Ianis Zicu a debutat cu un egal pe banca Concordiei. Antrenorul cere echipei să-și păstreze mentalitatea de învingător pentru a se califica în play-off

Anda DELIU 06 Mar. 2022, 16:00 Liga 2

Nu a fost cel mai fericit debut pentru Ianis Zicu la Concordia Chiajna, după 0-0 la Poli Timișoara, care din minutul 55 a jucat în zece.

Tânărul antrenor, instalat în această săptămână în locul lui Claudiu Niculescu, a povestit cum a trebuit să schimbe tot sistemul de joc din debutul partidei, iar pentru calificarea în play-off rămâne optimist.

Fără fundași centrali pe bancă, Zicu a schimbat din mers în jocul Concordiei

Bogdan Manole s-a accidentat din primul minut al jocului desfășurat la Chiajna, iar Ianis Zicu l-a trimis pe atacantul Adrian Voicu în teren, în absența unor fundași centrali valizi pe bancă. Cu toate acestea, antrenorul spune că echipa nu a fost dată peste cap.

”Am schimbat și sistemul, noi am început într-un 4-3-3, neavând soluții de fundaș central, pentru că Marc a fost suspendat, un alt fundaș central a avut o problemă medicală. A trebuit să schimb imediat sistemul, să jucăm un 4-2-3-1. Nu ne-a dat planurile peste cap, pentru că un antrenor trebuie să fie pregătit. Prin faptul că s-a accidentat un jucător și nu am avut soluții de fundaș central, am fost nevoit să schimb sistemul și ceea ce am pregătit ieri.

Dar planurile peste cap nu sunt date. Pentru noi, echipa trebuie să câștige meciuri, să muncească 90 de minute. Au muncit, din păcate nu am reușit să marcăm la situațiile clare pe care le-am avut și mă refer la ocazia lui Llullaku din prima repriză, Taub, pe finalul meciului, plus lovitura de cap a lui Neluț Roșu”, a spus Zicu despre joc, la microfonul DigiSport.

Concordia Chiajna în meciul cu Poli Timișoara: Aldescu – Borța, Palmeș, Bg. Manole (Ad. Voicu 4′, Batin 77′), Taub – Bg. Barbu, D. Codrea, N. Roșu (cpt.) – Dușmanu (Mirică 77′), Sokovic (Plazonja 46′), Llullaku (Nic. Pîrvulescu 59′). Rezerve neutilizate: D. Moldovan – Cherecheș, Ct. Alexe, Casap.

Ianis Zicu mai speră și la promovare

În ultima rundă a sezonului regular, Concordia Chiajna va juca la Buzău, o adversară directă pentru ultimele două poziții de play-off rămase deschide, iar Zicu vrea o victorie, pentru a se prinde biletele pentru grupa de promovare.

”Nu am reușit să câștigăm, dar asta nu îmseamnă că se schimbă cu ceva mentalitatea noastră de a merge în play-off și de a încerca să promovăm. Avem un meci peste o săptămână, la Buzău, unde trebuie să arătăm ca o echipă, trebuie să arătăm aceeași putere, concentrare și să reușim să câștigăm. În momentul acesta, gândul nostru este pentru a intra în play-off și de acolo, cu siguranță, ne gândim la locul 2. Locul 1 este foarte-foarte departe. Dar, în momentul acesta, dacă ne-am gândi la locul 2 e o greșeală din punctul meu e vedere. Trebuie să ne concentrăm 100 la sută pentru meciul de sâmbătă, să intrăm în play-off. De acolo urmează zece meciuri și vom vedea ce va fi”, a mai spus noul antrenor al Concordiei.

Concordia are meci decisiv la Buzău

Petrolul, FC Hermannstadt, ”U” Cluj și Steaua sunt matematic în play-off.

Pentru ultimele două locuri se luptă Concordia Chiajna (33 puncte), FC Buzău (32), FK Miercurea Ciuc (32) și Unirea Slobozia (30).

În ultima etapă a sezonului regular din Liga 2, Concordia Chiajna o întâlnește în deplasare pe FC Buzău, FK Miercurea Ciuc joacă acasă cu FC Brașov (locul 16, 13 puncte), iar Unirea Slobozia primește vizita Ripensiei (locul 10, 25 puncte).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-strica-debutul-lui-ianis-zicu-pe-banca-concordiei-cu-superioritate-numerica-chiajna-nu-s-a-putut-impune-si-tremura-serios-pentru-play-off-19222193

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-poli-timisoara-se-joaca-de-la-ora-1230-ilfovenii-cu-sabia-deasupra-capului-chiar-la-debutul-cu-ianis-zicu-pe-banca-19222130

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-ianis-zicu-este-noul-antrenor-al-concordiei-chiajna-componenta-staffului-sau-si-anuntul-clubului-19221440

Anda DELIU 06 Mar. 2022, 16:00 Liga 2
Pe aceeași temă