Cristian Pustai, fair-play după eșecul de la Miercurea Ciuc, care trimite Ceahlăul în play-out: ”Au fost mai buni ca noi, fără discuție”

Narcis POHOAȚĂ 11 Mar. 2024, 12:42 Liga 2

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț a ratat, duminică, o șansă importantă de a face pasul decisiv spre play-off-ul Ligii 2, la prima participare în campionat în noua sa organizare.

Deși aveau și varianta unei remize în deplasarea cu FK Miercurea Ciuc, nemțenii au făcut un meci foarte modest și au cedat cu 0-2 (0-2), evolând chiar și în superioritate numerică din minutul 30, diminuându-și aproape în totalitate șansele de a mai urca între primele șase echipe din acest sezon.

După meciul din etapa a 18-a, penultima din sezonul regular, antrenorul Cristian Pustai a recunoscut cu fair-play superioritatea echipei harghitene și a declarat că primul gol primit a contat enorm.

Cristian Pustai a recunoscut superioritatea ciucanilor: ”Au fost mai buni ca noi, fără discuție”

Richard Jelena a marcat cele două goluri ale formației pregătite de Robert Ilyeș, în minutele 3, din penalty, și 23, însă nemțenii au avut șansa de a reveni în meci, în condițiile în care au jucat în superioritate numerică timp de o oră, în minutul 30 fiind eliminat căpitanul Attila Csuros. ”Nici nu a fost fault, am revăzut faza”, a comentat Ilyeș despre faza eliminării.

Trupa lui Cristian Pustai nu a profitat însă de omul în plus, ba chiar a fost aproape să piardă la scor de neprezentare dacă ciucanii fructificau ocaziile mari avute în repriza secundă, printre care și o transversală în urma unui șut de pe linia de la mijlocul terenului.

La final, antrenorul Cristian Pustai a recunoscut cu fair-play superioritatea adversarilor și a declarat că golul primit repede a contat în economia jocului.

”A fost un meci cât o finală, pentru că cine câștiga acest meci avea asigurată intrarea în play-off. Felicit gazdele, au fost mai buni ca noi azi, fără discuție. A fost greu să începem meciul de la 0-1 și poate că și asta a influențat puțin (n.r. – soarta partidei). Dar, la cum s-a jucat și la atitudinea pe care au avut-o, jucătorii gazdă au meritat fără discuție această victorie”, a declarat Cristian Pustai.

”Am riscat, dar nu am fost lucizi, ultima pasă a fost aproape de fiecare dată greșit”

Ceahlăul a jucat o oră în superioritate numerică, după ce Attila Csuros a fost eliminat pentru două cartonașe galbene, în minutul 30, dar elevii lui Cristian Pustai nu au știut să profite de avantajul numeric. Antrenorul formației moldave a precizat că de multe ori o eliminare ajută echipa rămasă în inferioritate, care se poate mobiliza mai mult.

Pustai a explicat și cum a gândit, la pauză, jocul pentru partea a doua a întâlnirii.

”Să știți că o eliminare din asta adună echipa, îi dă putere, nu întotdeauna 11 contra 10 poți să câștigi. O echipă care avea deja 2-0, normal că a stat foarte bine în teren în zona centrală și a jucat cartea contraatacului. Noi, la pauză, am riscat, am scos ambii jucători de pe zonele laterale, am rămas cu trei jucători în centru, chiar am și spus că riscăm, pentru că am încercat cu doi atacanți și cu jucătorii de bandă să stea lipiți de zona laterală, să desfacem echipa, dar nu am reușit. Nu am fost lucizi, ultima pasă a fost aproape de fiecare dată greșit și astea sunt consecințele”, a completat Cristian Pustai.

Pustai, despre arbitraj: ”Te simți frustrat și nedreptățit, dar trebuie să avem un comportament civilizat”

Antrenorul Ceahlăului a evitat să comenteze arbitrajul lui Adrian Cojocaru, care, la prima vedere, ar fi acordat prea ușor penalty la faza din minutul 2, la ținerea lui Taraduda asupra lui Ronai.

Pustai a admis că în tensiunea jocului s-a simțit frustrat și nedreptățit, dar la final nu a aruncat vina eșecului pe arbitraj.

”Nu comentez arbitrajul, nu am intrat în jocul ăsta de când am început cariera. Poate când sunt pe margine e normal, că ai alți nervi, le mai reproșezi. E o muncă de un an de zile și câteodată te simți frustrat și nedreptățit. Dar, acum, la rece, după ce s-a terminat meciul, trebuie să avem un comportament civilizat”, a punctat Pustai.

Ceahlăul, pe locul 8 în Liga 2, cu șanse la play-off, dar mici

Nou-promovata Ceahlăul are 28 de puncte acumulate după 18 meciuri și este în cădere două locuri față de cum începea etapa. De pe poziția a 6-a, ultima calificabilă în play-off, a picat pe 8, fiind devansată de FK Miercurea Ciuc și Chindia, cu aceasta din urmă fiind la egalitate de puncte, dar față de care are un golaveraj inferior, 26-17 față de 26-12, acesta fiind principalul criteriu de departajare în acest moment.

În ultima etapă din sezonul regular, Ceahlăul joacă acasă cu ultima clasată Progresul Spartac (locul 20, 1 punct), pierzătoare tot duminică, la Buftea, în meciul cu Unirea Slobozia, scor 0-2.

Ceahlăul poate termina sezonul la egalitate cu mai multe echipe, chiar patru, însă stă rău la rezultate directe cu acestea, astfel că are șanse mici de calificare în play-off.

Declarațiile lui Robert Ilyeș, Szilard Gyenge, Janos Nagy și Cristian Pustai, după FK Miercurea Ciuc – Ceahlăul 2-0:

Foto și video: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-robert-ilyes-dupa-fk-miercurea-ciuc-ceahlaul-2-0-19302387

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-a-castigat-finala-pentru-play-off-cu-ceahlaul-19302349

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-18-liga-2-19302008

Narcis POHOAȚĂ 11 Mar. 2024, 12:42 Liga 2
Pe aceeași temă