Fuziune între Farul și Viitorul? Clubul lui Gheorghe Hagi, comunicat pe această temă: ”Suntem de acord să existe o singură echipă”

Marius ANGHEL 22 May. 2021, 23:56 Liga 2
Fuziune între Farul și Viitorul? Clubul lui Gheorghe Hagi, comunicat pe această temă: ”Suntem de acord să existe o singură echipă”

Zvonul apărut în ultimele zile, legat de o posibilă fuziune între echipele constănțene Farul (Liga 2) și Viitorul (Liga 1), prinde contur și este alimentat, în mod oficial, sâmbătă seară, 22 mai 2021, de un comunicat al clubului din prima ligă susținut de Gheorghe Hagi.

Campioana României din 2017 susține că o bucură ideea formării unei singure echipe care să reprezinte toți constănțenii, însă nu prezintă nimic concret despre cum s-ar produce acest lucru.

Viitorul joacă în Liga 1, a câștigat campionatul (2017), Cupa României (2019) și Supercupa României (2019), însă, în ciuda acestor lucruri, nu are suporterii și atracția de care se bucură Farul, club cu o vechime de 100 de ani, prezent acum în Liga 2 și care în palmaresul său nu are o clasare mai sus de locul 4 în prima ligă.

Viitorul se unește cu Farul? ”Suntem de acord să existe o singură echipă, o singură iubire pentru toți suporterii dobrogeni”

”Conducerea F.C Viitorul Constanța a primit cu bucurie ideea de formare a unei singure echipe de fotbal care să-i reprezinte pe toți constănțenii.
Suntem de acord să existe o singură echipă, o singură iubire pentru toți suporterii dobrogeni.
Dorim să devenim cei mai buni, iar pentru realizarea acestui obiectiv este nevoie ca această echipă să fie susținută de toți constănțenii, de conducători, de oficialități și de suporteri.
Constanța, 22 mai 2021”, e comunicatul clubului Viitorul, patronat de Gheorghe Hagi.

  • În această ediție de Liga 1, Viitorul a încheiat sezonul regular pe locul 13 din 16 și a mers în play-out, acolo unde a terminat pe locul 3 din 10 și va juca baraj cu Chindia Târgoviște pentru calificarea în Conference League.
  • Farul a încheiat sezonul regular al Ligii 2 pe locul 7 și a ratat din nou accederea în play-off-ul de promovare. În play-out a jucat în Grupa A, unde a terminat pe locul 1 din 7, în fața celor de la ”U” Cluj, altă mare perdantă a acestei ediții de campionat. Ultima participare în Liga 1 a avut-o în sezonul 2008/2009, de atunci și până acum activând în Liga 2, desființându-se, luând-o de la zero din Liga a 4-a și revenind mai apoi în eșalonul secund.

Aceasta e ”surpriza plăcută” pregătită de Ciprian Marica?

După încheierea sezonului actual, antrenorul Ianis Zicu își anunța despărțirea de echipă, în timp ce principalul acționar, Ciprian Marica, era misterior privind viitorul clubului și transmitea că pregătește o ”surpriză plăcută”. E posibil ca această fuziune cu Viitorul să fie acea surpriză pe care o ascundea fostul internațional.

”Deocamdată nu am avut o discuție și nu știm ce va fi. Sper, totuși, să vă fac o surpriză plăcută. O să vedem. Cert este că povestea Farului trebuie să continue. Este clubul care spune povestea Constanței, orașului și constănțenii sunt orgolioși, vor performanță. Sper să vă facem o supriză plăcută și cât de curând”, spunea Ciprian Marica, deținător al brandului Farul și acționar la club din 2018.

Zvonuri sunt că Ciprian Marica este dispus să cedeze clubul, după ce autoritățile i-ar fi cerut să facă un pas în spate dacă nu poate investi masiv în el.

  • Farul nu a avut niciun comunicat despre această posibilă fuzionare. Nici măcar după anunțul celor de la Viitorul.

Gheorghe Popescu, despre o fuziune între Viitorul și Farul: ”Am fost de părere întotdeauna că într-un oraş precum Constanţa două echipe în ligile superioare este prea mult”

Gheorghe Popescu, preşedintele FC Viitorul, a comentat, zilele trecute, pe marginea acestui subiect privind o fuziune cu Farul.

”Eu am fost de părere întotdeauna că într-un oraş precum Constanţa două echipe în ligile superioare este prea mult. Ar fi un lucru pozitiv, zic eu, dacă un astfel de proiect ar avea finalitate, pentru că suporterii care ar fi împărţiţi s-ar strânge sub un singur tricou şi ar fi un lucru extraordinar, dar, deocamdată, nu este nimic sigur. Noi ne-am concentrat doar pe rămânerea în Liga 1, întrucât situaţia era una delicată şi nu ne-am gândit la nimic altceva. Nici acum nu ne gândim, deoarece mai avem meciul de baraj cu Chindia, pe care, dacă-l avem în faţă, încercăm să-l câştigăm, cu toate că ne va fi foarte greu, noi lăsând o parte dintre jucători în vacanţă, în special cei de la sub 21, Boboc, Ganea, Ciobanu. Aceştia au jucat foarte mult anul acesta şi vor avea în perioada următoare acţiunea la lotul naţional, după care încep pregătirea la club”, a spus Popescu la DigiSport.

Farul ar veni cu bandul mult iubit de constănțeni, Viitorul cu locul de Liga 1, academia și baza sportivă, iar autoritățile locale și cele județene ar veni cu finanțarea și cu un viitor stadion ultra-modern la Constanța. Un astfel de proiect ar atrage, bineînțeles, și sponsori privați.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ciprian-marica-pastreaza-misterul-privind-situatia-lui-ianis-zicu-la-farul-sper-sa-va-fac-o-surpriza-placuta-constantenii-sunt-orgoliosi-vor-performanta-cu-cine-il-compara-pe-mih-19182919

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marinarii-aproape-sa-si-piarda-golgheterul-vanat-de-cluburi-din-liga-1-atacantul-farului-andrei-banyoi-ar-putea-ajunge-in-fotbalul-maghiar-19185925

Marius ANGHEL 22 May. 2021, 23:56 Liga 2
Pe aceeași temă