Fuziunea Farul – Viitorul Constanța prinde contur. Cluburile, noi informații pe subiect. Cristian Bivolaru: ”Hagi nu îşi poate nega originile, Farul e în inima lui”. Cum poate duce ”unirea” la nașterea unei echipe puternice și poziția fanilor ”marinarilor”

Răzvan STÎNGĂ 24 May. 2021, 15:48 Liga 2
Fuziunea Farul – Viitorul Constanța prinde contur. Cluburile, noi informații pe subiect. Cristian Bivolaru: ”Hagi nu îşi poate nega originile, Farul e în inima lui”. Cum poate duce ”unirea” la nașterea unei echipe puternice și poziția fanilor ”marinarilor”

Posibilitatea ca Farul și Viitorul Constanța să fuzioneze devine din ce în ce mai realistă, conform ultimelor declarații ale lui Cristian Bivolaru, directorul general al echipei din Liga 1. Varianta îi surâde patronului Viitorului, Gică Hagi.

”Regele” pare dispus fiziunii, mai ales că, potrivit lui Cristian Bivolaru, la baza unei astfel de acțiuni stau mai multe aspecte, printre care și construirea unei arene noi în Constanța, pe locul actualului stadion pe care Farul evoluează în meciurile de pe teren propriu.

Cristian Bivolaru: ”Gică Hagi nu îşi poate nega originile” 

Conform altui argument adus în discuție de Cristian Bivolaru, chiar și suporterii Farului sunt de acord cu fuziunea, chiar dacă existau voci care spuneau că anumiți fani, din facțiunile vechi ale galeriei, nu erau de acord cu mișcarea, pentru că s-ar pierde identitatea.

Gică Hagi nu îşi poate nega originile. Acolo a început fotbalul, de acolo s-a lansat în lumea mare a fotbalului. Farul este în inima lui, el este, cum îi place să spună, un copil al Dobrogei. E clar că totul în ultimii 40 de ani se leagă de numele lui în Constanţa. Există jucători împrumutaţi, am ajutat o dată aşa, în ultimul moment, cu acceptul pentru a juca meciurile la Ovidiu.

Chiar dacă nu s-a întâmplat, era o cerinţă pentru obţinerea licenţei, accept fără de care nu o primeau. Lucrurile au fost întotdeauna clare şi apropiate.

Nici nu mai contează cum au pornit lucrurile, există interes dinspre toate părţile implicate, să spun aşa. Şi dinspre cele două cluburi, şi dinspre autorităţi şi bineînţeles că, cred eu, fără să am informaţii clare din mijlocul suporterilor, tot ce înseamnă suporteri adevăraţi ai Farului şi-ar dori să aibă în Constanţa o echipa puternică, o echipa care să concureze că în vremurile de demult.

Lucrurile vin şi pe fondul nor decizii politice importante şi legate de proiectul privind noul stadion. Deja, din câte ştiu, construirea sălii sporturilor e într-un stadiu mai avansat, probabil va începe şi un studiu de fezabilitate legat de construcţia stadionului”, a declarat Cristian Bivolaru la Pro X.

Farul și Viitorul ar beneficia de infrastructură de cel mai înalt nivel 

Cert este că și în perioada următoare negocierile vor continua, după cum a punctat Cristian Bivolaru. Se discută anumite aspecte, care ar putea să ducă, în urma fuziunii, la o echipă extrem de puternică. Este vorba și de un punct important în ceea ce privește insfrastructura, bazată tot pe noua arenă care va fi construită la Constanța și a unor condiții mai bune, dar și a ceea ce este acum la Ovidiu.

Încă un teren de dimensiunile celui actual, pe care a fost construită academia, unde urmează să fie construite terenuri, săli de pregătire… E un complex care va completa academia actuală, făcând-o, după părerea mea, să devină de departe cea mai importantă din ţară. Cred eu, la nivelul celor pe care le-am văzut la Doneţk, în Turcia, sau la echipe din vestul Europei”, a mai spus conducătorul Viitorului Constanța.

Ciprian Marica, deschis la rândul său către fuziunea Farul – Viitorul Constanța 

În ceea ce privește deschiderea lui Ciprian Marica la o astfel de idee, aceasta ține, printre altele, și de partea financiară. Nu de puține ori, fostul atacant al echipei naționale a declarat că bugetul pe care Farul l-a avut de când a început să se implice nu a fost nici pe departe la nivelul altor cluburi, deși, în acest sezon de Liga 2 abia încheiat, echipa, cu Ianis Zicu antrenor, a fost la un pas de play-off și lupta la promovare.

În plus, nu mai târziu de mai 2020, Ciprian Marica declara că este deschis către implicarea anumitor oameni potenți financiari la Farul. Din cauza pandemiei, acest lucru nu s-a produs și iată că, din motive care până acum nu au fost date publicității, s-a ajuns la această variantă.

Noi, acum, suntem într-o situaţie dificilă cu finanțele. Cautăm tot felul de soluţii,  pentru că finanţările de la bugetul local nu mai sunt. Au fost oprite. Aşteptăm Orodonața de Guvern şi vom vedea ce putem face în sensul acesta. Jucătorii au înțeles, chiar au fot înțelegători. Și-au dat seama că este un moment foarte greu pentru club.

În urmă cu un an se cerea insolvența Farului pentru anumite datorii 

La început, ideea fiziunii a fost, oarecum, ținută secretă, dar zilele trecute ambele cluburi au recunoscut că sunt șanse ca acest lucru să se întâmple și, cel mai probabil, la cum se văd acum lucrurile, se va ajunge la un acord în această direcție până la începutul unui nou sezon competițional.

În urmă cu un an, au apărut informații conform cărora Farul ar avea datorii destul de mari către o firmă de pază, care cerea insolvența clubului pentru respectivele sume.

Sunt discuții juridice, pentru că acolo se invocă niște chestiuni cu care noi nu suntem de acord. Când am venit la Farul, erau 7.000 de datorii! Acum, pentru fiecare chichiță toată lumea sare în sus. Se discută și le vom clarifica.

Dorim să știm în ce bază s-au făcut acele facturi, am făcut solicitări în acest sens. Sunt probleme pe care le are toată lumea și Viitorul și toate celelalte echipe. Nu este o sumă de speriat, dar trebuie să fie o bază în spate pentru ele, nu?”, declara Marica, la momentul respectiv, cu privire la datoriile către firma de pază.

Foto: FC Farul Constanța

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-reactie-a-lui-eugen-trica-dupa-ce-fc-u-craiova-a-renuntat-la-el-eu-nu-sunt-napoli-sa-revin-de-sapte-ori-o-sa-merg-doar-in-galerie-exclusiv-19186748

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-dunarii-calarasi-si-mai-vocali-dupa-calificarea-in-barajul-pentru-liga-1-valentin-alexandru-conducerea-sa-si-faca-treaba-pentru-ca-ea-ne-e-datoare-nu-noi-vor-restante-19186725

https://liga2.prosport.ro/seria-1/antrenorii-eugen-trica-si-ovidiu-dananae-si-opt-jucatori-pusi-pe-liber-de-fc-u-craiova-a-doua-zi-dupa-ce-s-a-sarbatorit-promovarea-in-liga-1-19186727

 

 

Răzvan STÎNGĂ 24 May. 2021, 15:48 Liga 2
Pe aceeași temă