Reacția lui Ovidiu Burcă după ce Dinamo a mai pierdut un meci în Liga 2, cu Gloria Buzău

Andrei PASCU 18 Sep. 2022, 20:30 Liga 2

Dinamo a mai suferit un eșec, 1-2 cu Gloria Buzău în etapa a 7-a a Ligii 2, și rămâne în subsolul clasamentului. Ovidiu Burcă a tras concluziile eșecului de la Buzău, remarcând lipsa de concentrare a jucătorilor săi la finalizare.

Dinamo a început excelent partida cu Gloria Buzău și a fost echipa care a deschis scorul, în minutul 2, prin Deniz Giafer, care a marcat cu capul la prima ocazie periculoasă de poartă a dinamoviștilor, după un corner executat de Bani din partea dreaptă.

Dinamo, joc bun cu Gloria Buzău, dar un nou eșec

Dinamo a continuat să joace bine, dar formația lui Cristian Pustai a început să riște mai mult, să se descopere în speranța că va face superioritate pe faza de atac, lucru care i-a și ieșit. A egalat prin Ariel Lopez, în minutul 24, dar după ce a ratat două șanse foarte mari prin Ciobanu.

S-a intrat cu 1-1 la cabine, iar Dinamo a fost echipa cu un joc mai bun și după reluare, astfel că a putut deschide tot ea scorul în partea a doua. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar cu trecerea timpului Gloria Buzău a început să pună stăpânire pe joc și a marcat pentru 2-1 în minutul 79, prin Pablo Gaitan, care a punctat cu capul, din pasa lui Vîrtej.

Ovidiu Burcă, impresii după Gloria Buzău – Dinamo 2-1: ”Ce să lipsească? Puțină luciditate, puțină concentrare poate”

Dinamo a arătat, poate, cel mai bine de când a început sezonul, iar singurul detaliu care nu i-a ieșit a fost partea finală a fazelor, execuțiile din poziții foarte bune de a marca fiind slabe. Aspectul a fost scos în evidență de Ovidiu Burcă la finalul confruntării.

El a accentuat că a avut dreptate și că Dinamo nu are cum să nu arate mai bine de la meci la meci, doar că punctele nu vin, etapele trec, iar ”câinii” sunt din ce în ce mai departe de obiectivul declarat, revenirea în SuperLigă.

”Principalul” formației din ”Ștefan cel Mare” începe să se gândească și la faptul că, dacă rezultatele întârzie, demiterea poate fi aproape, dar speră să pună și mai multe lucruri la punct în pauza de Liga 2 pricinuită de meciurile formațiilor naționale.

Au fost câteva momente psihologice. La ocaziile pe care le-am avut în prima repriză, puteam să facem 2-0 sau 3-0. Să ai atâtea ocazii, să ajungi acolo atât de ușor și să ratezi de maniera asta, poate că nu meritam mai mult.

Din păcate, continuăm să nu strângem puncte și asta e cel mai dureros pentru mine. Să creezi ocazii cu atât de multă ușurință și să nu le fructifici, fotbalul te pedepsește. Ce să lipsească? Puțină luciditate, puțină concentrare poate. În ultimii metri de teren, jucătorul trebuie să ia decizii, să fie lucid, stăpân pe el, asta lipsește.

Ce să zic? Iar să zic că echipa arată bine? Da, arătăm din ce în ce mai bine, dar echipa nu adună puncte și e dureros. De fiecare dată jucăm bine, controlăm bine jocul cu minge și fără minge, creștem intensitatea jocului, creștem ritmul. Din păcate, ratezi în halul ăsta!

E binevenită pauza, sper să mai reglăm și să mai schimbăm ceva, să venim cu ceva nou în metodele și mijloacele de pregătire și poate reușim, în primul rând, să înscriem și să nu luăm gol, pentru că, de fiecare dată, luăm un gol mai mult decât adversarul, asta e o altă problemă pe care trebuie să o rezolvăm.

După fiecare interviu am zis că facem o echipă competitivă. Ne batem de la egal la egal cu echipe care au bugete mari, au avut timp, au adus jucători și au un lot extraordinar. Trebuie să vedem și lucrurile astea și să avem răbdare. Din păcate, știți cum e la Dinamo, lumea nu are răbdare”, a precizat Ovidiu Burcă, la finalul confruntării.

Dinamo, locul 16 în Liga 2. După pauza pentru meciurile naționalelor întâlnește Unirea Slobozia

Dinamo a încheiat runda a 7-a de Liga 2 pe locul 16 din 20 de echipe, cu numai 6 puncte. Runda următoare, formația lui Ovidiu Burcă va juca pe teren propriu, cu o altă echipă importantă a Ligii 2, Unirea Slobozia, locul 2 cu 14 puncte, la un punct de liderul SC Oțelul.

Dinamo are două eșecuri la rând în campionat. După victoria cu Concordia Chiajna, scor 1-0, a cedat în fața Stelei, scor 1-2, iar acum în fața Gloriei Buzău cu același scor.

  • Dinamo, cu Gloria Buzău: Dujmovic – De Moura, Giafer, Patriche (cpt.), Amzăr, Neluț Roșu, Iglesias, Ghezali, Bordușanu, Lazăr (Buhăescu 58), Bani (Pop 71)
    Rezerve: Oncescu – Bena, Iulian Roșu, Șerban, Buleică, Larrucea, Delciu

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Gloria Buzău

 

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 18 Sep. 2022, 20:30 Liga 2
Pe aceeași temă