Ianis Zicu o vede super-motivată pe CSM Slatina cu Farul, după ce a pierdut în prelungiri cu ”U” Cluj: ”Au văzut că au jucat bine și că se poate.” Liviu Mihai e drastic în privința play-off-ului, dacă nu se câștigă cu oltenii

Marius ANGHEL 05 Mar. 2021, 12:00 Liga 2

Farul are, la prima vedere, un meci facil în această etapă a Ligii 2. Sâmbătă, de la ora 11:00, echipa constănțeană joacă în runda a 18-a la Slatina, cu CSM, o formație aflată pe antepenultimul loc în clasament.

Privind însă asupra tacticii abordate de olteni în această iarnă, când au păstrat același lot din prima parte a sezonului, nefăcând niciun transfer, deci mergând pe omogenitate, cât și asupra rezultatelor înregistrate în primele două meciuri din 2021, Ianis Zicu știe ce spune când zice că îl va aștepta o partidă grea, nefăcând acest lucru doar pentru a-și ”adormi” adversarul.

Ianis Zicu, înaintea meciului cu Slatina: ”Au primit gol la ultima fază la Cluj, iar lucrul acesta cred că-i va motiva și mai mult pentru partida cu noi”

Slatina a suferit două eșecuri în tot atâtea partide disputate în acest an, însă ambele au venit împotriva unor adversari superiori, care luptă, la fel ca Farul, pentru play-off. CS Mioveni a câștigat la Slatina cu 1-0 cu un gol marcat în minutul 82, în timp ce ”U” Cluj a învins cu 2-1 cu gol dat în prelungirile prelungirilor, în 90+5.

Însă și ”marinarii” au avut rezultate bune în precedentele întâlniri, tot contra unor adversari care sunt în lupta pentru play-off. A remizat la Dunărea Călărași (scor 1-1) și a câștigat acasă cu Viitorul Pandurii (scor 1-0).

”Ne așteaptă o partidă dificilă. Echipa din Slatina arată mult mai bine în acest început de an, chiar dacă a înregistrat două rezultate negative. În ultimul meci, de la Cluj, a fost echipa mai bună, care a avut mai multe oportunități de a marca. Din păcate, au primit gol la ultima fază, iar lucrul acesta cred că-i va motiva și mai mult pentru partida pe care o vor juca împotriva noastră, pentru că au văzut că au jucat bine și că se poate. Sunt convins că va fi o partidă intensă, dar noi nu avem alt rezultat care să ne ajute decât victoria și sperăm să obținem acest rezultat.

Nu mă iau după locul din clasament, pentru că jocul lor nu arată pentru locul pe care se află în acest moment. Este important ca noi să fim pregătiți, să ne luptăm pentru fiecare minge, pentru că sunt convins că ei vor răspunde cu aceeași monedă și meciul va fi foarte intens. Cred că acest meci din deplasare trebuie să ne facă pe noi să înțelegem că doar cu o victorie o să fim în lupta pentru play-off”, a spus Ianis Zicu înaintea deplasării către Slatina, unde crede că pe echipa sa o va aștepta un gazon bun, care să o avantajeze în jocul de pase: ”Ei tot timpul au avut grijă de teren și sunt convins că va fi un teren decent și se va putea juca fotbal.”

Zicu nu face calcule pentru play-off. Vlad Rusu, singurul indisponibil

Pentru acest meci, Ianis Zicu dispune de toți jucătorii din lot, cu excepția lui Vlad Rusu, care în această săptămână a început alegările ușoare după accidentarea suferită la fosta sa echipă.

”Din fericire, toți jucătorii sunt sănătoși, nu am suspendați la această partidă, dar mai important este ca toți să înțeleagă importanța momentului și faptul că trebuie să facem totul ca să câștigăm acest meci pentru a lupta cu șansa reale la intrarea în play-off.

Calculele nu-și au rostul, pentru că rezultatul de la prima partidă este cel mai important. Dacă nu obții aceste puncte, ai făcut degeaba calcule. Deci, este important să câștigăm acest prim meci pentru a avea șanse reale”, a mai declarat Zicu, citat de site-ul oficial al Farului.

https://www.youtube.com/watch?v=G2DFgJ3tRUA&feature=emb_title

Liviu Mihai: ”Fără victorie nu mai putem face nimic pentru play-off”

Marcatorul unicului gol al meciului cu Viitorul Pandurii, Liviu Mihai, e de părere că fără o victorie contra Slatinei succesul cu gorjenii se va transforma într-unul inutil, fiindcă șansele la play-off vor scădea.

”Asta vorbeam și cu băieții. Dacă nu reușim să câștigăm la Slatina, punctele astea cu Viitorul Pandurii ar fi cam degeaba. Mergem acolo încrezători, suntem conștienți că fără victorie nu mai putem face nimic pentru play-off.

În acest moment, meciurile sunt echilibrate. Chiar dacă sunt jos în clasament, cred că vor da totul, își joacă șansa de a rămâne în cărți pentru Liga a 2-a. Cred că va fi un meci mai dificil decât cel cu Târgu Jiu.

Dacă ne uităm, de la locul 11 la locul 6 este o diferență de vreo 2 puncte. Orice victorie te poate propulsa în față”, a spus și mijlocașul care are la activ promovări cu FC Ploiești (devenită apoi Astra), Petrolul, CSMS Iași și Chindia Târgoviște.

https://www.youtube.com/watch?v=bmxAnVsoQ0w&feature=emb_title

Slatina e pe locul 18, Farul stă mai bine, pe 11

Înaintea debutului etapei a 18-a a Ligii 2, CSM Slatina ocupă locul 18 din 20, cu 13 puncte acumulate în 15 jocuri. Farul se află pe poziția a 11-a, cu 24 de puncte acumulate tot în 15 partide.

Meciul dintre CSM Slatina și Farul Constanța va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul 1 Mai din Slatina. Partida va fi arbitrată de la centru de Mircea Ardelean (Arad), iar de la cele două tușe de asistenții Cosmin Vatamanu (Bucureşti) și Mihai Marian Ionescu (Suseni – Argeş). Arbitru de rezervă este Iuliana Elena Demetrescu (Râmnicu Vâlcea).

Foto și video: Farul Constanța

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-18-a-a-ligii-2-debuteaza-sambata-si-se-incheie-tot-intr-o-zi-de-marti-rapid-asu-poli-si-fc-u-craiova-joaca-acasa-petrolul-sta-programul-rundei-19172164

Marius ANGHEL 05 Mar. 2021, 12:00 Liga 2
Pe aceeași temă