Gloria Buzău s-a întors din Bulgaria fără să mai dispute cel mai important amical, nemulțumită de condiții și cu Istvan Fulop accidentat. Adrian Mihalcea și-a felicitat jucătorii: ”Au dat dovadă de înţelegere”

Marius ANGHEL 12 Feb. 2023, 01:14 Liga 2
Gloria Buzău s-a întors din Bulgaria fără să mai dispute cel mai important amical, nemulțumită de condiții și cu Istvan Fulop accidentat. Adrian Mihalcea și-a felicitat jucătorii: ”Au dat dovadă de înţelegere”

Gloria Buzău a preferat Bulgaria ca destinație în această iarnă pentru a efectua cantonamentul, iar vineri, 10 februarie, s-a întors acasă după 12 zile petrecute la Nisipurile de Aur.

În această perioadă, echipa aflată pe locul 6, ultimul calificabil în play-off, după primele 16 etape trecute din Liga 2, a disputat trei meciuri amicale. Ultimul stabilit, și cu cel mai important adversar, nu a mai avut loc.

Antrenorul Adrian Mihalcea s-a declarat mulțumit de modul în care s-au pregătit și comportat jucătorii săi.

Jucătorii Gloriei Buzău ”au dat dovadă de înțelegere” față de condițiile de pregătire din Bulgaria!

La revenirea în România, Adrian Mihalcea a recunoscut că ceea ce a găsit în Bulgaria nu a fost conform așteptărilor, însă spune că jucătorii săi s-au ”prezentat exemplar” și au ”dat dovadă de înțelegere”.

”Am încheiat a doua perioadă de pregătire din această iarnă. Pot să zic că a fost o perioadă în care băieţii s-au prezentat exemplar, cu toate că terenurile de antrenament nu au fost tocmai cele pe care ni le-am fi dorit. Totuşi, aceştia au dat dovadă de înţelegere şi chiar i-am felicitat pentru modul în care s-au prezentat şi pentru că au înţeles situaţia. Am avut şi trei partide de verificare în care am remarcat o interpretare a jocului destul de bună, ceea ce în mare parte mi-am dorit să ating. Şi anume, relaţiile de joc, integrarea în echipă a jucătorilor veniţi în această iarnă şi în ceea ce mă priveşte au dus la rezultatele pe care mi le-am dorit”, a spus Mihalcea, citat de pagina de Facebook a echipei buzoiene.

În țara vecină, Gloria Buzău a disputat amicale cu PFC Dobrudzha Dobrich (scor 3-0 / liga secundă din Bulgaria), Spartak Varna II (scor 3-0, liga a treia din Bulgaria) și Chernomorets Balchik (3-1 / liga a treia din Bulgaria). În ultima zi trebuia să joace cu Cherno More Varna, din prima ligă bulgară, însă partida nu a mai avut loc. Nici nu avea cum să aibă loc, din moment ce Cerno More a fost programată să joace în campionat cu Levski Sofia în data de 11 februarie.

În țară, echipa din Crâng a disputat un singur amical în această iarnă, cu CSM Râmnicu Sărat (Liga 3), pe care a învins-o cu scorul de 2-0. Cu râmnicenii trebuia să mai joace și înainte de plecarea în Bulgaria, însă partida a fost anulată din cauza condițiilor meteo.

Istvan Fulop s-a accidentat

Gloria s-a întors în țară și cu un jucător accidentat, conform spuselor antrenorului principal. Este vorba despre Istvan Fulop, una dintre achizițiile făcute în această iarnă.

”Dacă tot am vorbit despre jucătorii veniţi în această iarnă… Istvan Fulop s-a accidentat, însă este o accidentare uşoară şi sperăm ca cel târziu într-o săptămână să revină la antrenamente.

Ceilalţi s-au comportat foarte bine. Au fost asimilaţi foarte bine de grup, asta pentru că au şi înţeles mesajul meu, ce îmi doresc eu de la ei din punct de vedere fotbalistic. Sunt jucători cu calitate, cu experienţă, aşa că mi-a fost şi mie mult mai uşor. Şi din punct de vedere fizic, ne-am atins toate obiectivele”, a mai spus Mihalcea.

În această campanie de transferuri de iarnă, la Gloria Buzău au ajuns portarul Denis Rusu, fundașul Alexandru Șuteu, mijlocașii Răzvan Greu, Istvan Fulop și Andrei Pandele și atacanții Joseph Godwin și Viktor Angelov.

Amicale cu CSM Focșani și Metaloglobus până la primul joc oficial din 2023

Echipa buzoiană va mai disputa două meciuri amicale până la reluarea campionatului Ligii 2, programată în ultimul weekend al lunii februarie, atunci când va evolua acasă cu FC Brașov.

Miercuri o va întâlni pe CSM Focșani, iar sâmbătă va juca cu Metaloglobus București.

”Acum rămâne să definitivăm pregătirea în cele două săptămâni rămase până la începutul campionatului, astfel încât să avem evoluţii conform aşteptărilor. Săptămâna viitoare avem planificate şi două partide de verificare, miercuri cu CSM Focşani şi sâmbătă cu Metaloglobus. Rămâne ca luni, în funcţie de condiţiile meteorologice şi starea terenurilor, să stabilim locaţiile şi orele de disputare. Ideal ar fi să jucăm pe terenuri cu iarbă”, a mai declarat Adrian Mihalcea.

În ultimele trei etape din sezonul regular, Gloria Buzău trebuie să-și mențină poziția de calificare în play-off cu rezultatele din meciurile cu FC Brașov (acasă), Unirea Slobozia (acasă) și Minaur Baia Mare (deplasare).

Foto: FC Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-a-castigat-amicalul-cu-chernomorets-balchik-19259906

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-antrenor-model-trage-de-fiare-in-fiecare-zi-si-spune-ca-nu-mai-stie-ce-gust-au-painea-si-pastele-nu-iese-din-cuvantul-preparatorului-fizic-hetco-19259826

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-munteanu-a-reziliat-cu-gloria-buzau-19259808

Marius ANGHEL 12 Feb. 2023, 01:14 Liga 2
Pe aceeași temă