a fost fără evenimente, a fost imposibil să ne implicăm în performanța convingătoare a echipei noastre. Și a venit din nou meciul din deplasare cu Slobozia. Ca de obicei, gazdele s-au ocupat mai mult cu arbitrii înainte de meci decât cu adversarul, în speță cu noi. Gazdele nu au putut nici măcar să tragă pe poartă până în minutul 52, am avut niște ocazii, de care din păcate nu am putut profita. Și vine minutul 52: după bâlbâială din apărarea noastră, eliberarea lui Kelemen sare de la jucătorul Sloboziei numărul 27 către Purece, numărul 30, care îl ia cu antebrațul și înscrie un gol cu ​​un șut norocos. În urma manevrării deliberate complet clare, apărătorii noștri se plâng în zadar, arbitrul arată spre mijloc terenului. Întrucât Slobozia nu a arătat nimic în atac până în minutul 52, concluzia este clară: arbitrul a făcut o greșeală care a influențat decisiv rezultatul meciului.

Și apoi să ne uităm la consecințele incidentului: două posturi de televiziune au transmis meciul. Crainicul Primasport a notat cu jumătate de gură că cei din Miercurea Ciuc pretind o atingere cu mâna, Digisport nu a scos niciun cuvânt. În acoperirea Liga2 (n.r. – probabil se referă la site-ul nostru, Liga2.ro), căruia îi place să joace rolul de campion al adevărului: nici un cuvânt. Subliniez: manipularea este clară și în timpul transmisiunilor live și reluărilor. Potrivit experților români pe care i-am intervievat, foști și actuali arbitri, strângerea de mână (n.r. – probabil e traducere pentru henț) este clară. Atunci ce? Unde sunt conducătorii și antrenorii Sloboziei care au plâns pe tot parcursul sezonului, pledând pentru un arbitraj corect? Unde au plecat analiștii și experții? Știm răspunsul: din moment ce greșeala a fost făcută împotriva FK Miercurea Ciuc, se potrivește. Ceva îmi spune că nici în acest caz arbitrul nu va fi suspendat.

Lecții învățate? La Slobozia, ca după fiecare meci, am intrat în vestiarul arbitrilor și le-am mulțumit pentru arbitraj, urându-le succes în continuare. De ce fac mereu asta? Pentru că sunt convins că ei nu sunt anti FK Miercurea Ciuc sau pro FK Miercurea Ciuc, ci simpli sportivi. Cei care greșesc uneori, la fel ca jucătorii și antrenorii. În acest caz particular, în momentul strângerii de mână, atât arbitrul, cât și arbitri asistenți au fost acoperiți – este rar, dar se întâmplă. Exclud complet că au decis împotriva noastră din răutate! Apropo, în sezonul regulat, au fost mai multe greșeli făcute în detrimentul nostru, voi aminti aici, de exemplu, un gol anulat, care ne-a costat două puncte, și un penalty ratat, care ne-a costat un punct. Dar da, au fost greșeli care i-au păgubit pe adversarii noștri. Acesta este fotbalul, aceasta este divizia a doua. Dar acest lucru se putea face fără calomnii împotriva FK Miercurea Ciuc.

Haide, FK!

Zoltan Szondy

Președinte, FK Miercurea Ciuc”, este comunicatul semnat de Szondi, dintr-o traducere cu Google Translate din limba maghiară, iar câteva pasaje sunt de-a dreptul halucinante!

Acuză de manipulare, dar rămâne de văzut dacă măcar în acest caz se va autosesiza FRF (care nu s-a autosesizat nici în alte situații, nu doar în cele cu Szondi actor principal), pentru că acuzele sunt unele grave. Printre altele, președintele FK Miercurea Ciuc spune singur că a intrat în vestiarul arbitrilor, lucru interzis oficialilor, dacă nu sunt invitați să semneze raportul de joc, lucru care nu intră în atribuția lui Szondi.

Faza în care Unirea Slobozia înscrie pentru 1-0 în meciul cu FK Miercurea Ciuc, incriminată de Zoltan Szondi:

Foto: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficiali-ai-cs-tunari-au-iesit-la-atac-dupa-esecul-cu-csm-slatina-19305652

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-programul-etapelor-3-si-4-din-play-off-si-etapei-3-din-play-out-19305648

https://liga2.prosport.ro/seria-1/constatare-tulburatoare-a-managerului-gabi-tamas-in-fotbalul-romanesc-intarzierile-salariale-sunt-factor-de-motivare-am-vazut-ca-la-noi-in-tara-la-foame-unii-joaca-mai-bine-altfel-o-la-19305644

https://liga2.prosport.ro/seria-1/neacsa-crede-ca-hunedoara-putea-obtine-victoria-csc-selimbar-19305639

https://liga2.prosport.ro/seria-1/impresiile-lui-claudiu-niculescu-dupa-csc-selimbar-corvinul-hunedoara-19305633

Andrei PASCU 09 Apr. 2024, 16:07 Liga 2
Pe aceeași temă