Gloria Buzău a trecut de Dinamo, iar Cristi Pustai a evidențiat importanța victoriei: ”Trebuie să privim meciul acesta ca pe unul de referință”. Ce le-a spus jucătorilor la pauză și momentul care l-a surprins plăcut

Andrei PASCU 19 Sep. 2022, 10:55 Liga 2
Gloria Buzău a trecut de Dinamo, iar Cristi Pustai a evidențiat importanța victoriei: ”Trebuie să privim meciul acesta ca pe unul de referință”. Ce le-a spus jucătorilor la pauză și momentul care l-a surprins plăcut

Gloria Buzău a învins Dinamo în etapa a 7-a a Ligii 2, scor 2-1, chiar dacă a fost condusă din minutul 2. Pe lângă faptul că s-au înscris trei goluri, meciul a fost marcat și de un ritm ridicat, iar la final formația lui Cristian Pustai s-a impus și a luat cele trei puncte.

Gloria Buzău, victorie la limită cu Dinamo. Cristian Pustai: ”Trebuie să privim meciul acesta ca pe unul de referință”

Dinamo a marcat prin Deniz Giafer, însă formația din Buzău a egalat până la pauză, prin Ariel Lopez, în minutul 24, pentru ca în partea a doua să obțină victoria în urma reușitei lui Pablo Gaitan, din minutul 79.

La finalul confruntării, Cristian Pustai a tras concluziile și a fost mulțumit din mai multe puncte de vedere, dar le-a atras atenția jucătorilor săi pentru modul în care au tratat anumite faze din apărare.

De altfel, Pustai i-a taxat pe fotbaliști la pauză, la vestiar, iar în partea secundă Gloria Buzău, odată cu trecerea timpului, a început să pună stăpânire pe joc, chiar dacă și formația lui Ovidiu Burcă a mai ratat câteva șanse bune.

Cristian Pustai, după Gloria Buzău – Dinamo: ”Le mulțumim fanilor, cred că le-am satisfăcut pofta”

În plus, ”principalul” gazdelor de duminică a avut cuvinte de laudă și pentru suporterii veniți la stadion, chiar dacă în trecut a taxat faptul că nu încurajează echipa.

Dinamo e pe un drum bun. După victoria de la Chiajna, jocul cu Steaua și calificarea din Cupa României, am întâlnit o altfel de Dinamo, dar important e că am luat cele trei puncte, că am rămas în plutonul fruntaș.

(N.r. – Despre ce s-a întâmplat la pauză) I-am certat pe cei care erau responsabili de apărare. Eu am fost precaut, dar din păcate Dinamo a avut două-trei contraatacuri periculoase. Am avut și noi câteva atacuri periculoase, dar trebuia să spun nemulțumirea față de începutul de meci.

Trebuie să privim meciul acesta ca pe unul de referință, iar de acum să ne vedem de treabă, să câștigăm punctele. Să le luăm și să urcăm în clasament.

(N.r. – Despre susținerea fanilor) La 1-0 pentru Dinamo și la seria ratărilor lui Ciobanu, mă gândeam că vom intra în acea pasă proastă, de zi proastă, că publicul nu ne va susține. Cred că și fanii lui Dinamo au trezit orgoliul buzoian și s-a văzut. Lumea vine la stadion să vadă determinare, să vadă dorință. Eu cred că azi a văzut de toate.

Le mulțumim fanilor, cred că le-am satisfăcut pofta. Eu cred că jocul a fost peste nivelul Ligii 2”, a declarat Cristian Pustai la finalul jocului de la Buzău, cu Dinamo, scor 2-1.

Cristian Pustai ar fi mulțumit cu un ritm de două puncte pe meci pentru Gloria Buzău

După șapte meciuri în Liga 2, Gloria Buzău are 13 puncte, iar Cristian Pustai vrea ca echipa sa să aibă o medie de două puncte pe meci. Astfel, e convins că promovarea în SuperLigă poate fi obținută la finalul întrecerii.

Am reușit să ne câștigăm meciul de acasă, să avem în patru meciuri jucate aici trei victorii și un egal.

Au fost cele două sincope în deplasare, pe care le anticipam, la Iași și Cikszereda. Dacă eram întrebat la început unde mă vedeam în etapa a 7-a, aș fi spus că media de două puncte pe meci e o promovare directă”, a mai spus Cristian Pustai.

Gloria Buzău, sub linia play-off-ului de Liga 2

Gloria Buzău are 13 puncte după șapte runde de Liga 2, se află pe locul 7, dar același punctaj îl mai au și echipa de deasupra ei, ocupanta poziției a 6-a, FK Miercurea Ciuc, dar și echipa de sub ea, Steaua. Primele trei locuri în campionat sunt ocupate de SC Oțelul (15 puncte), Unirea Slobozia (14 puncte) și CS Comunal Șelimbăr (14 puncte).

În etapa a 8-a de Liga 2, Gloria Buzău va întâlni Unirea Constanța, în deplasare.

Foto și video: Gloria Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-7-runda-se-incheie-de-la-ora-1100-cu-ultimele-patru-meciuri-unirea-slobozia-revine-pe-locul-1-daca-invinge-19245806

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reactia-lui-ovidiu-burca-dupa-ce-dinamo-a-mai-pierdut-un-meci-in-liga-2-cu-gloria-buzau-19245967

https://liga2.prosport.ro/seria-1/elanul-echipei-fk-miercurea-ciuc-taiat-pe-arena-electrica-din-timisoara-francisc-dican-sincer-daca-nu-poti-sa-castigi-un-meci-fa-totul-pentru-a-nu-l-pierde-19245962

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-nu-intelege-de-ce-echipa-sa-a-iesit-tematoare-de-la-vestiare-ne-am-lasat-dominati-am-obtinut-un-punct-desi-nu-meritam-analiza-jocului-unirea-slobozia-19245959

 

 

 

Andrei PASCU 19 Sep. 2022, 10:55 Liga 2
Pe aceeași temă