OFICIAL | Ianis Zicu este noul antrenor al Concordiei Chiajna! Componența staffului său și anunțul clubului

Marius ANGHEL 02 Mar. 2022, 17:42 Liga 2
OFICIAL | Ianis Zicu este noul antrenor al Concordiei Chiajna! Componența staffului său și anunțul clubului

Ianis Zicu (38 de ani) este noul antrenorul principal al echipei Concordia Chiajna, informează formația ilfoveană clasată pe locul 4 în Liga 2 după 17 etape, confirmând știrea publicată astăzi de Liga2.ro.

Ultima dată pe banca echipei Unirea Constanța, în primele trei etape din acest sezon al eșalonului secund, machidonul preia banca tehnică la o zi după ce un fost coechipier de-ai săi de la Dinamo, Claudiu Niculescu, a fost demis.

Ianis Zicu a preluat Concordia Chiajna

Zicu are ca obiectiv calificarea echipei în play-off, iar apoi să atace promovarea în Liga 1. Noul antrenor al Concordiei poate rezolva primul obiectiv duminică, dacă se va câștiga meciul cu Poli Timișoara, penultimul din acest sezon regular.

Ianis Zicu a semnat un contract valabil pe acest sezon și următorul, a fost prezentat jucătorilor astăzi, va fi la a treia experiență ca antrenor principal la seniori și îi va avea în stafful tehnic pe Daniel Florea (antrenor secund), Florin Matache (antrenor cu portarii), Lucian Turcu (preparator fizic) și Bogdan Alesandru (statistician).

”Ianis Zicu (38 ani) este noul antrenor principal al echipei Concordia Chiajna.

Noul tehnician al “vulturilor” verzi va fi ajutat pe banca tehnică de Daniel Florea (antrenor secund), Florin Matache (antrenor cu pregătirea portarilor), Lucian Turcu (preparator fizic) și Bogdan Alesandru (statistician).

În carieră, antrenorul constănțean le-a mai pregătit pe Farul Constanța ( 2019 -2021) și Unirea Constanța (2021).

Ca jucător a activat la Dinamo București, Poiana Câmpina, Fortuna Câmpina, Inter Milano, Parma, Rapid București, Politehnica Timișoara, CSKA Sofia, Pohang Steelers, Gangwon, Petrolul Ploiești și ASA Târgu Mureș, în perioada 2001 -2017.

La prima reprezentativă a României bifat 12 meciuri, la capătul cărora a marcat 1 gol. Acesta a evoluat și la naționalele U21 și U19 ale țării noastre”, anunță Concordia Chiajna pe site-ul oficial. Clubul ilfovean comite o mare gafă: spune despre Ianis Zicu, noul ei antrenor, că a evoluat pentru Fortuna Câmpina, echipă care a existat în fotbalul românesc, dar sub numele de Fortuna Poiana Câmpina, însă, chiar și așa, e o informație falsă. Zicu a jucat la Poiana Câmpina, lucru precizat de ilfoveni, însă nu și la Fortuna.

  • Ianis Zicu și-a început cariera de antrenor la juniorii celor de la FC Voluntari, iar la seniori a antrenat până acum doar în Liga 2, pe Farul Constanța (iulie 2019 – iunie 2021) și Unirea Constanța, (iulie-august 2021), aceasta din urmă fiind tot Farul, dar care și-a schimbat numele după ce brandul FC Farul a fost dus de Ciprian Marica, deținătorul său, la Viitorul Constanța, clubul din Liga 1 patronat de Gheorghe Hagi.

Concordia, la o victorie de play-off, cu două etape înainte de finalul sezonului regular

După 17 etape desfășurate din acest sezon de Liga 2, Concordia Chiajna ocupă locul 4 în clasament, cu 32 de puncte, la 13 sub liderul Petrolul, șase de FC Hermannstadt și patru de ”U” Cluj.

Concordia are nevoie de o victorie în ultimele două meciuri din sezonul regular pentru a obține calificarea matematică în play-off-ul de promovare, acolo unde sunt deja Petrolul, FC Hermannstadt și Universitatea Cluj.

Concordia mai are meciuri în sezonul regular cu Poli Timișoara (acasă, 6 martie, ora 12:30), una dintre formațiile din coada clasamentului, și FC Buzău (deplasare), o posibilă adversară din play-off.

Foto: Concordia Chiajna

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ianis-zicu-favorit-sa-l-inlocuiasca-pe-claudiu-niculescu-la-concordia-chiajna-e-in-discutii-chiar-acum-cu-sefii-clubului-19221420

https://liga2.prosport.ro/seria-1/decizie-soc-la-concordia-chiajna-claudiu-niculescu-a-fost-demis-dupa-esecul-drastic-cu-u-cluj-anuntul-clubului-19221363

Marius ANGHEL 02 Mar. 2022, 17:42 Liga 2
Pe aceeași temă