Poli Timișoara strică debutul lui Ianis Zicu pe banca Concordiei! Cu superioritate numerică, Chiajna nu s-a putut impune și tremură serios pentru play-off

Anda DELIU 06 Mar. 2022, 15:22 Liga 2

Concordia Chiajna și Poli Timișoara au remizat, duminică, la scorul de 0-0, după un meci interesant al etapei a 18-a a Ligii 2, cu multe evenimente, inclusiv ocazii mari de poartă, neconcretizate însă. Cu atacantul italian Erik Gerbi ținut pe bancă, Timișoara nu a putut înscrie, dar a reușit să reziste și fără să intre mingea în propria-i plasă. Acum, Chiajna va tremura serios pentru calificarea în play-off, pe care o poate pierde în ultima rundă a sezonului regular, weekendul următor.

Ilfovenii sunt pe locul 5 momentan, cu 33 de puncte, dar săptămâna viitoare vor juca la Buzău, echipa acum pe locul 6, cu 32 de puncte. Miercurea Ciuc (32 de puncte) și Unirea Slobozia (30) au meciuri mai ușoare în ultima rundă, cu FC Brașov și Ripensia pe teren propriu.

Poli pornea ca outsideră la acest meci, deoarece și cu acest egal e tot pe locul 15, dar acest lucru nu s-a văzut pe teren.

Accidentare din minutul 1 la Concordia

Formația care avea miza cea mai importantă în acest joc, Chiajna, a avut ghinion din debutul partidei. Încă din primul minut, Bogdan Manole s-a accidentat grav, iar în locul său, Ianis Zicu l-a introdus pe Adrian Voicu. Cu toate acestea, ilfovenii au avut mai multe ocazii decât timișorenii. Prima s-a născut din centrarea fostului polist, timișoreanul Carol Taub, iar Dușmanu s-a înălțat și a reluat peste spațiul porții. În minutul 21, Rogosic, un transfer destul de discutabil al lui Poli făcut în această iarnă, a comis henț în careu, dar arbitrul Robert Avram nu a fluierat nimic, deși brațul fotbalistului era depărtat de corp. Pentru Poli, Ursu a trimis puțin peste poartă, din lovitură liberă.

Llullaku, ratare imensă pentru alb-verzi

Chiajna a avut cea mai mare ocazia în minutul 38, când Dușmanu a centrat pentru Llullaku, care a reușit să îi depășească pe apărătorii Pamfile și Radu, dar a reluat din cădere, din 6 metri, foarte puțin pe lângă poartă. Peste două minute, timișorenii au ajuns în careul gazdelor, dar Rogosic, neinspriat, a dat cu câlcâiul și a irosit faza. De altfel, muntenegreanul a și luat un avertisment, după ce l-a călcat pe Taub, iar repriza s-a terminat cu o ocazie pentru Poli, dintr-un șut trimis de Octavian Ursu pe lângă buturi.

Rogosic și-a lăsat colegii în inferioritate

După reluarea jocului, nu au fost ocazii majore, iar din minutul 55 Balsa Rogosic, care e jucat extrem de modest, și-a lăsat colegii în zece, după ce l-a lovit pe Dorin Codrea la un duel și a primit al doilea cartonaș galben.

Chiar și așa, peste trei minute, poliștii au fost periculoși, la atacul finalizat de Ursu, însă Aldescu a fost pe fază și a reținut balonul. Firește, cu om în plus, Chiajna a putut să domine mai clar jocul, iar Nicolae Croitoru l-a și scos pe Ursu, deși fusese cel mai periculos om al bănățenilor.

Norocul timișorenilor că nici ilfovenii nu au fost în stare de prea multe, edificatoare în acest sens fiind o lovitură liberă bătută total defectuos de Neluț Roșu.

6 minute de prelungiri!

Pe măsură ce timpul a trecut, Concordia s-a chinuit tot mai mult, iar Zaluschi, Lazăr și Andrei au încercat să dea lovitura pentru bănățeni. În minutul 82, gazdele au avut o ocazie majoră, la centrarea lui Roșu și șutul lui Taub, apărat însă de Păduraru. Din cornerul acordat, Păduraru a interventi excelent, la reluarea lui Roșu, care se ducea sub transversală.

Interesant e că arbitrul Avram a prelungit meciul cu 6 minute, nejustificat, însă tabela a rămas nemodificată.

Cu 33 de puncte, Chiajna e pe locul 5 în Liga 2, poziție de play-off, și se va deplasa la Buzău săptămâna viitoare. Poli rămâne pe 15, cu 21 de puncte, iar în ultima etapă din sezonul regulat va juca acasă cu Hermannstadt.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor și rezultatele înregistrate în etapa a 18-a

CONCORDIA CHIAJNA – POLITEHNICA TIMIȘOARA 0-0

Concordia Chiajna: Aldescu – Borța, Palmeș, Bg. Manole (Ad. Voicu 4′, Batin 77′), Taub – Bg. Barbu, D. Codrea, N. Roșu (cpt.) – Dușmanu (Mirică 77′), Sokovic (Plazonja 46′), Llullaku (Nic. Pîrvulescu 59′)
Rezerve neutilizate: D. Moldovan – Cherecheș, Ct. Alexe, Casap
Antrenor: Ianis Zicu

Poli Timișoara: Păduraru – D. Radu, Bocşan, Scutaru (cpt.), Pamfile (Vukoje 51′) – D. Andrei (Sofran 86′), R. Lazăr, Zaluschi ( Iamandache 86′), Oanea – Rogosic, Oct. Ursu (Sîntean 65′)
Rezerve neutilizate: Devenish-Meares – Gerbi, Huminic, D. Olariu, Plumbuitu
Antrenor: Nicolae Croitoru
Eliminat: Balsa Rogosic 55′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Concordia (Chiajna – Ilfov); Arbitru: Robert Avram (Piteşti); Asistenți: Răzvan Claudiu Tudor (Craiova) și Florin Iftode (Târgu Bujor – Galaţi); Rezervă: Constantin Alin Olaru (Râmnicu Vâlcea); Observatori: Ion Negoescu (Târgovişte) și Stan Prodan (Alexandria).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-poli-timisoara-se-joaca-de-la-ora-1230-ilfovenii-cu-sabia-deasupra-capului-chiar-la-debutul-cu-ianis-zicu-pe-banca-19222130

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-dincele-cele-zece-echipe-care-intra-la-joc-doar-una-mai-are-sanse-la-play-off-unirea-slobozia-19221698

Anda DELIU 06 Mar. 2022, 15:22 Liga 2
Pe aceeași temă