Nici Cristi Pustai nu e foarte încântat de noul format al Cupei României: ”Acele meciuri ar putea să deranjeze”. Reacția antrenorului echipei Gloria Buzău

Răzvan STÎNGĂ 23 Sep. 2022, 15:37 Cupa României
Nici Cristi Pustai nu e foarte încântat de noul format al Cupei României: ”Acele meciuri ar putea să deranjeze”. Reacția antrenorului echipei Gloria Buzău

Cristian Pustai, antrenorul echipei Gloria Buzău, nu este nici el foarte încântat de faptul că întrecerea de Cupa României are alt format din acest sezon, cu grupe, opinie exprimată zilele trecute și de Constantin Enache, antrenorul formației Unirea Slobozia. ”Profesorul” e de părere că echipele mici nu mai au șanse.

Cristian Pustai, nici el de acord cu noul format din Cupa României

Deocamdată, Gloria Buzău va juca în Cupa României în play-off, cu Șoimii Lipova, în deplasare, marți, de la ora 16:30. Înaintea unui astfel de duel, Cristian Pustai a recunoscut că se gândește serios la grupe, unde Gloria Buzău, teoretic, ar trebui să ajungă.

Antrenorul buzoienilor este curios să vadă cum vor fi organizate urnele tragerii la sorți după rezultatele din play-off, dar nu crede că formațiile din Liga 2 și Liga 3 vor mai avea șanse mari să avanseze în fazele înaintate ale Cupei României, așa cum s-a întâmplat în sezoanele trecute.

Cristian Pustai, despre formatul Cupei României: ”Sunt curios să văd dacă în urna doi intră doar echipe din Liga 2 sau intră și din Liga 1”

În plus, Cristian Pustai se teme și de uzură, pentru că Gloria Buzău va mai juca, dacă va trece de Șoimii Lipova, cel puțin și duelurile din grupă.

Cupa României e o competiție cu regulament schimbat, vor juca și jucători cu minute mai puține la noi, am respectat această competiție, o s-o respectăm și de data aceasta, chiar dacă acum avem regulamentul cu grupe și nu știm cum va fi. Important e să câștigăm meciul la care ne prezentăm acum.

Sunt curios cum vor fi acele trei urne, sunt curios să văd criteriul după care se vor stabili, pentru că s-ar putea să fie puține echipe de Liga 3 și atunci sunt curios să văd dacă în urna doi intră doar echipe din Liga 2 sau intră și echipe din Liga 1.

Vor fi niște grupe, vor mai fi trei meciuri pe care trebuie să le joci obligatoriu, iar acele meciuri s-ar putea să deranjeze pentru că nu știu terenurile cum vor fi. Probabil se vor juca în octombrie, noiembrie, decembrie”, a spus Cristian Pustai înaintea partidei de marți, din play-off-ul Cupei României.

Gloria Buzău, locul 7 în Liga 2

Gloria Buzău are 13 puncte după șapte runde de Liga 2, se află pe locul 7, dar același punctaj îl mai au și echipa de deasupra ei, ocupanta poziției a 6-a, FK Miercurea Ciuc, dar și echipa de sub ea, Steaua. Primele trei locuri în campionat sunt ocupate de SC Oțelul (15 puncte), Unirea Slobozia (14 puncte) și CS Comunal Șelimbăr (14 puncte).

În etapa a 8-a de Liga 2, Gloria Buzău va întâlni Unirea Constanța, în deplasare.

Șoimii Lipova, locul 2 în Seria 8 a Ligii 3

Șoimii Lipova face parte din Seria 8 a Ligii 3, iar după patru etape se află pe locul 2, cu 9 puncte, la trei puncte de liderul CSM Reșița, marea favorită la câștigarea seriei. Adversara Gloriei Buzău e la egalitate cu locul 3, Pobeda Star Bisnov.

Şoimii Lipova are trei victorii și un eșec până acum, iar înfrângerea a venit chiar în fața formației din Reșița, în etapa a 3-a, în deplasare, scor 0-2.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto
Video: Gloria Buzău

 

 

Răzvan STÎNGĂ 23 Sep. 2022, 15:37 Cupa României
Pe aceeași temă