EXCLUSIV | Ceahlăul a solicitat arbitri FIFA la ”finala finalelor” de la Miercurea Ciuc! ”Este un meci decisiv pentru calificarea în play-off și merită o brigadă experimentată”

Narcis POHOAȚĂ 06 Mar. 2024, 13:28 Liga 2
EXCLUSIV | Ceahlăul a solicitat arbitri FIFA la ”finala finalelor” de la Miercurea Ciuc! ”Este un meci decisiv pentru calificarea în play-off și merită o brigadă experimentată”

Ceahlăul Piatra Neamț și FK Miercurea Ciuc pot face un pas decisiv spre play-off-ul Ligii 2, cu o etapă înainte de finalul sezonului regular.

Cele două echipe au meci direct în etapa a 18-a, penultima, duminică, 10 martie, de la ora 12:00, pe terenul formației din Miercurea Ciuc, iar cine obține victoria este aproape sigur în grupa de promovare, indiferent de ce va face apoi, în ultima etapă.

Ceahlăul și Ciucul sunt la egalitate de puncte după 17 etape, 28, pe locurile 6 și 7, departajarea în acest moment de golaveraj, 26-15 (11) față de 16-13 (3), iar echipa învingătoare în meciul direct va face un pas decisiv spre play-off, putând chiar pierde în ultima rundă, fiindcă la final criteriul de departajare în situația în care vor fi la egalitate de puncte este rezultatul dintre ele.

Ceahlăul solicită arbitri FIFA la meciul de la Miercurea Ciuc

Având în vedere importanța partidei, clubul Ceahlăul a solicitat Federației Române de Fotbal și Comisiei Centrale a Arbitrilor, printr-o adresă oficială, o brigadă de arbitri FIFA, nici mai mult, nici mai puțin, la întâlnirea cu FK Miercurea Ciuc. FIFA, nu una de prima ligă!

Președintele executiv al nemțenilor, Cătălin Anton, a declarat că un meci atât de important, care va da, foarte probabil, o echipă în play-off, merită un arbitraj pe măsură.

”Partida de la Miercurea Ciuc va stabili, în mare măsură, una dintre echipele participante în play-off-ul Ligii 2. Este un meci foarte important, decisiv pentru ambele formații, de aceea am solicitat arbitri FIFA. Cred că un astfel de joc merită un arbitraj de nivelul primei ligi. Ne dorim un arbitraj corect, echidistant, care să nu influențeze în niciun fel rezultatul, iar echipa mai bună să câștige pe teren. Și sunt convins că vom avea parte de un arbitraj corect”, a declarat Cătălin Anton pentru Liga2.ro.

  • Solicitarea nemțenilor vine, foarte probabil, și pentru a atrage atenția asupra acestui joc, în special asupra arbitrajului, după ce în primele două meciuri oficiale din 2024 echipa FK Miercurea Ciuc a beneficiat de decizii favorabile de arbitraj atât acasă cu CFC Argeș (scor 2-1), cât și în deplasare la Unirea Slobozia (scor 1-0).
  • Totodată, nu trebuie uitat și faptul că Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, este apropiat de conducerea FK Miercurea Ciuc și de această echipă la care este și dorit în cazul în care nu va mai continua la federație, și asistă de fiecare dată când este disponibil la jocurile harghitenilor.

Prezența în play-off însemnă cel puțin participarea la barajul pentru promovarea în SuperLigă

Ceahlăul are la Miercurea Ciuc și varianta egalului, cu condiția ca CS Mioveni să nu ia trei puncte în ultimele două etape, ținând cont că apoi va avea un meci facil pe teren propriu, cu Progresul Spartac, ultima clasată, cea mai modestă echipă din acest sezon, cu doar 1 punct acumulat și cu gândul deja la Liga 3. Iar golaverajul pe care îl are acum și îl va avea după întâlnirea cu Progresul Spartac nu va putea fi depășit de FK Miercurea Ciuc, dacă și aceasta s-ar impune în ultima rundă în deplasarea de la CSC Dumbrăvița.

Cătălin Anton este conștient că un succes la Miercurea Ciuc ar apropia Ceahlăul de play-off și implicit de participarea cel puțin la barajul pentru promovarea în primul eșalon.

  • În mod normal, prezența în play-off nu asigură minimum participarea la barajul de promovare, însă în această ediție așa se va întâmpla, din cauza faptului că în acest turneu sunt deja calificate două echipe fără drept de promovare, CSC Șelimbăr și Corvinul Hunedoara.

”Într-adevăr, dacă ne uităm la clasament, o victorie la Miercurea Ciuc ne-ar face favoriți în lupta pentru play-off, în condițiile în care avem ultimul meci pe teren propriu. O calificare în play-off ar însemna o performanță uriașă pentru Ceahlăul, o echipă venită din Liga 3”, a completat Cătălin Anton.

Matei Moraru și Denis Benga, în lotul lărgit al naționalei sub 19 ani a României

Înainte de meciul decisiv cu FK Miercurea Ciuc, clubul nemțean a primit o convocare preliminară la lotul național de juniori pentru doi jucători.

Denis Benga și Matei Moraru, autorul ”dublei” care a adus Ceahlăului trei puncte uriașe în primul meci al anului, la Chiajna, au fost convocați în lotul lărgit al echipei naționale Under 19 pentru Turneul de Elită EURO U19 ce va avea loc în Croația.

Cei doi jucători sunt în vederile selecționerului pentru lotul final ce va face deplasarea în Croația, o decizie finală urmând să fie luată pe 11 martie.

”Ne mândrim cu faptul că doi dintre tinerii noștri jucători au primit această convocare și sperăm ca ei să se regăsească în lotul pentru Turneul de Elită”, a precizat Cătălin Anton.

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-18-din-liga-2-si-meciurile-care-vor-fi-televizate-19301648

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-cristian-pustai-dupa-ceahlaul-dumbravita-2-0-19301358

Narcis POHOAȚĂ 06 Mar. 2024, 13:28 Liga 2
Pe aceeași temă