Gică Popescu, dezvăluiri despre stadiul fuziunii dintre Viitorul și Farul. Cum se va numi echipa, unde va juca și ce poziție va ocupa Ciprian Marica. ”E o discuție juridică deloc simplă”

Marius ANGHEL 29 May. 2021, 11:46 Liga 2
Gică Popescu, dezvăluiri despre stadiul fuziunii dintre Viitorul și Farul. Cum se va numi echipa, unde va juca și ce poziție va ocupa Ciprian Marica. ”E o discuție juridică deloc simplă”

Gheorghe Popescu (53 de ani), președintele clubului Viitorul, a oferit, vineri, 28 mai 2021, noi amănunte despre o posibilă fuziune cu Farul, echipă reprezentativă a orașului și județului Constanța, acum prezentă în Liga 2 și avându-l ca principal acționar pe fostul internațional Ciprian Marica.

Invitat la emisiunea Fotbal Club de la DigiSport, Popescu a explicat în ce stadiu se află acest proiect de unire a campioanei României din 2017, Viitorul, cu Farul, club cu o istorie de 100 de ani și iubit de suporterii dobrogeni, chiar dacă nu are niciun trofeu în palmares.

Gică Popescu, despre fuziunea dintre Viitorul și Farul: ”Așteptam finalul campionatului ca cele două părți să se așeze la masă”

Fostul fundaș și căpitan al naționalei României, Gică Popescu, spune că mai întâi se așteaptă finalizarea actualului sezon, în care Viitorul mai are de disputat un meci de baraj cu Sepsi OSK pentru calificarea în Conference League, iar apoi se va discuta concret despre fuziunea cu Farul.

”Vorbesc cu Gică Hagi de un an de zile de fuziune, e bine când se unesc două forțe. Nu ne-am concentrat asupra acestui subiect, așteptam finalul campionatului ca cele două părți să se așeze la masă, să vadă ce oferă fiecare și să vedem ce ne place și ce nu.

Am tot vorbit, au fost tatonări, dar nu ne-am așezat la masă cu Ciprian Marica și cu echipa lui de consultanți, și noi, cu echipa noatră juridică.

Vedem ce variantă rezultă ca să fie acceptată, iar suporterii trebuie să înțeleagă că este o singură forță fotbalistică în oraș, administrația locală să fie implicată.

Săptămâna viitoare va fi decisivă, până acum nu s-a definitivat nimic pentru că nu a fost momentul”, a spus Popescu.

Noul club rezultat va avea numele de Farul Constanța, Ciprian Marica se va afla în conducere și echipa va juca pentru început la Ovidiu. ”Dar nu batem nimic în cuie”

Gheorghe Popescu a dezvăluit și câteva planuri pe care le are Viitorul pentru această fuziune cu Farul. Până când va fi construit un nou stadion la Constanța, pe locul celui actual care îi poartă numele chiar lui Gheorghe Hagi, echipa va activa la Ovidiu și va avea aceeași conducere.

Schimbarea ar fi că Viitorul își va schimba numele în Farul Constanța, prin cooptarea lui Ciprian Marica în echipa managerială, acesta fiind deținătorul brandului mult iubitului club de către suporterii constănțeni. Însă trecerea la numele de Farul nu va fi atât de simplă, după cum spune președintele Viitorului.

”Entitatea comună va juca la Ovidiu, dar CNI vrea să facă un stadion de 18 mii de locuri la Constanța. Fuziunea se poate întâmpla și din acest sezon, noi ne vom păstra structura managerială și echipa se va numi Farul Constanța, asta va fi singura schimbare. Iar Marica va face parte din noua echipă managerială.

Locul din Liga 2 este problema lui Ciprian. Dar nu batem nimic în cuie, nici numele de Farul. E o discuție juridică deloc simplă, sunt avocați de care se ocupă”, a precizat Gică Popescu la DigiSport.

Viitorul joacă baraj de calificare în Conference League, Farul a terminat pe primul loc în grupa de play-out de Liga 2

În această ediție de Liga 1, Viitorul a încheiat sezonul regular pe locul 13 din 16 și a mers în play-out, acolo unde a terminat pe locul 3 din 10. A jucat un prim baraj pentru calificarea în Conference League, cu Chindia Târgoviște (locul 1 din play-out), câștigat cu 3-2 la Buzău, iar acum îl va juca pe cel decisiv, cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (locul 4 în play-off).

Farul a încheiat sezonul regular al Ligii 2 pe locul 7 și a ratat din nou accederea în play-off-ul de promovare. În play-out a jucat în Grupa A, unde a terminat pe locul 1 din 7, în fața celor de la ”U” Cluj, altă mare perdantă a acestei ediții de campionat. Ultima participare în Liga 1 a avut-o în sezonul 2008/2009, de atunci și până acum activând în Liga 2, desființându-se, luând-o de la zero din Liga a 4-a și revenind mai apoi în eșalonul secund.

Viitorul, mai insistentă pe această temă a fuziunii decât Farul

Nu este prima dată când Gheorghe Popescu vorbește despre o fuziune între Viitorul și Farul. Clubul lui Gheorghe Hagi a anunțat printr-un comunicat că e de acord cu formarea unei singure echipe în Constanța, iar Cristian Bivolaru, directorul general al echipei din Liga 1, spunea că varianta îi surâde lui Hagi. În schimb, din partea Farului nu s-a comunicat nimic oficial până în acest moment, despre această posibilă unire cu Viitorul.

Inclusiv președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a avut o întâlnire cu Gheorghe Hagi pe această temă, a fuziunii dintre Farul și Viitorul. Ulterior, CJ Constanța a avut un comunicat în care și-a expus cât se poate de clar dorința.

Un astfel de proiect ar atrage și mai mulți sponsori privați, dar ar aduce bani într-un singur loc de la Primăria Constanța și Consiliul Județean Constanța. Totodată, ar atrage suporterii ambelor echipe.

Foto: Alexandru Dobre și Marian Ilie / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/ciprian-marica-si-tatal-sau-intalnire-cu-ianis-zicu-la-un-local-select-din-bucuresti-cum-au-fost-surprinsi-cei-trei-cand-se-discuta-despre-o-fuziune-intre-farul-si-viitorul-foto-19187077

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gica-popescu-noi-declaratii-despre-fuziunea-dintre-viitorul-si-farul-constanta-cand-doua-forte-se-unesc-rezultanta-este-mai-puternica-19187108

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-nou-pas-spre-fuziunea-dintre-farul-si-viitorul-gica-hagi-s-a-intalnit-cu-presedintele-consiliului-judetean-constanta-mihai-lupu-sustin-ideea-de-formare-a-unei-singure-echipe-de-fotbal-19186891

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fuziunea-farul-viitorul-constanta-prinde-contur-cluburile-noi-informatii-pe-subiect-cristian-bivolaru-hagi-nu-isi-poate-nega-originile-farul-e-in-inima-lui-cum-poate-19186747

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fuziune-intre-farul-si-viitorul-clubul-lui-gheorghe-hagi-comunicat-pe-aceasta-tema-suntem-de-acord-sa-existe-o-singura-echipa-19186427

Marius ANGHEL 29 May. 2021, 11:46 Liga 2
Pe aceeași temă